Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

XZvire 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to nebylo až tak špatné, jak jsem si myslela. Film jsem si pustila jako oddechovku při žehlení a nebyla to špatná volba. Na české poměry tam bylo překvapivě málo trapnosti, vlastně až na Korna, žádná. Škoda, že to má jen 85 minut, protože mi přišly některé momenty až moc zrychlené nebo mi tam naopak chybělo více scén z tréninků, choreografie... Prostředí léta a tábora byla fajn. Hudba byla skvělá, jen mi v některých chvílích přišlo, a dost vadilo, že se jim u písní nevešel dabing do pusy. Chválím mladé neokoukané herce (i přes protekční jména), Roman s Vicou mi taky nevadili. Docela dlouho jsem přemýšlela o hodnocení, protože tenhle film je přesně na hraně mezi lepší dvojkou a horší trojkou. Ale jo, myslím, že si to tři odřené hvězdy zaslouží. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako absolventské představení v DISKu by to ušlo. 1) Jenomže režisérce Slobodance Radunové je 45 let a FAMU vystudovala 18 let před vznikem Muzikálu._____ 2) Taneční pojetí mě nijak neuchvátilo. Atmosféra původní choreografie je v tahu, aniž by ji nahradilo něco zajímavého._____ 3) Nevýrazný scénář i nevýrazná režie dodávají plytkému a snaživě líbivému snímku nevýraznou tvář._____ 4) Nesporně přitažliví herci nedostali příležitost předvést své fyzické přednosti a mnozí z nich ani cokoli jiného. 19letý Adam Mišík moc nezazpíval ani nezatančil, i když oboje dobře umí. 27letý Vladimír Polívka ani 37letý Martin Písařík nedostali prostor uplatnit svůj sex appeal už vůbec. 44letý Roman Vojtek to taky umí rozbalit, což ovšem ve filmu neuvidíme._____ 5) Takže co? Rozblemptaný scénář, režie, taneční scény a nakonec ani sexy kluci nic neukáží (sexy děvčata taky ne). Proč se na takový film dívat?_____ 6) Výstižný koment: anniehall*. ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Fajn, takže Muzikál? Hodně se tam o něm mluví a dokonce dojde i na čtyři výstupy (z toho jeden 2x), které jsou vcelku zajímavé. Pardon, ale stejně mi toho přijde nějak málo. A zbytek? Fádní zápletka, kterou normálně vymýšlí scénárista Ulice, ze které se dozvíte třeba to, že Petr Kotvald je otcem Adama Mišíka. Jasně. Čekal jsem pohodový letní příběh a dostal jen nezajímavou lovestory s tanečními vsuvkami, kde naštěstí všichni, co zde účinkují nejsou dřevění a prostředí je pěkné. Ale nedá se to nazvat jinak, než Promarněná šance. 30% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Kupodivu tato adaptace Starců na chmelu nebyla až tak strašná. Vica Kerekes s její příšernou česko-slovenštinou ovšem zklamala na celé čáře. Adam Mišík i Vladimír Polívka skvělí. Líbila se mi i choreografie tanců a samozřejmě nestárnoucí písně z uvedeného muzikálu. Trochu romantiky, trochu chlapeckého soupeření, docela inteligentní konec. Znovu bych na to nešla, ale za ztracený čas tu hodinku taky nepovažuji. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A to jsou ty FAMU výsledky. Absolventka FAMU točí film z prostředí konzervatoře na letním soustředění. To je prostě konec. Zatímco předchozí film Slobodanky prakticky nikdo neviděl, na ničem nevyšel a knížka se dodnes válí v LK, tak tohle je zase pozdní příklad z rodiny falešné nostalgie. Tak dík za další zbytečný film o dnešní mládeži. Spousta promarněných šancí, zejména ta, ve které neexistuje žádný argument pro změnu názoru konzervatoristů, kteří jsou nejprve proti zkoušení Starců a pak hned po jedné kouzelné projekci jen jedna z nich zahlásí, že si v tom každý něco najde. S takovou si opravdu každý to něco najde úplně ve všem a teoretické předpoklady by měly zmizet nejen z těch bájných AMU škol. Sbohem do kamen. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama