Reklama

Reklama

Goblin Slayer

(seriál)
  • Japonsko ゴブリンスレイヤー (více)
Trailer 4
Japonsko, (2018–2023), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kumo Kagjú (kniha)

Hrají:

Júičiró Umehara, Jui Ogura, Nao Tójama, Júiči Nakamura, Tomokazu Sugita, Jóko Hikasa, Maaja Učida, Juka Iguči, Jošicugu Macuoka, Ikumi Hasegawa, Daiči Hajaši (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Mladá kněžka se dostává do party nováčkovských dobrodruhů, kteří se chtějí vydat na úkol zabíjení goblinů. Přestože jsou goblini snad nejslabší monstra v tomto světě, ve skupině tvoří velikou hrozbu a skupina dobrodruhů jeden po druhém umírá. Na pomoc skupině však přichází muž, který oddal celý svůj život zabíjení goblinů... (Gantai)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (14)

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrdina je takový Mac Giver. Vymýšlí různé způsoby jak zlikvidovat démony. Topení, pálení, škrcení, pasti a různé triky mu nejsou cizí. Přesto se shledává s odporem ze strany ostatních dobrodruhů, neboť zabíjí jen gobliny. Je to obyčejný člověk bez super schopností, který jen ale používá mozek. Jeho tvář nikdy neudivíme. Opening má hezkou hudbu i zpracování. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Klasicky japonsky úchylné, zde poněkud více.. no, celkově fajn, jen škoda vyhraněného zaměření na gobliny, nepříliš uspokojívého závěru a celkově oproti větším projektům působilo hodně komorně, taky už mě začínají nudit tyto fantasy ve stylu online her, raději bych normální výpravné dobrodružství.. ale co chtít po japoncích :) ()

Reklama

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Tohle anime mi bude navždy sloužit jako odpočinek od ostatních anime, Příběh o Zabijákovy kterej prostě zabijí skřety v celku originální příběh ale ne zas tak šílený, Grafika v celku slušná až zde holky dělaj celkem roztomilost jako třeba Mladá kněžka, Hudba originální až skvěle pasuje, Postavy dost zajímavý, hlavně Mladá kněžka a jasnej Goblin Slayer. Goblin Slayer ale není takový anime zaměřeno na příběh naopak je to skvělí na oddych od ostatních seriálů. Za mě 90% ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

No, jak to začne na takové veselé notě, tak věci se rychle změní. To je asi nejvíc zřetelné v prvním díle, v jednu chvíli je vše veselé a sranda a v druhé něco ukousne někomu hlavu. Do toho přichází hvězda příběhu, zabiják skřetů, nebo jak moji japonští přátelé rádi říkají " GOBRIN SRAYER". Goblin slayer není jen tak někdo, je to "poškozený člověk", někdo kdo viděl příliš, kdo zažil příliš a jediný způsob jak ten void zaplnit, je naplnit ho gobliní krví. Jinak je svět docela klasika fantasy, musím říct, docela fortelně odveden, jen s trochou toho anime make up (to znamená, že většina holek má prsa velikosti medincibalů apod.). Ačkoliv show, může vyděsit svou nepředvítalností (znásilnění, brutalní masakry), často je to docela klidná adventure story. Jo a během natáčení zemřelo spousta goblinů, fakt hodně! ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Ne, nejsem zastánce této strategie, pro kterou se pánové ve studiu White Fox rozhodli. Jistě, první díl rozhýřenými kontroverzemi publikum, ať už pozitivně či negativně, rozvířil nebráním si žádných servítek a chladnokrevně mrsknul toto dílo do šablony temnější co sklep Josefa Fritzla. Další 2 díly byla už mírnější polívčička věnující se seznamování a poté už jste si mohli být naprosto jistí, že něco lepšího jak průměrné RPG s nasládlou "poetikou" dungeonů či dračího doupěte z toho, bohužel, si neodnesete. Kde je ta temnota? Kam jste ji zašantročili?! Mám raději seriály se stoupající tendencí než přesný opak, i když uznávám, že marketingově si tato politika splnila své a na první díl ukořistila mnoho zvědavců. Já bych tomu dokázal odpustit prořídlý děj, který se konstantně dokumentárně kodrcá pozorováním života a hlavně smrti goblinů, ale hůř se toleruje zbídačelé panoptikum vyčpělých postav. Něco se dozvídáme o postupně čím dál více nudnějším, věčně stoickým Goblin Slayser-sanem, ale překvapivě jsem se nedozvěděl vůbec nic o kněžce a postavy zbylých 3 dobrodruhů se objevily, pobyly, zasmály, pojedly, poté zmizely a zase náhodou objevili - ehm, co? Nejspíš za to mohlo silné přehazování manga kapitol, které nechalo příběh silně nesourodý. Poslední výtka byly ecchi fanservis momentky, které mi do D&D pasují podobně jako klokani na Antarktidu. Tudíž jsme se museli spokojit s ráznou akcí do rudou zbarvené a na kousky rozporcované, to celé zabalené v slušné grafické podobě. I hudba je ucházející, OP střídá geniální prvky s těmi bídnými. Abych to sesumíroval, líbilo se mi to tématicky. Líbilo se mi, že hrdinové i neobvykle trpěli a že život dobrodruha není žádný med, i když jste v jistém oboru specialista. To je ale pro mě málo. Konec mě nechal chladným a vnitřně jsem nikdy nepocítil, že sleduji něco výjimečného či zapamatování hodného. ()

Galerie (361)

Zajímavosti (5)

  • Hádanka „Co mám v kapse?“ je Easter egg, tedy odkaz na knižní fantasy epos „Hobbit“ od J.R.R. Tolkiena. (breckakamil)
  • Závěrečná nestvůra se jmenuje Beholder.
    (breckakamil)
  • Ještěří mág při vyvolávání kostlivce provádí zakletí s pomocí kostí a zvoláním „Iguanodon“, což je vyhynulý dinosaurus, bíložravec, který funguje jako obránce. Při změně kosti na čepel pro útok vyvolává naopak Velociraptora, což byl dinosauří predátor. (breckakamil)

Reklama

Reklama