Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (133)

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER: Dobře, tohle už zašlo moc daleko. První série byly skvělý, originální nápad ale tohle už je něco docela jiného a opravdu bizarního. Celou dobu jsem přemýšlel už jen o jediné věci, a sice o teorii, že jde ve skutečnosti o nějaký dystopický scénář, který by to celé vysvětloval. Vysvětlení, proč chování postav, děj a vlastně i celý svět naprosto nedává smysl. Napadlo mě upřímně, že jde o nějakou uzavřenou "klec" v nějaké kosmické nebo postapokalyptické zoo, kde se zvenčí dívají diváci dovnitř na to, jak moc zvrácená může být lidská společnost. Tím by se vysvětlovalo mnohé, včetně toho, že některé postavy jsou vlastně uzavřené ve svých lokacích (rodiče některých postav v jednom bytě apod.) a že celé prostředí vlastně nejde ukotvit v časoprostoru - objevují se tu smartphony a tablety ale zároveň všichni poslouchají stařičká rádia z 80.-90.let, všude jezdí auta z 80. let ale ve stavu jakoby sjela z výrobní linky a nikomu to není divné, traktor vypadá jako z roku 1950.. některé dějové linky nedávají dokonce žádný smysl. Jedna postava nastoupí na farmu jako učeň ale vůbec nic tam nedělá, nic se neučí a asi po týdnu tam najednou dělá učitele ostatním studentům? Lže absolutně o všem, včetně toho, že nevlastní řidičský průkaz nebo že nikdy neseděl na koni - což jsou jediné věci, které tam má dělat, ale když se na to nakonec přijde, vůbec nic se nestane a nikomu to nevadí, postava tam zůstává dál. Ne, tohle je opravdu už čistý bizár a to, že jsem ho bohužel musel dokoukat až do konce mě muselo připravit o pěkných pár mozkových buněk. odpad! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes progresivnost, která je dost na sílu a díky které v seriálu spočítáte heterosexuální postavy na prstech jedné ruky, jedná se stále o vynikající, chytrý a vtipný seriál. Nové postavy zajímavé, staré stále výborně napsané a reálně se vyvíjející a celkově ani nevadí citová ždímačka v závěrečných dílech. Zamrzí tak pouze minimum, vyloženě vtipných situací. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá a poslední série - (7,5/10). Tak jsem se dočkal uzavření dalšího seriálu, který jsem sledoval delší dobu a za tu dobu si vybudoval hluboké místečko v mém srdci. Sex Education patří k tomu nejlepšímu, co nám NETFLIX za celou dobu své existence nabídl. Seriál je to unikátní, protože dokáže prezentovat palčivá témata, o kterém se konzervativní společnost bojí mluvit a podává je velice kousavým způsobem. Dokáže si sám ze sebe udělat srandu i v těch nejvypjatějších scénách a to je velice obtížné. Spousta seriálu podobného rázu buď snadno sklouznou do propasti cringe, nebo všichni diváci říkají, že to je zbytečně woke. Přiznávám, že některá témata tady byla prezentována zbytečně na sílu, ale vzhledem k tomu, kolik tam toho chtěli tvůrci narvat, je to pochopitelné. Sex Education dokázalo po celé 4 série držet laťku velice vysoko a patřilo k excelentním počinům. Musím bohužel konstatovat, že poslední čtvrtá série kvalitou lehce klopýtla. Není to tak zásadní zhoršení, jako můžeme vidět u spousty dalších seriálů, ale pokles kvality je tam znatelný. Hlavně rozjezd série jsem musel tak trochu přetrpět, aby jsem pak dostal kvalitnější díly v druhé půlce série. Sex Education je takové semeniště talentů, neboť seriál objevil talenty jako Emma Mackey nebo budoucí Doctor Who Ncuti Gatwa. Divák si může vybírat z plejády talentovaných mladých herců. Já osobně jsem si nejvíce užil linku Adama, kterého považuju za největší překvapení čtvrté série. Vývoj charakteru je zde perfektní a člověk má ze závěru jeho linky hrozně hřejivý pocit. Dostáváme tady i spoustu nových postav, ale je téměř nemožné, aby si úplně nové postavy našly cestu k srdci diváka, který tam už má obsazená místa postavami, které jsou tady s ním čtyři série. Naše milované postavy tady dostávají důstojná rozloučení, se kterými jsem nanejvýš spokojený. Celý seriál končí na takové melancholické notě, kdy zůstává spousta nezodpovězených otázek. V tuto chvíli musí divák použít svoji fantasii a domyslet si osudy našich oblíbených hrdinů. Nebo musí doufat v nějaký menší bonus od NETFLIXU, v podobě filmu (velmi nepravděpodobné). Chápu, že tento typ konce někomu nemusel sednout. Protože to bylo celou dobu takové love story, které však neskončí happy endem. Ovšem ne všechno musí skončit úplně vždycky tak, jak bychom si představovali. Ideální příkladem může být třeba HIMYM. V ústech nakonec zůstává mírná pachuť, která má však sladký dojezd. ” I Want You To Know That However Much It F**king Hurts That We Can't Be Together, I Won't Ever Close Myself Off Again. Meeting You Cracked My Heart Open, And Now It's Forever Changed.” Nejlepší epizoda: Episode 6 (S04E06)       ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme po dvou letech konečně 4. a poslední sérii seriálu Sex Education. A absolutně nevím, kde mám začít. Vyplatilo se čekání a stojí to za to? Moje odpověď je ANO. Žádné spoilery tu nejsou, takže se nemusíte bát. Pokud jste stejný fanoušek tohoto seriálu tak jako já, tak už z nutnosti doporučuji zkouknout. Čtvrtá série oproti třem předešlým je výrazně jiná. Nové postavy, nová škola a nové vztahy. To by nebylo zas tak nic zvláštního, ale pak tady scénáristé přišli s jednou věcí, která podlě mě celý seriál akorát zhoršila. A to je až moc LGBTQ+ záležitostí. Jsem úplně v pohodě s tím, když je někdo gay nebo lesba, ať si každý dělá, co chce. Navíc hromadu postav je zde od začátku a mají jinou orientaci, jako je Adam nebo Eric. A to mi vůbec nevadí. Ale když už do toho někdo až moc míchá ještě queer party, transgender lidi a do toho všeho ještě téma ekologie, tak to mi přišlo fakt už moc. Humor je zde podobný jako u minulých sérií, takže to aspoň hezky vyvažuje. Celkově jsem si jinak ale 4. sérii užil. Ze všech sérií je čtvrtá asi teda nejslabší, ale je poslední, a jako zakončení se to víceméně povedlo. Je tu spoustu momentů, kdy jsem pouze zíral a ani jsem nemohl popadnout dech, kdy jsem brečel smíchy a nebo naopak mě přepadl pocit smutku, když jsem se vcítil do situace a do hlavních postav. Hlavně teda druhá polovina seriálu a poslední dva díly. Chvílemi mi to i připomínalo trochu seriál Euforie. Smutné někdy až depresivní situace, kdy citlivější člověk by brečel hned. I já se přiznám, že při posledních dvou dílech jsem měl na krajíčku a modlil jsem se, aby seriál dopadl dobře. Jestli se tak stane nebo ne, to si počkejte a podívejte se sami. Zároveň se mi líbí, že hromada postav prošla osobním vývojem a někam se posunuly. U hodně postav se mi stalo, že na začátku seriálu jsem je nemusel nebo i nesnášel, ale tady ke konci se mi zalíbili. I to, jak dopadl Otis, se mi ve výsledku taky líbí a upřímně jsem to čekal. Na Netflixu prostě končí éra jednoho z nejpopulárnějších teen seriálů a doufám, že někdy přijde třeba podobný. A nebo se za pár let na tento podívám znova, ať už jenom z nostalgie a nebo zavzpomínat na jeden z mých oblíbených seriálů. Byla to jízda a rozhodně doporučuji. 7/10 ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Odporná woke slátanina plná podivných módních stvoření a rádoby existencionálních problémů dnešní sebestředné, zhýčkané a znuděné mládeže. Skoro jako jiny seriál oproti třem předchozím supersériím. Poměrně kyselá tečka v každém ohledu. (Herečka která ztvárnila Cal pomáhala na tvorbě cele série jako LGBtQHykCgKsndjcjdn8!+ konzultantka. Problémy její postavy měly hodně společného s jejím skutečným životem. Bohužel v reálném světě sebevraždu nakonec uskutečnila) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama