Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (280)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak Šmoulové už to byli, proto je potřeba zaujmout něčím novým, co třeba Elfy. Takové Elfí městečko má taky něco do sebe. Nejsem vůbec proti. I s Elfy se dá zažít spoustu dobrodružství, zvlášť, když máte bláznivého bratra. Neocitneme se v době Pána prstenů, nýbrž v dnešním zcela běžném světě, kde postavy řeší naprosto běžné problémy jako my. No, ale tak běžný nebude, když máte jako mazlíka dráčka a jednorožci se rvou u popelnic o odpadky. Nejde tu o bláznivý humor. Tady se sází na jinou kartu a tou je rodina a budování vztahových vazeb. Moc příjemná rodinná podívaná. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Není to špatná pohádka, je to svým způsobem docela originální příběh, který mě na konci dokázal rozbrečet. Příběhy, kde se řeší vztah mezi dítětem a otcem mě prostě dostávají do kolen a tady se celý film neřeší nic jiného. Už od začátku to hraje krásně na emoce, ale ne tolik. Místy je to vtipné. To nejlepší slovo, které ale film skvěle popíše je dobrodružství a bratrská láska. Líbí se mi, že se zrovna tomuhle film věnuje a dětem to ukazuje, jak je důležité vycházet se svými sourozenci. Ale existují daleko lepší pohádky, které mě zabavili více. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedený a hravý animovaný snímek od Pixaru, který nám humor a napětí podává v krásném audiovizuálním kabátku. Onward se rovněž může pochlubit i působivě propracovaným světem v němž se celý příběh odehrává, pročež se tedy můžete kochat zajímavými detaily a odkazy. Samotný příběh je svižný s minimem hluchých míst, takže si na stopáži čítající 103 minut užijete pohádkový příběh, jehož morální přesah je krásně zapracován do světa sympatických elfů, jednorožců "suplujících" krysy a nápadité magie. Skvělá práce! „Long ago, the world was full of wonder. It was adventurous. It was exciting. And most of all, there was magic.“ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pixar si vybírá slabší chvilku, ale kdo z nás ji nemá, že. Zajímavé spojení reálného světa, elfů a mytologie. Spolu s vtipným a (opět) dojemným příběhem na postavy i diváka ke konci příběhu čeká nejedno zajímavé zjištění. Třeba, že abyste nad filmem vynášeli kategorické povýšenecké soudy, musíte mít opravdu něco odžito a (podle snímku) i zažito. V mnoha ohledech klasický nerovná se ještě banální příběh. 90%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

S animáky od studia Pixar je to vždycky těžké. Už v devadesátých letech totiž nasadily tak vysokou laťku, že i premiéra velmi slušné pohádky, byť s pouze "standardním" příběhem, může na mnoho diváků působit jako zklamání. Osobně jsem kromě třetích "Aut" viděla od Pixaru všechno a myslím si, že žádný jejich film už nebudu zbožňovat tolik jako první "Toy Story", "Příšerky s.r.o." nebo "Hledá se Nemo". Přesto se na každý nový film velmi těším a vždycky obdivuji alespoň dokonalé vizuální zpracování. To ale není případ nejnovějšího přírůstku do pixaří rodiny. Na "Frčíme" mě totiž bavilo skoro úplně všechno. Zápletka možná ve světle jiných pixarovek nezní nijak originálně, věřte ale, že i klasické poselství o síle přátelství a rodiny může dokonale pobavit, dojmout a u několika scén si jistě udiveně řeknete "tyjo, jak tohle mohlo někoho napadnout". Skoro 5*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)
  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)
  • Scéna na konci filmu, když Lan a Barley odletí s dodávkou pomocí magie, odkazuje na konec filmu Návrat do budoucnosti (1985). (ČSFD)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama