Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

salisbury 

všechny recenze uživatele

Ava bez soucitu likviduje vše pod režijním vedením Tate Taylora, který se před několika lety zapsal do filmové historie skvělým snímkem Černobílý svět. Ava proskočila do akční žánrové škatulky, která je zcela odlišná od zmíněného Černobílého světa. Film nepředstavuje ve svém žánru nic převratně nového, tak nějak jde o variantu Johna Wicka v příliš těsné sukni s rozparkem táhnoucím se od země k bokům. Jessica Chastain je ve své roli věrohodná a její krvavý make-up pocházející z vlastní či cizí produkce z ní dělá více než jen ženu vamp, která film od začátku do endu vleče na svých ramenou. Spokojenost u filmu nastane rozhodně díky odpočinkové lince, kdy se zrak nechá pohyblivými obrázky unášet a mozek dostane žádaný relax. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ava je jednou z prvních vzpomínek na doby, kdy kina ještě fungovala normálně. Generická "zabijácká" hříčka, která postrádá nápaditost a napětí. Asi tak by se dal celý film shrnout. Jessica je nanejvýš průměrná a Farrellův záporák děsně unylý. U jeho postavy jde jasně a zřetelně vidět, že i když máte skvělého herce, stačí naprosto otřesný scénář a je konec všech nadějí do kvalitní filmový zážitek. Už proto si budu muset brzo na spravení chuti pustit znovu Gentlemany, kde byl Colin výborný. Gradace příběhu je navíc nulová a souboje jsou strašně zmatené (a to nemluvím o té závěrečné hrůze). A to jsou přesně ty problémy, kterých by se podobné snímky měly vyvarovat. Soubojů je navíc jen poskrovnu... Jedním z mála pozitiv tak zůstává Malkovich, jehož "otcovská" role je alespoň trochu zajímavá, zábavná sesterská konverzace v restauraci a kompromitující mise, která to všechno tak nějak spustí. Nudil jsem se, a proto nebudu třetí hvězdičku přidávat ani v ohledu na to, že v kinech momentálně nic moc lepšího není... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Člověk není šťastný, dokud nepřijde dobrá smrt. A tu se snažím svým subjektům poskytnout." Uzavřít subjekt je byznys, tomu rozumím, ale už by těm nájemnejm zabijákům měly odbory zakázat mít rodiny. Mě už ta jejich slabina trošku nudí. Navíc akce není nic moc, což se dá pochopit. Herci si totiž při boji připadají jako Bruce Lee, ale já se obávám, že by s nima vytřel tatami i František Koudelka z STS Chvojkovice - brod. Přesto mě to celkem bavilo. Patrně proto, že mám slabost pro drobný dámy s obřími bouchačkami. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Při scénách s Geenou Davis mi tu chybí žánrové zařazení „horor“. Totiž pozorovat - kdysi tak charismatickou dívčinu – nyní opuchlou botoxem, je zážitek vskutku pro otrlé. Hollywoodské herečky prostě neumí stárnout, Nicole Kidman že pozdravuje. A film samotný? Jessica si po vzoru Charlize Theron zprodukovala další x-tou variaci na ostrou holčinu, kde vlastně nefunguje zhola nic. Ani jakože vztahové drama, protože rodinné peripetie Avy vás absolutně nezajímají, ani jako akční film, protože akce je mdlá a bez adrenalinu. Charlize jsem tu bojovnou Amazonku sežral i s navijákem, Jessice ani omylem. 2* jenom proto, že mě to neuráželo svojí blbostí a pak za Johna Malkoviche, který tu má naprosto skvělou dědečkovsky ochranitelskou auru, úplný chodící charisma. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je sice celkem dobrá herečka, ale moc sympatická mi není (co se vzhledu týče), čímž s ní mám menší problém. Role nájemné vražedkyně mi na ní prostě moc neseděla, přestože se děvče snažila. Problém jsem měl tak trochu s celým tímhle příběhem. Pár dobrých bojových scén by se tu našlo, ale jinak to byla jen recyklace podobně laděných filmů s ničím navíc. No vlastně jsem se zhrozil, když jsem viděl svou platonickou lásku z dospívání -  Geenu Davis jsem tak před cca 20 lety žral – líbila se mi a to hodně, než se na ní vyřádil její manžel – plastické operace z ní udělaly hnus fialový. Ještě že se tu zas až tak moc před kamerou neobjevovala. Colin Farrell podal dost prachbídný výkon a tak mi zbyl jen John Malkovich, který patří mezi moje oblíbence a i tady si nevedl špatně. Jako celek však tento film moc neokouzlil. Spíše jsem zklamán, slabší podprůměr – 45% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama