Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Činorodý šéf údržbářů zemědělských strojů Vavřinec má neustále vše pod kontrolou. Umí zaměstnat všechny kolem sebe, velmi rád se plete i do záležitostí ostatních členů svojí početné rodiny. A především vkládá velké naděje do perspektivní dcery Štěpánky. Touží z ní mít vysokoškolačku. Jenže všechno se zkomplikuje, když se dívka zamiluje do Tomáše ze sousední vesnice. K posledním Vavřincovým výstřelkům patří i příprava svatby, o které netuší, že už není potřeba. (TV Nova)

(více)

Recenze (74)

cariada 

všechny recenze uživatele

Vesnickou komedie v čele s bravurním J. Bláhou ,kterou tv nova vytáhla z archivu ted jí celkem často reprízuje. Závání dost podprůměrností ,ale díky J.Bláhovi či V.Brdoskému. se to drží v príjemné rovině. Takhle se žilo na vesnici,kdy to tam ještě žilo ne jako dnes ,kdy je to spíš jen víkendová záležitost pro luftáky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky bych to neviděl tak černě. Komedie z vesnického prostředí, která neublíží, ale ani zrovna dvakrát nenadchne. Dneska to běželo v TV, tak jsem tomu dal šanci. Brodského jsem měl rád, Bláha mi taky nikdy nějak nevadil, mladá Veškrnová tady taky nebyla k zahození, no asi nejvíc bych si užil tu chlastačku na svatbě. Jsem ale rád, že nemám ani tchýni ani tchána. I když tady ten byl místy ještě v pohodě (no občas i na zabití…). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tchán rozhodně nijak nevybočuje z řady tuctových filmů s televizními parametry. To, co ho spolehlivě spasí, je jeho vynikající herecké obsazení v čele s Josefem Bláhem v roli agilní hlavy rodiny, který se rád plete do záležitostí ostatních členů rodinného klanu. Role mu padne jako ulitá a byl takovou přijatelnou alternativou za Menšíka, který podobné typy také s přehledem zvládal, ale zde se pro něj překvapivě žádná role nenašla. Zdeněk Míka je režisérem jako dělaným pro filmy o socialistických rodinách, které v časech normalizace žily kupodivu normálně a dokázaly brát život s humorem a i s jistým nadhledem. Tahle komedie sice nemá šanci být takovým tím televizním evergreenem, ale právě paradoxně čím méně je reprízovaná, o to je to její větší výhoda. Přijatelný film. 60% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Dost průměrná záležitost. Nemůžu si pomoct, ale pro mě Josef Bláha není hercem hlavních rolí a tahle uječená normalizační komedie, kde se mísí socialistické soutěžení s generačními problémy, se příliš nepovedla. Přesto mě ale bavil svérázný děda Vlastimila Brodského, v jehož podání i laciné repliky mají neopakovatelné kouzlo ("Co tady máváš těma ploutvema? Sis něčeho cvaknul nebo co?"). Škoda je scény s ženichem schovaným pod gaučem, tam byl krásný náběh na nadprůměrně vtipnou zápletku, záměrem scénáře ale zjevně nebylo moc bavit, jako spíše moralizovat. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kam čert nemůže, tam nastrčí esenbáka.." To byla ale hlína, co ?? Celej Dietl !! Ačkoli většinou Tchán bejvá lepší než tchýně, tentokrát skutečně není vůbec o co stát, když s tím nablblým Dietlovým skriptem, který nejspíš čerpal inspiraci z některé své bakalářky, by asi lépe nenaložil ani větší machr než mistr Míka.. Upocený, zřejmě lidový, humor se potkává s normalizační moralitou, a tak se jeden ani nediví, že si otravná Dášenka Veškrnová krákoře o docentu Chocholouškovi.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se i na nádraží v Temelíně, v Chelčicích (filmový Kácov), Praze na Zemědělské univerzitě v Suchdole, na nádraží v Lomnici nad Lužnicí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Budova školy, kde chodila Dagmar Havlová (Štěpánka), bola kedysi arcibiskupský zámok a v dobe natáčania mestské múzeum Týnh nad Vltavou. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno