Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je nepatrně slabší materiál než předchozí díl, ukazuje v podstatě sanaci následků v okolní přírodě a práci likvidátorů jaderné havárie. Scény tentokrát nejsou naturalisticky pojaty a jejich vizuální podání nezpůsobuje takové drama, na druhou stranu kontext toho co se děje je snad ještě horší než u třetího dílu. Herecky opět skvělé. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90 sekund, za kterých by se nestyděl Cuarón, Kubrick, či kdokoli, kdo opravdu ví, jak obrazem a zvukem sugestivně vyprávět příběh. Mám opravdu strach z poslední epizody. Rozhodně ne proto, že by se nepodařila, ale spíš, že mě odstřelí ještě víc. (Nechcete, aby se vám v noci znovu zdálo o extrémně kontaminované radioaktivní zóně, kterou procházíte, a spad vás zabíjí a rozežírá při plném vědomí.) ()

Reklama

Demonic189 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kym prvym trom epizodam sa nebojím napalíť rovných 100%, táto časť je o kúsok slabšia. Môže za to najmä trošku naťahovaný hon na psov. Skrátiť to o 5 minút a namiesto toho ukázať väčší dopad na vodu, les a inú zver, tak by to bolo za spomínaný plny počet. Scéna z "Mášy" je však už teraz geniálna! 95% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé v tom smyslu, že se tvůrci nezaměřili jen na výbuch jako takový a instantní dobrodružství v tom co přišlo těsně poté, ale mapují širší souvislosti, i delší časový úsek mnoho měsíců od katastrofy a kupící se další a další problémy a záležitosti, které je potřeba řešit. Už to nemá tak nekompromisní drajv a brutální autenticitu, ale pořád setsakramentsky dobře udělaný koncept se spoustou "nebezpečných" scén. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo četl knihu Modlitba za Černobyl, nepřekvapil jej příběh těhotné manželky hasiče, krutá smrt jejího statečného muže ani vybíjení domácích zvířat... Tvůrci se některými příběhy evidentně inspirovali. Málokdo asi tušil co vše bylo nutno s kontaminovaným prostředím kolem elektrárny udělat... Kácely se lesy, bourala stavení, skrývala se radioaktivní půda... To vše v nedostatečných ochranných prostředcích většinou dělali vojáci, často vojáci základní vojenské služby. Místo Afgánu radioaktivní Ukrajina... Vybírat si nemohli, nemohli říci, že tam nechtějí... Někdo dokonce ani netušil... tento díl leckoho zasáhl jak jsem se tak bavil s ostatními co jej viděli. Je to celkem zvláštní, že z filmů a i zpráv jsme již otrnuli záběrům na zraněné a mrtvé lidi... Střílí - li ale někdo psi a kočky, vnímal tento díl jako obzvláště brutální... Já osobně jsem na postavě mladého vojáka, který nejprve nechce, ale musí až nakonec zcela otupí jasně ukazuje ten obrovský dopad celé tragédie na široké spektrum lidí, kteří s katastrofou vlastně ani neměli nic společného... * * * * * ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Vojáci, odklízející trosky reaktoru ze střechy elektrárny, jsou instruováni, že nesmí na tomto místě pobýt déle než 90 vteřin. Scéna je točena bez střihu a od opuštění úkrytu až do zaznění „zvonu“ opravdu trvá 90 vteřin. (Funky.F)
  • Keď sa vojaci zhromažďujú v Černobyle, aby začali s čistením, všetci dostali vodku zadarmo. Alkohol má schopnosť zachytiť voľné radikály v tele (voľné radikály sú vedľajšími produktmi žiarenia). (chesterko)

Reklama

Reklama