Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

POMO 

všechny recenze uživatele

První hvězdně obsazený Hollywood od lockdownu a hned ukázkově špatný, jakých se dostává do kin jen několik a ukazuje se na ně do konce roku prstem jako na jeho největší průsery. Četli to vůbec ti herci, než řekli ano? Malkovich si tady jediný udržuje důstojnost, jeho postava dává jako jediná smysl. Role pro Commona je zlý vtip (když si vzpomeneme jak se vytáhl třeba v žánrově spřízněném Johnu Wickovi 2. Farrellovi hlavní padouch - bezohledný zabiják s nulovou charakterizací - taky vůbec nesedí, a přebotoxovaná máma Geena Davis by možná mohla vzbudit sympatie, kdyby ji to scénář umožnil. Celá ta smutná rodinná linka s problematickou dcerou Jessicou Chastain je však naprosto nefunkční a pouze zdržuje agentské mlátičky a přestřelky, které ovšem taky nejsou žádnou výhrou - pouze akčně doplňují nejohranější možný agentský námět - likvidaci jednoho z teamu nájemních zabijáků. Úplný knokaut filmu ale dává samotná postava Jessicy bez jediné sympatické či soucitu hodné charakterové črty, bez smysluplných motivací pro rozhodnutí z minulosti, které nyní lituje a snaží si najít cestu k rodině. Jakoby měla být jakousi popkulturní antihrdinkou, které máme fandit za to, že po*ere vsechno, čeho se dotkne i čemu se vyhne. Všechno špatně. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4/10). Akční biják, který se snaží svézt na vlně popularity Johna Wicka a krutě mu to nejde. Disponuje chabými dialogy, žádným vykreslením postav a akční scény to absolutně nezachrání. Dvě hvězdy jsou podle mě adekvátním hodnocením kvůli: Snesitelné stopáži, která nezačne naštěstí nudit, jinak by tento film šel úplně do kopru. Charismatický mentor John Malkovich, který hraje sice pořád to samé, ale tady mu ta role tak nějak sedla. Jessica měla sice hodně špatně napsanou postavu, ale tu její badass schopnost jsem jí přál - ona byla hlavním důvodem, proč jsem se na film podíval. Ostatní postavy to schytaly a nemají co hrát. Colina je tady hrozná škoda.. Jeho postavu by mohl hrát nějaký random herec s jizvou na ksichtu. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby šlo o dvouhodinový speciál Velmi křehkých vztahů, dala by se Ava považovat za úspěch. Nesympatické charaktery s nelogickými motivacemi se plácají rádoby skutečnost připomínajícím životem a nebozí herci asi nedostali scénář před natáčením. Bezcitná vražedkyně neustále emocionálně sužovaná starým rodinným traumatem se vrtá ve svých vzpomínkách, které ji ale prý nezajímají, protože chce sestře sebrat manžela a zmizet? Common takhle hraje úplného debila a Colin Farrell slizkého HR manažera, který jen řeší personální problém. Bo byznys… Celé to vtipné finále, kdy je hlavní hrdinka na pokraji sebevraždy než do bytu vtrhne záporák, který ji chce zabít a tak s ním pak bojuje o holý život vypadá jako výplod scenáristy, který si nepřečetl začátek stránky než na ni navázal. Mizérie s ucházející akcí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ava" je na miestach nudný a na miestach skutočne trápny film. Neviem aká bola vízia toho čo chcú s týmto filmom dosiahnuť. Z popisu človek nadobudne dojem, že sa dostane do celkom dobrého akčného thrilleru. Jessica Chastain v hlavnej role a bude sa na úteku musieť brániť proti nepriateľom. Úprimne vám ale všetkým poviem, radšej si pozrite "The Girl In The Spiders Web". To nie je dobrý signál. Pozitíva filmu? Úvodná scénka je celkom dobre spracovaná a predstavuje nám našu hlavnú hrdinku. John Malkovich je podľa mňa super a potešilo ma po dlhej dobe vidieť Geenu Davis. Inak mi nenapadne nič. Jessica Chastain je talentovaná, no tu pôsobí veľmi neprirodzene. Mám pocit, že sa drží veľmi v úzadí a nevie dostať zo seba svoj plný potenciál. V akcii je okey, no mimo nej pôsobí veľmi zvláštne. Ak je však niekto ešte horší než ona, tak je to Colin Farrell, ktorý tu pôsobí ako úplný amatér. A jeho postava je vysoko otravná a nezaujímavá. Film je okrem toho viac spracovaný ako dráma, kde dôležitejšiu rolu zohrávajú vzťahy medzi Avou a jej rodinou. A tým, že osem rokov bola preč a podobne. A to, že je bývalá alkoholička. Čo z popisu nemáte šancu vôbec pochopiť. Úprimne. Záver je pre mňa skutočne trápny. Celú dobu čakáme na akciu a keď sa jej dočkáme, tak toto je to najlepšie čo ste dokázali dať ako tvorcovia dokopy? Sorry, ale ja vám to nezožeriem. Nevidím dôvod na to, aby ste s týmto filmom márnili čas. Hodnotenie: D+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická báchorka o nájemném vrahovi, který se musí postavit mateřské organizaci. Celkem logicky jsem čekal áčkově obsazený béčkový nářez, ale to byla zjevně chyba. Místo aby Ava krosila na cestě za přežitím jednoho zabijáka za druhým, řeší víc než cokoliv jiného spletité rodinné vztahy a to bylo protivné až běda. A přitom je to škoda, protože Jessica byla k sežrání, Farrell je jistotou a Malkovich byl v přesně v té roli, v jaké měl být. Těch pár akčních scén sice nebylo kdovíjak úžasných, ale dívat se na ně jakž takž dalo. Jenže bohužel víc se tu kecalo a slzelo, než střílelo a mlátilo. Průměr, ale s přivřenýma očima, protože zklamání je velké. 50% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama