Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V operační den jednotka musí ošetřit více zraněných, než je schopna zvládnout. Doktorům musí vypomáhat i psychiatr Dr. Freedmann. Ten se nakonec stará i o Hawkeyeho, který sice zachránil masáží srdce pacienta, ale ten stejně za několik hodin na jiné zranění zemřel. (TV Nova)

Zajímavosti (7)

  • Když dojde chirurgické hedvábí k šití, Margaret (Loretta Swit) si stěžuje, že musí používat běžnou šicí nit. Henry (McLean Stevenson) se ptá, jestli chce raději použít kancelářskou sešívačku. Stalo se běžnou praxí používat sponky k uzavření kůže po operaci, když chybělo chirurgické hedvábí. (sator)
  • Uvádí se, že dvě události se odehrály v tentýž den nebo přibližně ve stejný den: přehlídka generála Douglase MacArthura 20. dubna 1951 a jmenování Marka W. Clarka velitelem korejské akce, k němž ale došlo ve skutečnosti o více než o rok později 12. května 1952. Mark Wayne Clark 2. května 1952 převzal velení nad jednotkami OSN v korejské válce od generála Matthewa Ridgwaye a 27. července 1953 podepsal příměří se Severní Koreou. (sator)
  • Epizoda zobrazuje zraněného etiopského vojáka. Etiopské prapory Kagnew byly tři po sobě jdoucí prapory sestavené z 1. divize Imperial Bodyguard vyslané císařem Haile Selassiem I. mezi červnem 1951 a dubnem 1954 jako součást sil OSN v korejské válce. (sator)
  • Psychiatr Freedman (Allan Arbus) je vyzván, aby se umyl a pomohl s operacemi, on se však brání. Studium psychiatrie se studuje stejně jako standardní lékařské. Psychiatrem se lékař stává až po dokončení studia praxí a složením předepsané atestace. (sator)
  • Tento díl je jediný, který se celý odehrává mezi operačním sálem a předoperačním a pooperačním oddělením. Také to byla první epizoda, v níž nebyla použita stopa se smíchem publika. (HappySmile)

Reklama

Reklama