Reklama

Reklama

Čekání na barbary

  • USA Waiting for the Barbarians (více)
Trailer

Vojenské pevnosti, střežící hranice neznámého impéria, velí postarší muž (Mark Rylance), který vykonává i funkci správce. Jeho pečlivé velení udržuje po mnoho let klid s kmeny nomádů a dochází jen k drobným nedorozuměním. Vše se změní s příchodem plukovníka Jolla (Johnny Depp), který přichází na základě informací, že barbaři chystají útok. Je krutý a brutální, velitel nechápe Jollovy metody, ani jeho cíle. Jeho protesty nepomáhají a nakonec na něj padne podezření z kolaborace s nepřítelem. Musí se rozhodnout, zda zvolí loajálnost k impériu, nebo lidskost, právo a spravedlnost. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco laskavost a člověčenství se často setkávají s nepochopením, krutost je ve své univerzálnosti velmi srozumitelná. A koneckonců, snadněji se i oplácí.. Neznámé místo, sypání si známého imperiálního popele na hlavu a nosná myšlenka měly šanci uspět, jenže to by Guerra nesměl dát štempl na to, že čekání je svou povahou nezáživné a otravné. Problémem možná je, že blazeovaný Rylance, nezlíčený Depp v extravagantních brýlích a ani nestabilní oficírský ex-upír nedokázali chybějící pozornost strhnout na sebe.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb jak si zarputile vytvořit nepřítele tam, kde by se s trochou pokory dalo koexistovat v míru. Neustále aktuální myšlenka zhoubného imperialismu (kdekoliv, kdykoliv) je tu křišťálově jasná (a pouštní krajina i ospalá pohraniční pevnost krásně nasnímaná), ovšem přes vláčné tempo předkládaná zrychleně koncentrovanými událostmi (léto, zima, jaro, podzim); úplný úkrok stranou pak zastává prazvláštní "romance". ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby mala byť toto bodka za Deppovou kariérou, o čo sa zúrivé feministky úpenlivo snažia, tak by nemal byť na čo hrdý. Vlastne ani nerozumiem, prečo túto rolu vzal, čo na nej videl. Ukázal len opäť tú svoju typickú strnulú pózu a ešte si aj trefne namaľoval medzi oči kríž, akoby snímok mal byť jeho hereckým pohrebom. Waiting for the Barbarians sa vlastne zmenilo na čakanie na aspoň náznak akcie, ktorá v podstate nikdy neprišla. Film chce byť akoby filozofickou výpoveďou o nespravodlivosti, ale nestrhol teda vôbec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě dovedla pánská jména v titulích rolích Mark Rylance, Johnny Depp, Robert Pattinson. Zejména Mark je naprosto luxusní a dokonalej, ale závěrečnou scénu si pro sebe ukrad Johnny Depp, to byla herecky mistrovská scéna, nebylo potřeba ani jedno slovo. Johnny tam dal celou pointu filmu. Jinak obsahově ač z dávných časů, tak film a jeho vyznění je těžce aktuální na dnešní dobu v Afgánu by mohli vyprávět, že ? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Humanismus zosobněný bezelstnou ustaranou tváří Marka Rylance versus mrazivá neúprosnost moderního inkvizitora Johnnyho Deppa a jeho pravé ruky v podání Roberta Pattinsona. V neznámé zemi a v neznámém čase sehrají především první dva jmenovaní naprostý koncert, kterému podle mě pomalé tempo nic neubírá, ale naopak mu svědčí. Rozdělení filmu na tři jednání připomíná divadlo, a to setsakra dobré! ()

Galerie (82)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v listopadu a prosinci roku 2018 v Maroku a Itálii. (Punisher)

Reklama

Reklama