Reklama

Reklama

VOD (1)

Léto roku 1991. Dospívající Daniel je po otcově smrti poslán k příbuzným na Cape Cod. Když se seznámí s místním drogovým dealerem, začínají mu prázdniny ve znamení obchodování s drogami, dobrodružství a tajného románku. Je to léto, které všechno změní. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

POMO 

všechny recenze uživatele

Něco v tom soukolí postav drhlo. Především mu chybělo hmatatelné přátelství mezi klukama, na kterém se malo stavět to naokolo. Zamilovat se do holky může každý, to ho ještě nedělá morálně kvalitní a divákovi blízkou postavou, hodnou starosti o ní. A cool střih, filmové odkazy ani šlágry z přelomu osmdesátek dramatickou hloubku filmu nedodají, pouze ho udělají šmrncovnějším. Zaměření na hned dvě romantické linky, které odstrčí bokem gangstry a drogy, je přílišné a prvoplánové. Funkčně sladit krimi drama s romancí vyžaduje šrouby navíc (Baby Driver, True Romance). Ale nenudil jsem se. Na Maiku Monroe z It Follows se kouká dobře, a vůbec herci jsou zde vybraní povedeně ikonicky. ()

emkon 

všechny recenze uživatele

Asi nejstylovější režijní debut, co jsem kdy viděl. Příjemný retro návrat do devadesátek. Příběh o tom, jak se z tichého slušného chlapce stane největší drogový boss. Jenom škoda toho zpackaného děje v závěru filmu, mohl by to být kultovní film. Timothée Chalamet v hlavní roli je naprosto skvělý. Myslím, že o tomto mladém herci ještě hodně uslyšíme. ()

Reklama

Niflheim 

všechny recenze uživatele

85 %. Kdybych chtěl hodnocení odbýt, tak napíšu „Drive se středoškoláky“. Bylo by to ale vcelku nespravedlivé, protože Hot Summer Nights kromě žánrové i řemeslné blízkosti se zmíněným Refnovým majstrštykem zanechává i jiné dojmy. Bavila mě „prcičkovská“ a snad i trochu nostalgická letní nálada, a taky přítomnost vypravěče, která je osvěžující a místy odlehčující. Krásní a uvěřitelní, byť občas nedobře hrající lidé. Jistě, dějově nejde o nic originálního, nicméně celá látka je podaná poutavě s feel good atmosférou a hezky dobarvující muzikou. Sice patrně lehce nadhodnocuji, ale opravdu jsem si to až překvapivě užil. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si zaslouží daleko větší čísla než v současnosti má. Naprosto skvěle odvyprávěná dobovka s našlapaným soundtrackem, který dodává filmu ten autentický nádech 80s i 90s. Zápletka byla očekávaná, avšak pěkně zahrána a moc pěkně se na ten film koukalo. Vyhráli si s tím, a musím se přiznat že mám pro tento typ filmu slabost, proto jsem asi více nadšen než ostatní. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Je to víceméně skvělé, mohla z toho být malá velká událost pro teen generaci, kterou ocení i dnešní mileniálové. Pozorovat Maiko, jak rozkládá chlapce na atomy, je přímo rozkošný. Má to vše podmanivý cool vibe, správné letní ingredience, ale vše vyznívá do ztracena nedotažením dějové linky- konec je, zdá se mi, až příliš uspěchaný. Film tak zapadne bez většího povšimnutí, což je věru škoda, protože potenciál měl ohromný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Film se má odehrávat v roce 1991. Přesto se hned v úvodní scéně objevuje na polici model Mercedesu SL v generaci vyráběné až od roku 2001. Rovněž ve scéně v autokině je možné zahlédnout Mercedes-Benz třídy E (W210), produkovaný až od roku 1994. (FIAT 500)
  • Název filmu se objeví až v 15. minutě. (pornogrind)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno