Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (280)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Onward nie je zlý animák, len asi nie určený mne. Pekne zobrazuje súrodenecký vzťah, sama mám dvoch synčekov, tak o to viac sa mi páčil vrúcny vzťah a láska medzi bratmi škriatkami, ale ten svet plný škriatkov a jednorožcov a drakov to už nie je nič pre mňa. Viac ma oslovil filmik Soul. Možno keby tam bola nejaká pekná pesnička... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo, špatný to nebylo. Bál jsem toho, hlavně po tom hypu a nadšených reakcí typu "vytvořilo to Disney a Pixar a taky to má být "originální", takže to bude určitě jedna z největších záležitostí roku" (což ale btw zatím tak vypadá, když jsou zavřená kina (a kdoví jak dlouho ještě budou)). Já nevím, ale většinou, když u nějakého filmu vidím takové nadšení ještě předtím, než se dostane do kin, většinou se mi pak nelíbí. Tady to dopadlo tak nějak na půl - hlavní duo je sympatické (hlavně Barley mi byl sympatický svojí poněkud marnou demonstrací za záchranu staré a poničené fontány, v níž nikdo jiný než on nevidí nějakou historickou hodnotu, kterou přitom ta fontána skutečně má), utíká to až na pár scén celkem svižně, líbí se mi i to, že je to většinu času road movie a hodně se mi líbí i to, že je vidět, že scénář skutečně měl někdo nějak promyšlený. Bohužel mu ale jaksi chyběla fantazie (což je u fantasy filmu celkem průser), protože všechny nápady, co zde jsou, nejsou bůhvíjak promyšlené a hlavně by napadly většinu lidí, kdybyste se jich zeptali na to, jak by vypadal nějaký fantasy svět (třeba Pána prstenů), kdyby se v něm začaly hojně používat moderní technologie jako v realitě. Ať odpovíte cokoli, s největší pravděpodobností to tu bude. On vlastně celý děj se dá naprosto jednoduše odhadnout, málo co by zde mohlo být fakt překvapivé. Ten svět jsem taky doufal, že bude zajímavější a promyšlenější, takhle mi to připadalo poněkud odfláklé. Humor tu jaksi není, ani jsem se tady ničemu nepousmál, sice jsem zaznamenal pár odkazů na některé fantasy filmy, ale víc nic. Buď tam teda ten humor nebyl, nebo mě jaksi minul. A popravdě jsem čekal, že zde bude větší dobrodružství. A taky to ve finále podle mě až přehnaně hrálo na city. Ale jinak to není špatné, dívat se na to dá, rychle to uteče, ale víc jak průměrný animák s pár dobrými scénami nečekejte. 3* ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pixar si vybírá slabší chvilku, ale kdo z nás ji nemá, že. Zajímavé spojení reálného světa, elfů a mytologie. Spolu s vtipným a (opět) dojemným příběhem na postavy i diváka ke konci příběhu čeká nejedno zajímavé zjištění. Třeba, že abyste nad filmem vynášeli kategorické povýšenecké soudy, musíte mít opravdu něco odžito a (podle snímku) i zažito. V mnoha ohledech klasický nerovná se ještě banální příběh. 90%. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám rád animáky. Z posledních let např. Up, Wreck-It Ralph, Inside Out nebo Big Hero 6. Ale tohle je přes slibný nápad děsná nuda. Zcela mi tu chybí v animácích již tak běžná rovina, které se zasmějí jenom dospělí, zatímco děti se baví tím, že hlavní hrdina uklouzne na šlupce od banánu a po schodech spadne do sklepa. A jestli je vrcholem demonstrace zkriplenosti pohádkového světa moderním lidským prostředím fakt, že z víl se stali motorkáři, protože už neumí létat, nebo že drakobijec prodá svůj meč do zastavárny kvůli kontrole od finančáku, tak je to fakt promrhaný potenciál... 40% ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Pixar frčí! Trailery nijak úchvatně nevypadaly a nabízela se obava, jestli se slavné studio už omíláním různých forem sebepoznání trochu nevyčerpalo. Ale naštěstí se zdá, že ne - pod divným názvem se na první dobou skrývá další příběh o dospívání, důležitosti rodiny a tak dále, jenže pod povrchem se jedná o zcela funkční coming-of-age drama zabalené do tradičně precizního vizuálu. Ten dokáže udržet pozornost i menších diváků, přestože tady se očividně cílí trochu výš. Za mě je to jednoznačně ku prospěchu věci, a přestože Frčíme nemá takový merchandisingový či popkulturně významný potenciál jako třeba Nemo nebo Auta, je to chytře napsaná a nakonec i dojemná oddechovka, kde se hashtag #daddyissues rozhodně uplatní. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Fast foodový řetězec Burger Shire má před svou restraurací nápis: „Now serving second breakfast“. Jde o odkaz na Pána prstenů, kde druhá snídaně byla potěšením Hobittů. (vojacekr)
  • Jednou z nejznámějších příšer v „Dungeons & Dragons“ je obří kostka Jell-O. Želatinová kostka, představená samotným tvůrcem Garym Gygaxem v prvním vydání „Dungeons & Dragons“ v roce 1974, je základním protivníkem, se kterým se hráči potkávají na začátku svého dobrodružství. Kostka se pohybuje pomalu, ale jakmile se přiblíží, může být velmi nebezpečná, protože pohlcuje oběti a pomalu je tráví, zatímco se bezmocně vznášejí uvnitř. (vojacekr)
  • Známý easter egg Pixaru „A113“ je ke konci vysloven policistou Coltem Bronco, kdy poví: „A113 in progress.“ Autoři tak odkazují na učebnu „A113“ Kalifornského Institutu Umění, odkud vzešla spousta animátorů Pixaru. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama