Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (497)

verbal 

všechny recenze uživatele

Úchylný starý Malfoj nadívá lidí úhořema a pak z nich mačká mulťák, aby mohl vyprcat svou mongoloidní dceru. Je zřejmé, že tupá zápletka jako z osmdesátkového amatérského šestákového braku, situovaná do tisíckrát omleté kýčovité léčebny, kde jako obvykle není zřejmé, komu jebe, z hovna bič neuplete ani s rozpočtem Titashitu. A tak Krevní sraženina, který rozhodně není Marťas, udělal další velkolepý krok ve svém kariérním úpadku, doufejme, že prkenný slizák Dandehán se snad po tomhle trapně urputném, dvouapůlhodinovém přehrávání podívá před kameru už jen jako čistič čoček, no a všichni ti roztoužení klátiči downů si budou příště moci místo do kina chodit hladit svá pokroucená přirození pouze za ploty léčeben vrozených genetických anomálií, kde těch poslintaných Gothů krpatě běhají celá stáda. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz jsem dosáhl úspěchu, o jakém se nikomu ze zdejších uživatelů ani nesnilo. Přesto se v žádném případě nepotýkám s nedostatkem motivace. Neustále hledám nové výzvy a netajím se například svými režisérskými ambicemi. Začal jsem pracovat na hororu, který mi otevře bránu do Hollywoodu. Pracuji s omezeným rozpočtem, takže se každou získanou korunu snažím vynaložit co nejefektivněji. Kolegu Verbinskiho bych tedy nejraději vytahal za uši, jelikož obdržených 40 milionů dolarů zcela bezostyšně vyhodil do koše. Již od úvodu jeho snímek působí jako gotická kopie Shutter Island, jemuž se však může rovnat pouze zdařilou mysteriozní atmosférou. Za pochvalu stojí ještě znamenitá kamera, ale jinak Cure for Wellness ve všech ohledech výrazně zaostává. Po scénáristické stránce se jedná o učiněnou tragédii, k čemuž přispívá i přítomný bezpohlavní symbolismus či na vodě stojící prvky kubrickovského zrcadlení. Verbinski chtěl evidentně navodit dojem inteligentního snímku, jenže ve výsledku připomíná spíše přemoudřelého studentíka, jenž se snaží ohromit profesora lingvistiky cizími termity. Přepálená stopáž, odpudivá Mia Goth a otřesný závěr, který by se hodil spíše do nějakého céčkového monster hororu, sráží hodnocení Cure for Wellness na slabší tři hvězdy. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jedno musím tomuhle filmu nechat. Je originál. Ano, půjčuje si u jiných snímků, ale výsledek je jedinečný. Psychotická atmosféra, krásná výprava (ty interiéry léčebny jsou úžasně staromódní a klaustrofobické) a sebevědomá režie. Filmu se daří navodit stísněnou, chvílemi magickou, chvílemi až hnusnou atmosféru. Zároveň je tak trochu detektivkou, protože spolu s hlavním hrdinou pomalu odkrýváme záhady spojené s léčebnou, jejími postupy a pacienty. Verbinskimu tleskám, že se nebál témat, od kterých jiní tvůrci utíkají. Vznikl tak až evropsky ujetý thriller, který ale ve své druhé polovině kvůli přehnané stopáži ztrácí dech. Úplně mi nesedli ani hlavní postavy, protože jsou tak divné, že se s nimi člověk nemůže ztotožnit. 70 % ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pravda, po naprosto fantastickém úvodu jsem čekal něco sofistikovanějšího a podvratnějšího (kdybych si mohl přát opravdu moc, tak třeba gotický Klub rváčů...) než epický, opulentní gotický horor, který je navíc spíše napínavý a úchylný než strašidelný. I tak jsem si ho skvěle užil, těch několik logických lapsů jsem bez problémů potlačil a myslím si, že Verbinski rozhodně nezklamal, málokdo má vizuál zmáknutý tak jako on. I přes přepálenou stopáž si ten film po čase dám klidně znovu, čistě pro žánrové potěšení. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

U mňa podobné ako Verbinskeho predchádzajúci Lone Ranger. Neuveriteľná štýlovka trpiaca nadmernou dĺžkou a nekonzistentnosťou. Úžasná forma načisto prebíja obsah, a aj keď je pravdou, že druhá tretina sa kruto vlečie, tak som sa nenudil ani chvíľočku. Mám proste rád Hammerovské horory aj Verbinského štýl. Takže celkovo je to tých mojich podivných 7/10, kde oceňujem obdivuhodnú realizačnú a remeselnú stránku na úkor reálnej kvality filmu . ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Křestní jméno hlavního hrdiny (Dane DeHaan) se ve filmu nedozvíte. Zato jeho příjmení zazní celkem 49krát. (Frajer42)
  • Část natáčení probíhala ve Studiu Babelsberg v Babelsbergu na východním předměstí Postupimi. Studio vzniklo v roce 1912 a je nejstarším filmovým studiem na světě. (noelcoward73)
  • Vlaková stanice v horách, na kterou Lockhart přijíždí a ze které je následně odvezen autem do lázní, je Oberhof Bahnhof. (TheMergar)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama