Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

castor 

všechny recenze uživatele

Ono se na tuhle šikovnou partu sice hezky dívá, na několik dívčin obzvlášť, ovšem se zbytkem už je to horší. Ano, banda studentů konzervatoře má na soustředění kdesi na venkově nastudovat divadelní představení muzikálu Starci na chmelu. Nejprve nad klasikou ohrnují nos, postupně však propadnou jejímu kouzlu, takže z toho i onoho plynou nejrůznější situace, jinak ale pořádné téma chybí. Nic moc třecích ploch na nás nevyskočí, až tak nějak doputujeme do finále, které vyvrcholí omlouváním se a polepšováním. Všechny zvraty jsou umělé, postavy působí papírově. A tanečně-pěvecké scény jsou překvapivě velmi nezajímavé a bídně nasnímané. Celkově to ale neurazí. Tedy až na zrzavé herecké dřevo Mišíka, který na klavíru hraje úplně jiné tóny. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ono prvotná myšlienka a nápad bol asi fajn, pretože tento tip filmu zaujať diváka dokáže, lenže to by musel mať zmysluplný respektívne aspoň nejaký scenár. Scenárom sa zabila akákoľvek snaha o čokoľvek. Vlastne mne snímok pripadal ako totálne nič, s náznakom niečoho príjemného, ale tak bezduchého až sa mi zahmlieva pred očami. Dej prakticky neexistuje, sú tam dáke základné linky, dokonca aj vedľajšie ( tie sú ale len naznačené, neposúvajú sa nikde, nerozvíjajú sa a sú ukončené do stratena). ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po filmovo-muzikálním pornu Muzzikanti jsem k tomuto filmu přistupoval podobně jako pyrotechnik ke zrezivělé pumě z druhé světové války poté co ji v místě detonátoru nakopl náhodně bagr při výkopových pracích. Kupodivu se další hrůza nekonala a to ani navzdory serebritkám, které dodala show Tvoje tmář má známý hlas. Nepopírám talent ani Fialové ani Mišíka, ale hojnost s jakou jsou nyní nasazováni budí obavy. Tvůrci si scénář dobře vymysleli, takže skupinka má secvičovat klasiku - Starce na chmelu, páč to tak vybrala komise. V tom je genialita námětu. Divák klasiku zná, zná písničky i melodie, ví o co go a tak si to celé vlastně připomíná v krapet modernějším hudebním angažmá Petra Maláska se soudobými začínajícími hvězdičkami šoubyznysového potěru. Když se natančí a nezpívá, sledujeme vlastně takový prima letní tábor s kupou krásných lokací, pohledných děvčat řešící problémy mladých ať už ve vztazích či v rámci skupiny. Všímavější jedinec si všimne pár vtípků např. v podobě řidiče autobusu, kterého si střihl ,,autobusák'' Kopta či Lauferova hajného, který jde z paseky vyhnat chlapskou skupinu rozespívávajícíc se na pařezech páč tam dělají kravál. Byly tam ale momenty, které jsem nechápal jako bylo zranění jednoho ze členů skupiny i závěrečné kritické sebeukájení Vojtka a hlavně Polívky v autobuse... A to že nedali tu hlavní písničku na závěr, to mně vyloženě naskrkli... Kdybych to měl shrnout, bylo to s ohledem na ostatní podobnou tvorbu koukatelné a to jen dokládá skutečnost, jak děsně na tom dneska naše hudební filmy jsou. Nejvíce mi však připadalo, že film tak trochu vykrádal Starce a možná kdyby si skupinka měla připravit něco neznámého, dopadlo by mé hodnocení o poznání hůře... Dávám tedy za 2 sklínky oleje na hlasivky. * * ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch mnoha poetických, až lehce ezoterických filmíků, kterými novodobá česká filmografie disponuje (př. Hany, Laputa, ...). Tahle sorta filmů se snaží být jako těžce artový film a tudíž to není pro šiřší obecenstvo. Je to spíše pro ty, kteří mají rádi psychologii a poetické konverzační blábolení. Tak přesně v těchto vodách pluje i tento (ne tolik zdařilý) "Muzikál." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dana Morávková, ultrasuperman Roman a fujtajblzáporák Polívka. Jo a Mišík, jehož Život je bílý dům je opravdu hodně slabý. A to jsem nezpěvák. Ženy málo přitažlivé (Ivana Pavlová ční vysoko nad všemi), Vica má hrát raději děvečky u splavy, dokud to ještě jde, než učitelnice co pomalu rekapitulují život. Kde tam hrál proboha Kotvald? A proč tam hráli proboha Laufer s Kornem? I když se v polovině filmů zpívá a tančí a Radudanka tak neměla tolik času, zařádila si hodně. Scénář je vyloženě bolestivý, ale proč Mišák chrápe na zemi, když mají na chatce dvě patrový postele a spěj po dvou, to asi nevysvětlí nikdo. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama