Reklama

Reklama

Silný válečný příběh je připomínkou nedávné minulosti, války v Jugoslávii. Odehrává se v r. 1999, kdy se po bombardování Bělehradu NATO jugoslávská armáda stáhla z kosovské oblasti a zanechala tak srbské občany nechráněné před útoky, drancováním, znásilňováním a vražděním albánských banditů. Ruská speciální jednotka dostala příkaz převzít kontrolu nad kosovským letištěm Slatina a udržet ho, dokud nepřijdou posily. Vojáci si uvědomují, že musí využít veškeré své síly a odvahu. Není jisté, zda se dožijí dalšího rána. (TV JOJ)

(více)

Recenze (129)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rusi vojnove filmy miluju - mno ale ja nejsem Rus, ale cechoslovak a zasadne sa im nebranim, tymto vojnovym filmom, ale ich ani nevyhladavam. Reziser Andrej Volgin mi nic nehovori, a jaxom si pozeral filmy co natocil, je to jeho 5. ci 6 -ty film, takze reziserske skusenosti uz mal kde zbierat. A ked tak nad tym rozmyslam, moze byt nieco pravdy na tom, ze je to Volginova odpoved na film 13 hodin- Tajni Vojaci z Benghazi od rezisera Zaliva. mam brutalne zabrany hovorit o zahranicnej politike USA, na tu jebat. Ale nemam, opakujem nemam zabrany hovorit o vojenstve velkych statov. Tam patri Rusko i USA. jestvuje na tejto planete taka hra ze Rant Korporejsn kde USA sytematicky s totym Ruskom prehravaju - letiska horia, hajzly horia, bojove plavidla idu ku dnu jedno za druhym - jo a aj ty legendarny stelfy F35 z jakejsi pice musia startovat, ze jo.USA maju stroje stare, ak aj boli dajake moderne, brutalne zastaravaju a hrdzave to je jaxvina. Jak to doprdele zrobit zeby stat co rocne vydava cez 700 mld USD - zeby mal aj daco vyhrat ne ? Kapitola na samostatny clanok, ba i seriu clankov - to tu ale nepatri. Po dlhej dobe sa tu zjavil 78 rocny Gojko Mitic - herec znamy zo serie Synove velke medvedice  a  v Mayovkach hral kaskaderske vedlajsie ulohy. Nadpriemer za ten akcny masaker pri obrane letiska v Kosovske Mitrovici a za par silnych zaberov : 89 % ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíme, že ti dobří jsou Rusové a Srbové, a ti zlí kosovští Albánci, tak tu máme klasický akční film západního střihu, kdy partička neohrožených zabijáků čelí mnohonásobné přesila a zvládne vyplnit úkol za každou cenu. Co nám ale film řekne o dnešku? Že Rusko a Srbsko Kosovo neuznají, a že dokud Rusové byli v Kosovu, tak Srbům nic nehrozilo? Nebo je potřeba demonstrovat sílu před západem? Nebo je snad jinde zakopaný pes? ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

Tohle si asi Madeleine Albright pred spanim poustet nebude. Osobne zastavam nazor, ze tenhle vyklad je opacny extrem k te zido - americke propagande, kterou nas krmi media a pravda bude lezet asi nekde uprostred. Kdyz se ale clovek oprosti od sympatii k te ci one strane, dostane mimoradne kvalitne natoceny valecny snimek. Rozhodne palec nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ROZHODNUTÍ POMOCT BRATRŮM V PRIŠTINE, BYLO SCHVÁLENÉ. VÁŠ ÚKOL JE OBSADIT LETIŠTĚ PŘED SPOJENCI A NEDOPUSTIT ÚNIK INFORMACÍ DO NATO.…“ /// Rusáci jsou svou propagandistickou filmografií proslulý. Ale co, když se člověk nad nějaký ty věci povznese…Tady máme pohled na tzv. Prištinský incident. Není těžký bejt na straně těch „správnejch“, když ti druzí dělají takový zvěrstva. Prostě na výkřiky „Ve jménu Velké Albánie“ se tady moc radostně neodpovídá. Jinak se zde politika nějak extra nerozebírá, spíš jde o takovou misi ve stylu „Postradatelných“. Včetně akce. Má to přes dvě hoďky, takže nechybí takový ty kecy před bitvou… o bratrství.. no a tak podobně. Ovšem mezi Srby a Rusy to bratrství celkem funguje. Film pro ty, co píšou kosovo s malým „K“ a nebojej se Sputniku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sloužil jsem v SFOR. 2.) Chcu poznat týpky, co dohráli hru „Vyděržaj pioněr“ až do konce. 3.) Thx za titule ,,wauhells“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Film, který je asi dobrý vidět. I když je to vlastně jen tuctovej akčňák, tak to pozadí, to okolo a celá ta omáčka vyvařená z reálných událostí v Jugoslávii v 90. letech i po nich, to tomu dává dost mrazivej pocit. Asi už fakt měknu (no věk no...) ale hodně jsem s tím filmem měl chvílema problémy. Sice nakonec se tam vyloženě na kameru nic extrémního nestane, ale ten pocit z toho, jak to bylo a že to bylo vlastně jen pár kilometrů od naší země ... brrr. Hlavně mi tam vadily ty děti, který tomu všemu přihlížely, nebo byly taky obětmi. Film je divně vyprávěnej a má zvláštní střih, dlouho jsem se v něm dostatečně neorientoval, ale časem si zvykl. Nakonec to vyzní jako opravdu klasickej akční film stylu Rambo 4, ale jak říkám, rozjezd je hodně mrazivej. Je to dobrý vidět a nezapomenout, co se může jak rychle semlít. Jugoslávie je tím odstrašujícím důkazem ... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Písnička, která hraje ve 45. minutě, je „Coco Jambo“ od Mr. President. V 73. minutě hraje „Further We Will Operate“ od Kino and Viktor Coy. (Duoscop)
  • Útok na letiště začíná přes den, ale v dalších záběrech je už noc. (Duoscop)
  • Gojko Mitič se odmítl nechat zaskakovat kaskadérem a i v 77 letech vše odehrál sám, jak byl zvyklý už od 60. let. (chamonix)

Reklama

Reklama