Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (497)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Je magor, asi není, možná tedy je, tak tedy nejspíš ne a na závěr, ty vole magor je režisér! Takové pocity jsem měl při sledování tohoto neobyčejného gotického thrilleru s velmi dobrým prostředím a atmosférou. Napětí bylo dost a hlavně hudba byla bez chyby. Snímek se snaží tvářit inteligentně, ale v samém závěru není. Nejsem sice zklamaný, ale 90% filmu jsem byl nadšený. Možná kdyby se ukončilo vše o něco dříve, například při scéně na lavičce, tak dávám plný počet. Závěr byl na můj vkus šílený a je spíše o chuti člověka .. 6/10 = 65% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice má člověk skoro celý film pocit že sleduje Prokletý ostrov, ale zase si to sledování velmi užívá, neb obrazová část filmu by mohla mít z fleku expozici v nejprestižnější galerii a hudebně to je taky okoučovaný velmi dobře. Škoda přepalené stopáže, ke konci se už dost evidentně vařilo z vody a první půlka filmu tak svou pozdější druhou půlku proměnila jen v chudýho příbuznýho. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to spatny, ale bohuzel ani zadnej zazrak. Takovej slabej odvar Prokletyho ostrova. Verbinski slusne buduje atmosferu, az hororovy vyjevy postupne pribejvaj a misty to je fakt solidne napinavy, jenze problem je, ze pointa je cloveku jasna uz tak nekdy od poloviny filmu, 140 minutova stopaz je naprosto silena, od tajemna az hororu se to postupne presouva spis k slusnymu bizaru a nemoh sem si pomoct, ale DeHaan me proste sral a mel jsem chut fandit spis Isaacsovi. Po vizualni strance parada, par scen je super, celkove paradni atmosfera, ale to je bohuzel tak nejak vsechno. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A Cure for Wellness už od počiatku zaujme sústredením na detail. Púta vonkajšom zrkadliacim snímaním rýchlovlaku, pôsobivým natočením celej autonehody. Neskôr sa nebojí krvi ľudskej ani zvieracie, kamera zaberá nechutné vŕtanie zubov z centimetrovej vzdialenosti. Kameraman tak výborne vyvoláva napätie a vyzdvihuje tento skvelý film. Vďaka tomu nie je Verbinskeho film hlúpym hororom, ale thrillerom inteligentne vyvolávajúcim napätia. Aspoň v prvej polovici, a to aj napriek pomalému rozjazdu a uvedeniu do víru diania v sanatóriu. A Cure for Wellness môže vďaka výbornej kamere, efektnému filtru a zvoleným exteriérom a scénografiou kúpeľov, v ktorých sa pred sto rokmi zastavil čas, zaradiť medzi to najlepšie, čo v rámci žánru vzniklo. Gore Verbinski si svojich divákov rozhodne získa. Skvelá výprava a kamera snímke zasadenej do krásnych švajčiarskych hôr sú hlavným plusom príbehu, inak stojaceho na dobrých výkonoch hercov. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jedno musím tomuhle filmu nechat. Je originál. Ano, půjčuje si u jiných snímků, ale výsledek je jedinečný. Psychotická atmosféra, krásná výprava (ty interiéry léčebny jsou úžasně staromódní a klaustrofobické) a sebevědomá režie. Filmu se daří navodit stísněnou, chvílemi magickou, chvílemi až hnusnou atmosféru. Zároveň je tak trochu detektivkou, protože spolu s hlavním hrdinou pomalu odkrýváme záhady spojené s léčebnou, jejími postupy a pacienty. Verbinskimu tleskám, že se nebál témat, od kterých jiní tvůrci utíkají. Vznikl tak až evropsky ujetý thriller, který ale ve své druhé polovině kvůli přehnané stopáži ztrácí dech. Úplně mi nesedli ani hlavní postavy, protože jsou tak divné, že se s nimi člověk nemůže ztotožnit. 70 % ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Nemocnice Beelitz-Heilstätten, kde se natáčely scény ze „švýcarského“ sanatoria, byla zbudována v roce 1898 jako sanatorium pro léčbu tuberkulózy. Ve obou válkách fungovala jako vojenská nemocnice, po roce 1945 byla zabrána Rudou armádou a až do roku 1994 byla největším sovětským lékařským zařízením mimo území SSSR. Kromě Hitlera tu byl rovněž hospitalizován Vladimir Putin a po pádu NDR se tu před odletem do Moskvy ukrýval Erich Honecker s manželkou Margot. Beelitz je díky velkorysé rekonstrukci možno shlédnout z unikátní visuté stezky dlouhé 320 metrů. (Robbi)
  • Křestní jméno hlavního hrdiny (Dane DeHaan) se ve filmu nedozvíte. Zato jeho příjmení zazní celkem 49krát. (Frajer42)
  • Hrad Hohenzollern byl kvůli natáčení po dobu 11 dnů veřejnosti nepřístupný. (Reesam)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama