Reklama

Reklama

Operace kolibřík

  • Kanada The Hummingbird Project (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratranci z New Yorku, Vincent (Jesse Eisenberg) a Anton (Alexander Skarsgård) jsou jedničkami na burze s cennými papíry. Jejich společný cíl? Vydělat miliony, aby si splnili společný sen. Mezi ně se ale postaví jejich nadřízená Eva Torres (Salma Hayek), která se nezastaví před ničím, jen aby tuto dvojici porazila v jejich vlastní hře. Nicméně Vincent ani Anton se nechtějí nechat porazit a tak se vydávají na cestu za vykoupením, které nenaleznou skrze peníze, ale díky rodinnému poutu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (50)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak kolibřík je pro mě příjemné překvapení...Žádný blockbuster...žádný šílený akčňák...vlastně takový nenápadný film...Přesto mě opravdu oslovil, vtáhl a ždímal...Konečná katarze je dobrá pro všechny kteří si myslí, že prachy a rychlost jsou v životě to nejdůležitější...Bohužel na to jeden většinou příjde až když je příliš pozdě...Solidní zážitek...Za mě 85% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Takový to, když mluví o něčem, čemu vůbec nerozumíte, ale víte, že to hýbe světem :D Tak přesně jsem vnímala prvních tak 20minut, než jsem tomu přišla na kloub. Zdá se mi, že Eisenberg hraje posledních 7let podobné typy postav - pošahaní týpci, kteří něco vymyslí a hodně horlivě si za tím jdou :) Přijde mi, že to má prostě vepsané v obličeji....Což je za mě super,ale zároveň působí hodně jako "psychopat" :) Film je super, je tam hodně akce ,hodně naschválu, silná ukázka toho, kam vás může dostat horlivost a touha po cílu a moci...Líbilo se mi to, i když téma pro mě bylo španělská vesnice,ale přišla jsem tomu na kloub ;) Jo a celou dobu jsem si říkala, zdali ten bratránek je Skarsgard či ne :D ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Hummingbird Project" si ma nakoniec celkom získal. Nielenže mi ponúkol príbeh, ktorý bol oveľa lepší než som čakal, a nepriniesol mi len hercov, na ktorých bolo skvelé sa pozerať... ale mal tému, z ktorej som nebol úplne nadšený, no dokázal ju pretransformovať do niečoho, čo ma skutočne nakoniec nadchlo. Nemôžem povedať, že by to bol super film a sú tu určité aspekty, ktoré podľa mňa nefungujú, no povedzme si najprv to, čo je na filme skvelé. V prvom rade by som pochválil casting filmu. Jesse Eisenber, Alexander Skarsgard, Michael Mando boli proste vynikajúci. Vo všetkých momentkách boli skvelí a všetkým som im to veril. Nápad filmu je sa mi zdal nie moc zaujímavý, no nakoniec by som povedal, že som nemal problém sledovať ťahanie kábla cez celú Ameriku od začiatku až do konca a byť pohlteý príbehom. Okrem toho keď už sú veci hraničné, tak začíname aj myslieť hranične a sú tu skvelé momentky, kde Jesse Eisenberg proste zoberie motorovú pílu a je schopý ísť vyriešiť veci ručne stručne. A keď zlyhá diplomacia, pomôže hľadanie nedostatkov v zákone. Alexander Skarsgard je tu podľa mňa najlepšou postavou a musím ešte povedať, že má pripravený vynikajúci trest pre jednu postavu. To som nečakal a bolo to fantasticky spracované. Tlieskam. Toto by mi nikdy nenapadlo, ale bolo to vysoko zaslúžené. Takže v tomto smere som spokojný. Koniec filmu je ale trošku gýčovitý. Nemôžem povedať, že je to vyslovene zlé, ale pôsobí to gýčovito. Najmä ak tu máme fiktívny príbeh. Salma Hayek podľa mňa podala dobrý výkon, no nie som nadšený z toho, že tento film potrebuje vysovene zloducha. Možno sme mohli nájsť nejakú inú cestu. Najmä keď si vezmime jeden fakt. Myslím si, že nemá reálne nakoniec ani dôvod spraviť to, čo spraví. Tí, ktorí film videli, pochopia. Tí, čo ho nevideli, nedostatnú spoiler. Myslím si, že film stojí za vašu pozornoť a môžem ho odporúčať ako solídne spracovanú drámu. Hodnotenie: B+ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co Operaci kolibřík nemohu určitě upřít, je skvělé obsazení a vážně zběsilé tempo. To první tedy až tak překvapivé nebylo, i když možná jsem neočekával až tak perfektního Alexandera Skarsgarda, jenž si tak trochu krade svým výkonem film sám pro sebe, nicméně onen zběsilý spád za překvapivý označit už musím, jelikož u takovéhoto typu filmu to není úplně zvykem, zde se zápletka ale skutečně řítila doslova lavinovitým spádem, a ocenit to musím o to víc, že se tak nestalo na úkor třeba právě příběhu, či nějakých zásadních informací, které by pak mohli narušili pochopitelnost, nebo smysluplnost celého filmu. Každopádně jsem ale přivítal i samotné ústřední téma, které bylo vážně netuctové a hlavně zajímavé, poměrně dost tu jsou popsány i všemožné obchodní praktiky, a to od těch nejúpřímnějších, až po ty nejšmejdovitější, prostě ten film je v opravdu mnoha ohledech poučný, a to navíc v poměrně zábavném obalu, o což víc pak to ,,nasávání,, všemožných informací bavilo. Závěr pak přinesl i nějaké ty emoce, chvílemi se tvůrcům podařilo docílit i působivého napětí a atmosféry, tudíž po tomto všem výše zmíněném by se mohlo zdát, že jde o skutečně výtečný film, jenže já tu musím zmínit jedno zásadní ALE, a to že i přesto všechno mě osobně to jednoduše nebavilo a důvod bych přiblížil asi k tomu, jako když člověk přijde do nádherné, luxusní restaurace, kde všechno šlape jak má, prostředí úžasné, personál dokonalý a když přinesou objednané jídlo na stůl, je to pastva pro oči, jenže hned po prvním soustu si uvědomí, že je vlastně vegan a ten rump steak vážně asi ze země nevyrostl. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg, ako syn ruských prisťahovalcov Vinnie, príde s neskutočne pokrokovým nápadom, ktorý by mu v momente pár sekúnd vyniesol obrovské prachy a položil samotný Wall Street na kolená. Osloví sponzora, dá dokopy partu, všetkých ukecá a ide sa na to. Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že fim o nejakom kábli ťahajúcom sa cez pol Ameriky ma vtiahne do deja od samotného začiatku až po záverečné titulky. Avšak od piatej hviezdy ma bohužiaľ delí iba mdlý koniec, ktorý vyzerá, akoby bol celý film nakrútený podľa skutočných udalostí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Vincent (Jesse Eisenberg) močí krev, neboť je stižen rakovinou žaludku. Krev v moči je příznakem mnoha jiných nádorových onemocnění, ale rakovina žaludku mezi ně nepatří. Může se tak stát jedině v posledním stadiu nemoci, kdy jsou již zasaženy další orgány. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama