Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle hororovém thrilleru plném zvratů se kdysi nadějná muzikantka znova shledá s bývalými učiteli a zjistí, že mají nového talentovaného žáka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mám pár problémů se samotnou morální rovinou (předně s tím, jak je zde glorifikováno, že jeden člověk udělá za druhého tak zásadní rozhodnutí navzdory jeho vůli, protože "ví, co je pro něj lepší"), ale co to konstrukce filmu mě to bavilo a překvapovalo - a i když ke konci se už dá docela naladit na vlnu tvůrců a tím poněkud narušit efektivitu (zvlášť když závěr působil už trochu bezradně v tom, kam ještě zajít), pořád jsem si to užíval. 3 a 1/2 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojlerový poplach! Dvě neheterosexuální čelní cellistky čelí sbormistru Kulínskému. K tomuto čelyndži se staví čelem i cellem, ukáží milému úchylovi zač je toho Apocalyptica, a ten má pak z toho pedofilního píchání leseb starostmi orosené čelo, které si nakonec nemá čím otřít, a dost ošoupaná cella. Je z toho mile bizarní, solidně zvrat(k)ová i zvrácená, hravá a veskrze originální amputační taškařice, kterou někdo satanžel označil jako horor, a tak tomu zdejší „hororoví experti“ hystericky kurví rejtynk, protože se buď nedočkali tupého dvouhodinového skřípání panty otravnou ektoplasmou, anebo jsou to prostě oživlé mrtvoly s očekávanou nekrózou v dutině lebeční, co si „hru na cello“ vykládají jako mongoloidní, dutě znějící pleskání rukama nad nadočnicové oblouky, basový klíč nosí dle nich na svazcích dozorci, a tudíž nejsou s to pobrat jemné nuance perfektně vyladěných suit. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tuctové drama o violoncellistkách se zdálo pokračovat jako bodyhorror, pak se z toho stal thriller o pomstě, která ovšem měla pokračovat další pomstou, a závěr byl masakrálně bizarní. Ano, ty rituály! Člověk si při tom tak nějak vzpomene na Suspirii, jenže tady je to horší - žádné temné síly, žádná magie, nýbrž lidská zvrácenost. Pěkná kamera, hra v kapli má až vizuál italských podivností, a odpovídající hudba. Hlavní hrdinky jsou i ve své zlobě a naštvanosti sympatické a postelové scény jsou krásné bez laciné vulgarity. Možná bych pustil kameru i do momentů, kdy došlo na řezničinu, jejíž výsledek si divák může vychutnat, ale jako celek se mi film líbil, takže umírněnost beru. Někdy je třeba vydržet, i když to bolí... ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

První polovina je super, pak se stane taková blbost, která celej film docela domrví a celou atmosféru vytratí. Ono by to ani nemuselo být po příběhové stránce špatné, ale to finále je už nesmyslné. I přes to jejich chápání. Takhle by se to prostě nestalo. Ta první klíčová scénka je ještě pěkná, ale stejně bych se držel původního plánu. Snímek zachraňuje pěknou Williams a soundtrack, víc k tomu dodat netřeba. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jo, první třetina mě slušně přikovala k sedačce, jako divák jsem vůbec netušil, co mohu čekat, takže ze scénáristického hlediska nepadne ani jedna výtka vůči této části. Herecké obsazení, tedy zejména hlavní dvě herečky, podaly nadstandardní výkon, u kterého jsem místy chrochtal blahem. A poté ta atmosféra.......parádní thriller, kde se mi z některých sekvencí rozhodně dobře od žaludku nedělalo, takto to má vypadat.....Jenže pak přišel obrat o 180 stupňů, scénáristům asi začalo strašit ve věži, protože tak zajímavě rozehranou partii dovedli do úplně diletantského konce, jenž se jim možná zprvu mohl zdát nesmírně vymyšlený a promakaný po všech stránkách.......já to ale vidím přesně z opačného úhlu, ty zvraty neměly hlavu ani patu. Což o to, herecky povedené dílo a soundtrack taktéž nefungoval jen jako páté kolo u vozu, ale ta druhá polovina to shodila hodně nízko. A ten úplně poslední záběr tomu nasadil pomyslnou korunku. Za mě dávám 40 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 20. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama