Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (217)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Olivia Wilde umí, protože přesně takhle se točí "cool komedie" o současné generaci, bez toho aniž by to vypadalo jakou zoufalá snaha. Promyšlené postavy, které rozhodně nejsou dvourozměrné a výborně vypovídají o dívčím dospívání na střední škole. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že Booksmart není žádný ženský remake Superbad, ten se jednoduše plete a patrně některý z filmů neviděl. “Nejvtipnější komedii všech dob” jsem shodou okolností viděl před pár týdny a tady se opisovalo jedna báseň (scénář navíc prý vznikl už v roce 2009). Bohužel mne to příliš neoslovilo. Olivii Wilde úspěch přeju, ale viděl bych jí raději před kamerou, stejně tak producenta Ferrella. Nicméně není tomu tak a film sází na vesměs neznámé tváře. Za sebe nicméně doporučit nemohu, nejvíc jsem se bavil až na konci. PS : Sudeikis je boží a měl dostat mnohem více prostoru! Zasmál jsem se u jedné scény a byl u ní on. PPS : Beanie Feldstein je sestra Jonaha Hilla (zjevně). Kruh se uzavřel. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

"That was Cardi B?" Báječný holčičí teenage buddy movie, který celou dobu baví, nejednou mile překvapí (ať už nápady či silou vážnějších scén) a na konci zaslouženě dojme a vykouzlí na tváři spokojený úsměv (tedy pokud jste ho tam neměli už dávno předtím). Titulní duo je výborné (Kaitlyn Dever je navíc ohromně roztomilá) a moc se mi líbila i práce s vedlejšími postavami. Mám rád, když schematické žánrovky dokáží pracovat s ožehavými tématy (homosexualita, dospívání, emancipace, předsudky, škatulkování) citlivě a hlavně přirozeně, takže z nich humanistické teze netrčí jak vidle z hnoje. Olivia Wilde každopádně příjemně překvapila. Být holkou v pubertě, okamžitě to mám v TOP 10. 85 % ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nevěřím tomu, že tenhle počin s absolutně zpackaným castingem může někoho zaujmout. Neříkám to často, ale raději bych se v předvečer všech svatých zúčastnil s bezhlavým Nickem bezhlavého honu, než abych viděl byť deset minut tohoto hnusu. odpad! Celosvětový příjem ke 12. 7. 2019: $21,790,568, což je 3,63 násobek rozpočtu ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Lehce feministická (ale zaplať pánbů ne votravně) high school - teen komedie, která do sebe žďobe prvky z filmů jako Superbad a Prci, prci, prcičky. Fóry s hlavními dvěma hrdinkami, které však byly zábavností převálcovány spíše skvělými vedlejšími postavami, jsou často takové "hit or miss". Někdy se to povede, jindy zas člověk cringem svraští obočí. A i když obě hlavní představitelky byly docela fajn, rozhodně bych neřekl, že by byly silnou částí filmu. Ta spíše vězí právě v oněch vedlejších postavách, zejména jejich spolužácích, které bylo radost sledovat, protože většinu dobrého humoru mi poskytli právě oni. Milý přiblblík z bohaté rodiny, který pořádá super párty na jachtě, na které nikdo není, pak super pozérský milovník divadla, s jehož neskutečně velkým egem se pracuje tak vtipně, že jsem musel párkrát vyprsknout, atd. Kdyby se film víc řídil po vzoru Prciček a sledoval by ony vtipně trapné osudy jednotlivých členů maturující třídy, bavil bych se mnohem víc. Přeci jenom je to i částečně film o pařbě, přičemž prostřihy mezi nimi patřily mezi to nejlepší. Celkově to docela funguje, ale toho nevyužitého potenciálu je fakt škoda. Takhle spadá Booksmart do takových těch vcelku dobrých teen komedií, o kterých řeknete něco ve stylu: ,,Jo, bylo to dobrý.", ale pak na to rychle zapomenete. Ovšem na první celovečerní debut Olivie Wild to je asi slušný. Lepší 3* ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)
  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama