Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

castor 

všechny recenze uživatele

Příběhově dvouhvězdičkový brak s několika tříhvězdičkovými a jednou čtyřhvězdičkovou akční scénou. Obecně ovšem akce není tak rytmická nebo syrově špinavá jako v Atomic Blonde, celkově hlavně postrádá nápaditost a napětí. Víc než ke kousku s Charlize Theron nebo k Johnu Wickovi (který nás dokonale namlsal) se blíží Bessonově Anně. Ta sice předvedla solidní krájení ruských chlapíků pomocí talířů, jinak ale také sklouzávala k jiným než akčním scénám. To mrcha Jessica Chastain s alkoholní minulostí rozehrává mdlou hru na kočku a myš s velmi otravnými rodinnými odbočkami. Její snaha o nalezení společné cesty s matkou, sestrou a bývalým přítelem (který propadl hráčství – další podivná linie) docela naivně klouže po povrchu. A bere si toho k řešení moc (trauma ze vztahu s mrtvým otcem, jízlivou matkou i sestrou, která čeká s jejím bývalým rodinu). Tvůrci měli vsadit spíš na její rozkol s tajnou organizací, pro kterou dělá špinavou práci. Protože v osobní rovině se naše hrdinka někam posune, aby vzápětí udělala nějaký nelogický krok (líbačka s expřítelem), který diváka svou nahodilostí jen otráví. Evidentně pak tvůrci doufali, že mnohé zachrání herecké obsazení. Malkovich nebo Farrell si ovšem mohou střihnout, kdo chytl nezajímavější postavu. Chastain, když zrovna nekosí po zuby ozbrojenou ochranku (která ji ochotně padá do střel), se ohánět umí, je sexy a mnohé zachraňuje. To se nedá říct na adresu režiséra: Tate Taylor je (překvapivě) mnohem neobratnější než u svých předchozích projektů. Slabé tři hvězdy. Škoda. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Neskutočne naivná blbosť ktorá nevie či chce byť akčný film na štýl Bourna alebo rodinnou drámou o vnútorných démonoch. Takto spackať film kde máte k dispozícii kvalitných hercov sa často nevidí. Tuctové akčné scény a hlupučky scenár sú už len vrchol toho všetkého čo som napísal. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ava je tak trošku zbytečný film. Po akční stránce by chtěla býti Annou a po příběhové Red Sparrow, ale kvalitativně nedosahujé ani jedné. Naštěstí zde hraje Jessica Chastain a Collin Farrel, což jsou herci kvůli kterým se vyplatí vidět každý film. Akce je bohužel unylá až běda, ale na zabití nudy to ušlo. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic, co by tu nebylo už dříve a (snad s výjimkou filmů Stevena Seagala) lépe. Jessica Chastain bojuje nejen se zabijáky, ale také s blbým scénářem, zbytek obsazení sice v titulcích vypadá fajn, ale ve výsledku je to všechno hlavně promarněná šance. Navíc Tate Taylor neumí natočit ani pořádnou akční scénu, což je u akčního filmu docela špatně. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení vyvolalo očekávání, která se nepodařilo naplnit. Přitom musím uznat, že taková kombinace dvou žánrů není příliš k vidění. Otázka zní, chceme opravdu vidět příběh nájemné vražedkyně plný akčních a bojových scén a přitom současně sledovat její soukromá trápení a dopady její "profese" na její rodinu?! Mě bavily pouze akční sekvence, u rádoby psychologických jsem se nudil. Jessica Chastain je moje oblíbenkyně, nedám na ni dopustit a i kdyby hrála na půl plynu, tak hraje lépe, než devadesát pět procent ostatních hereček. Baví mě se na ni dívat v čemkoli. Uvědomil jsem si, že jsem hrozně dlouho neviděl v ničem Johna Malkoviche, takže mě bavil také. Pěkné tři hvězdičky. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)

Reklama

Reklama