Reklama

Reklama

Ziegfeldův kabaret

  • USA Ziegfeld Follies

Obsahy(1)

Další božský den Flo Ziegfelda. Slavný broadwayský impresário z nebe shlíží na všechny své hvězdy studia Metro-Goldwyn-Mayer a s blaženým úsměvem ve tváři vzpomíná na všechny ty velké a šťastné dny. Zábavná revue ZIEGFELDŮV KABARET přináší na tucet hudebních, tanečních i hereckých výstupů těch nejzářivějších hvězd Hollywoodu. V záři Ziegfeldových reflektorů se představí Fred Astaire, Lucille Ball, Judy Garland, Esther Williams, Gene Kell, Victor Moore a mnozí další. (dopitak)

(více)

Recenze (12)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Něco jako novácké estrády z 90s. Jen místo Petra Novotného je tam Fred Astaire, místo Náhlovského Gene Kelly a i všichni další účastníci mají talent. Což není malý rozdíl. Dvě hodiny pozitivní energie. Jasně, je to trochu lenost prostě naházet na hromadu taneční scény a ani se je nepokoušet propojit dohromady... ale stejně je to osvěžující. 3 a 1/2 - možná se to po té chvále zdá málo (Obzvlášť když to hodnotím den po A Star Is Born, které jsem dal číselně stejně, ale dost ji vyhejtoval), ale kvalita segmentů je rozhodně proměnlivá, což ani není možné jinak, když na každém dělal někdo jiný. Ty vynikající fragmenty střídají ty normální a především ty čistě komediální nejsou moc zajímavé. Každopádně střet jediný střet Astaira a Kellyho během jejich aktivní kariéry je třeba vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Některé scénky potěší svým vizuálním provedením, některé potěší jako hudební čísla, jiné jsou docela zábavné a skutečně se u nich i zasmějete, na jiné zase celkem s klidem zapomenete, protože toho nepřinesou moc navíc. Ale je to celé pěkně hravé a asi se u sledování moc nudit nebudete, možná jen v titulcích mezi jednotlivými čísly. ()

Reklama

blahblah12 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě strašně mrzí je to, proč jsem nežila v tý době. Vím jistě, že bych alespoň jednou navštívila "Ziegfeld Follies". Tohle už jen tak na vlastní oči neuvidíte a je úžasné, že tohle někdy existovalo, protože když to srovnáte s touhle dobou, je to až neuvěřitelné. Úžasné taneční čísla (hlavně se mě líbila dvojice Gene Kelly a Fred Astaire), skvělý zpěv, úžasné vtipné historky. Myslím, že něco lepšího už nikdy neuvidím. Nejvíce z těchto show se mi líbilo "Number Please", "Pay the Two Dollars", "The Babbitt and The Bromide","A Sweepstakes Ticket" s úžasnou Fanny Brice (která tam nesměla chybět samozřejmě) a "When Television Comes". ()

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Ziegfeld Follies je pojem. Tedy původní Zegfeldova divadelní show. Ta byla předchůdcem muzikálů. A tento filmový muzikál mapuje to nejlepší, co bylo možno na jevišti music hallu vidět. A mimochodem je to tuším jediný film, kde se spolu setkali král muzikálů Fred Astaire a jeho korunní princ Gene Kelly. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ziegfeld Follies je séria divadelných broadwayských revue plných pesničiek, tancov a humorných skečov. Fungovala od roku 1907 - 1931 a krstným otcom bol impresário Florenz Ziegfeld. Aj tento film natočený ako veľká pocta je plný svetiel, žiarivých kostýmov, muzikálového tanca, vynikajúcej choreografie, prepracovaných scén, pojašeného humoru a filmových ikon, ktoré spievajú a tancujú. Režisér Vincente Minnelli zastrešil všetky scénky ( každú režíroval niekto iní ) a celý kabaret vyložil ako spomienku Ziegfelda na slávne vystúpenia. Pre milovníkov muzikálov povinná jazda. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Původně trval film tři hodiny, nakonec byl sestříhán na necelé dvě. (Cherish)

Reklama

Reklama