Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (777)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podobné záležitosti mě neuráží, i když ten svět nepoznávám a samotný závod je naprostá fraška. Vypadá to jako lépe nasvícená Ulice, všemu kraluje Vetchého buran domácí, příběh prostřední dcery je kýč roku a začínající vztah rovnou zkopírovaný z předlohy pro Ordinaci, ale musím uznat, že pohodový život všech aktérů je skutečně nakažlivý. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na české poměry více než dobré a díky dějové lince s Ondřejem Vetchým a příjemnou neherečkou Kostkovou, která do role skvěle pasovala, byl film až nezvykle vtipný. Bohužel, jen z 1/4. Linka Veroniky Khek Kubařové mě nebavila, ale hezky se na ni koukalo, protože je i ve svém pokročilém věku (32 let) šťabajzna. Dějová linka Jenovéfy Bokové byla nejenom nudná a debilní, ale ta herečka je chuďátko ke všemu krajně nesympatická a dělalo se mi zle. Tudíž moje dojmy jsou poněkud rozporuplné. Úžasně napsaná a luxusně zahraná role Ondřeje Vetchého je tím jediným, proč bych tento snímek někomu doporučoval. Pokud jste stejně jako já krásný, inteligentní a všeobecně úžasný člověk, tak vám tento film nemá co nabídnout. Je totiž evidentně ušitý na míru českým životem a zejména muži zklamaných třicítkám, které v něm najdou útěchu, naději a energii do zbytku života. V takovém případě budete zřejmě snímek obdivovat a vyzdvihovat až do nebes. Za sebe dávám pěknější 3 kousky. Respektive dávám je spíše za Ondřeje, který si evidentně role různých troubů neskutečně užívá. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V momentě kdy si tvůrci usmysleli, že přeci ne všechno musí jít zcela bezproblémově a začnou házet našich 4 statečným ženám pomyslené klacky pod nohy to jde celé do kelu. Film má v mých očích veliké štěstí v rodině Ondry Vetchého, kde se řeší dokonce i velikost salátové okurky. Zlata Adamovská neumí hrát a mám takový pocit, že naši režiséři jsou na herce hrozně měcí, aby je nechali nějakou scénu nedejbože opakovat. Takže v momentě kdy ukradou Zlatě urnu, ta to jde ohlásit na policii, mám pocit že brečí štěstím. 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jindra už to nedal. Zasvištěl si sice ve sporťáku, hupsnul s padákem nebo si nechal manželčino jméno vytetovat na rameno, ale splnění dalšího cíle – zaběhnout maraton – už nestihl. Milující vdova s urnou na zádech v batohu se rozhodne uctít jeho památku tak, že maraton uběhne za něj. Respektive k tomu zlanaří jejich tři dcery (všechny tři solidně zahrané) a více než čtyřicetikilometrovou vzdálenost si rozdělí. Námět solidní, proč ne? Jen je to všechno komplet průhledné a předvídatelné. Do třicáté minuty divák prakticky všechno odhadne. Vedle postupného přicházení běhu na chuť se vše točí okolo toho, že ani jedna ze tří dcer nemá manžela/partnera a všechny by ho chtěly. A každá má jinou startovací čáru. Celé je to sázka na jistotu. Co diváka krapet vytrhne a potěší, je rodina Terezy Kostkové, kdy nejmladší syn naivně přebírá obraty starších „někoho přeříznout“ nebo „ona to nedostala“, což vyvolává úsměvné momenty, a zejména pak přesný (snad jednou manžel) Ondřej Vetchý, který se vysmívá kondici své partnerky. Pánové jsou tady obecně za neschopné a sexistické idioty, případně bručouny, což je případ jinak solidního Martina Hofmanna, který je do téhle melodramatické limonády rovněž natlačen. To Tomáš Hoffman produkoval všechny ty lidičky v pokušení a v naději, se scénáristou Martinem Horským spolupracoval na své prvotině (Bezva ženská na krku) a nyní byl i u Horského režijního debutu a dál cílí na žánr oddechové romance v řemeslně jistém podání. Každému v humoru sedne něco jiného, což je naprosto v pořádku, stejně jako v případě herců, kdy si každý zase najde toho svého favorita. Stokrát použitý námět nepřekvapí, kromě herců nicméně oceňuji i tempo, které nemá moc hluchých míst. A hlavně tam není tolik „té naší“ pověstné křeče. Třemi hvězdami tuzemské snímky „oceňuji“, když ze vší té nesoudnosti nejsem naštvaný, tady půjdu ještě výš. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který nijak nevyčnívá, ale překvapivě na české poměry ani neurazí. Po celou dobu divák ví, co se stane v příštích minutách a nikdy nedojde k žádnému překvapení. Vše jde tak, aby to nakonec mohlo dopadnou, jak nejlépe to jde a pokud přijde nějaká menší krize, divák ví, že bude zažehnána. Je to jednoduchá, nenáročná zábava, na kterou můžete vyvést ženu a nijak Vám to neublíží a jí zároveň potěšíte. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (23)

  • Ženy v běhu navštívilo na konci roku 2019 v Česku 1 543 842 diváků a tržba dosáhla 211 925 133 Kč. (Tonula)
  • Herečka Zlata Adamovská v jednom rozhovoru pro Novinky.cz potvrdila, že běh opravdu trénovala a stáhla si dokonce do mobilu aplikaci na běhání. Vstávala kvůli tomu okolo 6. hodiny, protože v létě byla úmorná vedra a běhala asi dva kilometry denně. (Klat)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama