Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

tlesk 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou výtečných ústředních herců to vytahuje z vod šedého průměru. Průser tohoto filmu je jeho doslovnost, ale hlavně žánrová neucelenost. Není to ani komedie, ani drama, ani thriller. Je tu jen silně patrný dokonale nevyužitý potenciál v příběhu. Jehož devizou není jen již zmíněná doslovnost, ale i fakt, že největší zvrat ke kterému celý film směřuje, odhadnete zhruba tak v polovině filmu a pak už jen čekáte kdy to přijde. Oddychová jednohubka, ke které není třeba se vracet a za zhlédnutí stojí jen pro McKellena a Mirren... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po filme Apt Pupil si Ian McKellen strihol ďalšieho starého zmrda s temnou minulosťou. Zápletka je na prvý pohľad jednoduchá, ale keďže som o filme vôbec nič nevedel a nevidel som ani trailer, tak ma miestami prekvapila drsnosť filmu. Postupne sa ale úlohy postáv vyjasnili a aj keď má film pomalé tempo, tak som si užíval herecký koncert Iana McKellena. Celý čas mi ale úplne nesedela Helen Mirren v úlohe chuderky, ktorú chce zákerný Mckellen obrať o prachy. Som u nej zvyknutý na silnejšie charaktery. Vo finále sa to trochu ešte zamotá a že sa dočkáme nejakého veľkého odhalenia nie je príliš prekvapivé. Akurát to rozuzlenie mi pripadalo až príliš prekombinované a nie som si istý, či je vo filme dostatok vodítok a pomrknutí na to, aby si film divák vychutnal oveľa viac na druhý pokus. Škoda, že McKellenova postava je celý čas za nekompromisného zmrda a že aspoň do určitej miery nezačal niečo k Helen cítiť, aby na čas váhal, či ju oberie alebo nie. Vďaka tomu to mohlo byť napínavejšie. Celkovo je to ale stále nadpriemerný film, ktorý ma do veľkej miery nadchol a miestami aj prekvapil. Kľudne si ho niekedy ešte pustím znova a možno aj zvýšim hodnotenie. 7/10. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

-MOŽNÉ SPOILERY- Ono to dost dlouho působí jako klasická podvodnická záležitost, ve které si starý podfukář vyhlédne bohatou vdovu zralou tak akorát na obrání. Hraje se vlastně jen o to, jestli to skončí romantikou a kriminálník se do své oběti zamiluje, anebo se ze zdánlivě naivní vdovy vyklube intrikánka, která má podobné zločinné plány. Pro obě dvě možnosti svědčil i relativně odlehčený tón, který vydržel i několik docela drsných momentů. Nicméně ve chvíli, kdy se film ponořil do hluboké minulosti, získal příběh thrillerový nádech a především úplně nový rozměr a Condonovi budiž ke cti, že ten přechod zvládl naprosto přirozeně. Závěr, který úplně odkryl karty, byl sice malinko překombinovaný, ale mohlo to být horší. Nicméně poslední multikulti sekvenci si tvůrci mohli odpustit. Co se herců týče, tak tady byla všechna očekávání naplněna do mrtě a dívat se na Helen Mirren a McKellena je prostě zážitek. 80% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

První polovina vypadá jako pozorování "šmejdů" v akci než jako napínavé krimi. Druhá polovina si začíná hrát s fantazii, kdy nic nebude takové jaké se zdá a s postupným přibýváním času se mi líbila ta zamotanost a jak se nakonec z toho všeho vybruslí. Oba hlavní herci dělají co můžou a dělají to dost dobře. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho s tým, že nič nebude také, ako sa zdá. Preto to rozuzlenie na konci ma až tak nešokovalo. Skôr ma prekvapilo to vypointovanie, do akej hĺbky to až siahalo. To som nepredvídal. Inak herecký koncert oboch a na Helenku, aj keď má asi 200 rokov pred Kristom s DPH sa proste vždy dobre pozerá. Ako to len robí? Opýtam sa Zdeny. 4 z 5 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama