Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

(TV film)
  • USA Journey to the Center of the Earth (více)

Obsahy(1)

Nejnovějšího zpracování fantastického příběhu Julese Verna. Již sedm let je pohřešován manžel zámožné Alice Hastingsové. Právníci ho chtějí prohlásit za zmizelého. Mladá žena je ale přesvědčena, že její muž žije. Vyhledá proto známého darwinistu profesora Theodora Lyttona. Chce po něm, aby pohřešovaného manžela Caspera našel. Vše nasvědčuje tomu, že nezvěstný muž zamířil k pobřeží Nového Zélandu, kde stojí záhadná sopka opředená starými legendami. Tudy prý také vede jeskyněmi plnými zlata cesta do středu Země. Samozřejmě, že si profesor Lytton výjimečnou příležitost zúčastnit se pozoruhodné výpravy do neznámých končit nedá ujít. Na nebezpečné misi plné dobrodružství ho doprovází nejen synovec Jonas a samorostlý dobrodruh McNiff, ale nakonec i samotná Alice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

lxbch 

všechny recenze uživatele

Eh, na motivy jedné z mých nejoblíbenějších Verneovek je to opravdu jen a jen hodně volně (asi jako bílá trička amerických raperů). Byl bych rád, kdyby se dal vrátit čas a já se mohl znovu rozhodnout, jestli se na to budu dívat. Rozhodl bych se pro ne. Je na čase, abych vymyslel stroj času a mohl zamezit všem zážitkům z nudných filmů (s mými znalostmi fyziky to však půjde velice těžko). ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Romány Julese Verne(a) patří ke klasice sci-fi žánru, která překonala svou dobu a v mnohém se vyplnila. Tenhle film je ale hrůza. Dívat se na něj sice dá, ale děj a zápletka je katastrofální. Mimo to efekty jsou ubohé. Jaký scénář, takový rozpočet a následný výsledek. Strašné zpracování se strašnými herci. Verdikt: 2* a 40 %. ()

Reklama

Drky 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na rok 99 to bylo prach bídně natočené. Mám rád Verneovky a proto jsem se na tohle taky podíval, film má i světlé chvilky, ale je jich žalostně málo. Hodně se mi líbila domorodá zrzečka, to bylo z herců asi tak všechno, nakonec mě dorazily ty zelené chodící potvory( už ani nevím jak jim říkaly) byli to nějací tvorové, ale masky byly tak mizerné, že jsem v nich stále viděl převlečené lidi a to mi strašně vadilo...za to vše 1* a druhou bych přidal za to, že jsem to dokoukal do konce 2dílu bez toho aniž bych u toho usnul, což se mi u ptákovin stává hodně často!:-) Hodnocení 2* a 30% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Režisér slušného MUŽA OD SNEŽNEJ RIEKY je v pekných sračkách. Na jednu stranu poteší retro verneovský prístup a Treat (napriek tomu, v čom teraz hráva) je stále sympaťák, keď sa však výprava dostala k sauroidom a promiskuitným domorodcom, stalo sa z toho peklo... Prvá polovica celkom slušný TV počin. Pri zrovnaní so STRATENÝM SVETOM s Hoskinsom je to aj tak bieda... ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná slátanina, která má s Verneovou románovou předlohou společný jen název a motiv cesty do podzemí. Kdyby to starý dobrý Jules viděl, nejspíše by tvůrcům poslal v úhledném balíčku nějaký Vynález zkázy, aby je definitivně smetl z povrchu zemského a odeslal je do pekelných hlubin. Moje babička by řekla: "Škoda mluviť, hanba pluť". Překlad: pluť = plivat ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama