Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021 Autor dO_od

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako Netflix, Amazon nebo Apple často zlákají ty největší hvězdy, aby šly pracovat na jejich píseček. Nově teď dokonce máme i konkrétní představu, kolik si můžou některá z těch největších jmen vydělat.

 

Podle serveru Variety tak například Daniel Craig dostal za oba další sequely k filmu Na nože zaplaceno neuvěřitelných 100 milionů dolarů. To bude dost možná i nějaký rekord. Dwayne Johnson si za akční thriller Red Notice vydělal slušných 30 milionů předem, a dalších 20 na něj čeká po premiéře, pakliže se naplní některé smluvní podmínky. Denzel Washington a Will Smith oba brali po 40 milionech, první za Střípky, ten druhý za Krále Richarda. Michael B. Jordan zatím bral jen 15 milionů za roli ve filmu Tom Clancy: Bez výčitek. Leonardo DiCaprio bral 30 milionů a Jennifer Lawrence 25 milionů za účast ve filmu Don’t Look Up, Mark Wahlberg bral 30 za Spravedlnost podle Spensera a Ryan Gosling dostane 20 za v Česku natáčený thriller The Grey Man. Nyní to pojďme srovnat s platy pod tradičními studii.

 

Tom Cruise a Keanu Reeves dostali 13 milionů předem s možností dalších peněz z tržeb za účast ve filmech Top Gun: Maverick a Matrix 4. Chris Pine bere 11,5 za roli v Dungeons & Dragons, Brad Pitt 20 za akčňák Bullet Train a Chris Hemsworth 20 za čtvrtého Thora. Takový Robert Pattinson ale za Batmana dostane jen 3 miliony. No a pak jsou tu ještě seriály.

 

Chris Pratt dostává 1,4 milionu za epizodu sci-fi seriálu The Terminal List od Amazonu, kdežto Jeff Bridges bere 1 milion za epizodu dramatu The Old Man od FX. Pod nimi jsou Bryan Cranston, Kate Winslet a trojce dam ze Sexu ve městě – všichni obdrží mezi 650–750 tisíci dolarů za epizodu seriálů Your Honor, Mare z Easttownu a nového Sexu ve městě And Just Like That. 600 tisíc za epizodu pak berou taky Pedro Pascal (The Last of Us), Gillian Anderson, Michelle Pfeiffer a Viola Davis (The First Lady) nebo Steve Martin a Martin Short (Only Murders in the Building). Na "spodu" listiny jsou pak Henry Cavill (Zaklínač), Jason Sudeikis (Ted Lasso), Ted Danson (Mr. Mayor) nebo hvězdy Stranger Things či Boje o moc, které berou v průměru 300 tisíc dolarů za epizodu.

Reklama

Související novinky

Co nového chystají bratři Dufferové?

Co nového chystají bratři Dufferové?

17.07.2024

Showrunneři extrémně populárního fantasy seriálu Stranger Things, bratři Matt a Ross Dufferové, v těchto dnech tvrdě pracují na značně očekávané páté a finální sérii, nicméně streamovací gigant… (více)

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Nový Highlander se začne v lednu natáčet

Nový Highlander se začne v lednu natáčet

01.07.2024

Highlander patří k jedné z těch mála značek, které bývaly slavné, ale zatím se nedočkaly žádného spinoffu, rebootu či pokračování. Již dlouho ale víme, že se to má změnit. Už je totiž šestnáct let od… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Jennifer Lawrence a vražedné manželky?

Jennifer Lawrence a vražedné manželky?

24.06.2024

Je libo vražedné mystérium mezi soutěživými americkými paničkami? Oscarová herečka Jennifer Lawrence (Terapie láskou, Hunger Games) si má zahrát hlavní roli v mysteriózní detektivce od společností… (více)

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

21.06.2024

Facka nefacka, dosavadní tržby a poměrně pozitivní reakce nedávno uvedeného akčního snímku Mizerové: Na život a na smrt tak trochu potvrzují status herce Willa Smitha (Já, legenda, Král Richard:… (více)

Kultovní Posedlost dostane americký remake

Kultovní Posedlost dostane americký remake

13.06.2024

Že klasická hororová díla osmdesátých let dostávají často nové moderní pojetí zejména z rukou Američanů, to není nic nového pod sluncem. Málokdo by něco takového však asi čekal u následujícího počinu… (více)

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Obsazení třetího Na nože se rozrůstá

Obsazení třetího Na nože se rozrůstá

31.05.2024

Obsazení značně očekávané netflixovské detektivky Riana Johnsona (Star Wars: Poslední z Jediů, Looper: Nájemný zabiják) pod čerstvým názvem Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery se rapidně rozrůstá.… (více)

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

03.07.2024

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (více)

Nejnovější novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

včera

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Reklama

Reklama