Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úspěch této hříčky jistí 74letá Helen Mirrenová a 80letý (!) Ian McKellen. 1) Za sebe bych ještě přidal přitažlivého 38letého homosexuála Russella Toveyho (Stephen)._____ 2) Překombinovaný konec poskytl zadostiučinění mému smyslu pro fair play a touze po happy endu. Vše se uspokojivě vysvětlilo, byť k tomu autoři použili věru velmi kostrbatou, nepravděpodobnou a nevěrohodnou cestu. Dal bych přednost jednodušší pointě stejně jako i svěžejšímu tempu._____ 3) Výstižný koment: JitkaCardova**. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Hlavný koncept je síce dosť otrepaný, ale "Dokonalá lož" dokázala sakra prekvapiť koncom. Tušil som, že sa nakoniec karta obráti. No ale takýto perfektný obrat som nečakal. Dosť ma prekvapilo, že sa film postupne začal uberať skôr thrillerovým štýlom, než komediálnym. Ian McKellen je perfektný. Jeho postava nám je v priebehu celého filmu detailne rozobraná. A aj napriek tomu, že je sviňa, je sympatický. Rovnako skvelá je aj jeho kolegyňa Helen Mirren. O jej postave platí to isté. Celkovo ako duo im to ide na výbornú. P.S.: Ian McKellen znovu dokazuje, že je jedným z TOP hollywoodskych hercov, ktorí sa neživia iba hraním v blockbusteroch. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Člověk tuší, že to je asi všechno jinak, a protože zbývá jen jedna možnost, kdo by mohl být větší lhář, jde nějaká pointa do kelu. Navíc mi ten závěr, kdy se šlo s kartama na stůl, přišel fakt překombinovaný. Každopádně ale McKellen i Mirren za 1, s lepším scénářem to mohla být druhá "Nejvyšší nabídka". 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dokonalá lož stojí na hereckých výkonoch McKellena a Mirren. Je to otrepaná fráza, ale ak by som si pri stvárnení týchto postáv a pri tomto inak nijak výnimočnom scenári predstavil čo i len menej špičkových hercov, mohol z toho byť iba tuctový mindfuck triler. Našťastie sa tak nestalo a my sledujeme na plátne perfektnú kombináciu romantickej drámy, revenge trileru a psychologickej štúdie dvoch starých ľudí, ktorí si toho prežili v živote skutočne dosť a chceli by ísť do hrobu ako-tak vyrovnaní sami so sebou, respektíve ešte viac prachatí. Neustále budete premýšľať, aké pocity cítite k Royovi a to aj napriek všetkým svinstvám, akých sa dopustil. Je to samozrejme zásluha McKellena, ale nejde o ten typ "rošťáckej" postavy, ktorú máte aj napriek nedostatkom radi, tu sa kope vážnejšia liga. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si cca v polovině filmu, že vím, jak to dopadne - a ono ne :D Konec byl pro mě totálně nečekaný :) A tedy dost silný...Mirren a McKellen za mě skvělá dvojice, kterou hezky "rozděloval" a doplňoval Russell Tovey :) Mě se moc líbí plakát k filmu...To mě na tom mimo Mirren zaujalo a ten "slizák", kterého si McKellen střihl mi k němu nějak sedí... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)
  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno