Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný dôstojník z Philadelphie bojuje s celoživotnou posadnutosťou, aby vystopoval tajomného sériového vraha, ktorého zločiny vzdorujú vysvetleniu. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

theSaint 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu je zcela upside down, jelikož tvůrci v podstatě propagují to, proti čemu v jádru brojí. Názorově zcela zcestné a jakési mylné přesvědčení o "vyšším dobru" se nedostavilo. Řemeslně vůbec ne špatné, atmosféra první poloviny ucházející- těšil jsem se na starou dobrou noir krimi a dostal jsem rádoby morální apel na "right thinking" (jaká to ironie). Zahozený a nevyužitý potenciál prvních 40min dost zamrzí- role Boydovy v pršiplášti ala Blade Runner sedla. Ale jinak nepochybuji, že praví "demokraté" u závěrečné pointy chrochtali blahem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Produkce Netflixu mi dělá radost. Tohle scífko byla mnohem kvalitnější záležitost než jsem čekal. S dobrým nápadem, se zajímavým časovým paradoxem, s dobře vystavěným dějem, který diváka udrží v napětí a nejistotě (nebo aspoň ve zvědavosti) až téměř do konce a ve své kategorii i s dobrými triky. A to jsem si přitom ze začátku myslel, že půjde o nějakou slabomyslnější verzi Lethal Weaponů, protože ti dva fízli se zjevně moc moc chtěli podobat Gibsonovi a Gloverovi. Něco mi v té zápletce sice nebylo úplně jasné, ale to přičítám tomu, že mám v hlavě bramboračku, scénárista to měl tutově dobře dotažený a vyšpekulovaný. Otrávily mě leda nějaké ty (dnes už takřka povinné) tóny hrané na strunu kritiky bělošského rasismu, tvůrci asi nemají rádi Trumpa, a tak se snažili vlézt do zadku americké obdobě našich kavárenských pravdoláskařů. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Budu opakovat několik zdejších týpků... Začátek plnej potenciálu, akce, napětí a strachu z neznáma. Jakmile se začlo poskakovat o devítiletí, šel film ke dnu. Čím víc devítek, tím větší hovno. Nejhorší je, že se na to hovno neustále nabalovaly další, takže se netřeba divit, že na závěr nám tvůrci měsíčního světla předhodili maxi hovno! V tomhle případě, kdyby se chtělo míň jak moc, udělalo by se daleko líp! Bohužel 45% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zvažoval jsem 4 hvězdičky, protože začátek je opravdu parádní a plný napětí a samotná myšlenka také není špatná. Ale je pravdou, že v druhé polovině film postrádá tempo. Díky vybudované atmosféře, která sice vyprchává, ale diváka stále drží, a očekávání, jak bude vše provázáno a vysvětleno, se divák nenudí, ale tou počáteční peckou už film přestává být. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Víte, během sledování jsem pořád čekal, že mě něco doopravdy překvapí, úplně se mnou zamává jako s malým klukem, ale tenhle popsaný moment se vůbec nekonal. Film začíná fakticky atmosféricky, osmdesátky podané věrohodně (až na ty letecké záběry, kde vidíte coby divák moderní auta, to jsem nepochopil, jak jim to mohlo utéct). Trochu jsem se obával, že to Boyd Holbrook coby hlavní hrdina neutáhně, nakonec byl on tím hlavním majákem, jenž film držel nad vodou. Vizuál nadstandardní, člověk v tom viděl ty tučné částky, které do toho Netflix zainvestoval. Všechno působí dobře, jen ten příběh je dost béčkový. Jak tady dost uživatelů zmiňovalo, tak s každými 9 uplynulými lety se ze scénáře stával čím dál tím větší cedník, tvůrci se snažili šokovat, jen jaksi zapomněli, že vše, s čím na nás vyrukují, musí náležitě na konci vysvětlit. Jasně, pokusili se o to, ale ten WOW efekt se nedostavil. Bohužel. Ale za první půlhodinku, špinavý vizuál a herecké výkony nakonec těch lehce nadprůměrných 60 % dám. Zdejší hodnocení přesně sedí. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • V 40. minúte je vidieť vnútro obchodu s potravinami s americkými vlajkami a filadelfskými novinami. Potom sa záber presunie na pohľad na obchod so zmiešaným tovarom na druhej strane ulice, Jamestown Milk. Ide o torontský obchod na ulici Parliament Street neďaleko ulice Wellesley. Následná návšteva cintorína Lockom (Boyd Holbrook) s jeho dcérou sa natáčala o niekoľko blokov ďalej. (m.a.t.o.)
  • Hlavná výroba filmu v kanadskom Ontáriu sa začala 2. júla 2018 a skončila 27. augusta. (Game90)
  • Lockova (Boyd Holbrook) manželka nosí v úvodných scénach tričko s nápisom Pottstown. Režisér Jim Mickle sa narodil v meste Pottstowne v Pensylvánii. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama