Reklama

Reklama

VOD (1)

Vědci, kteří podle všeho umrzli, možná zabil cestovatel v čase. (Disney+)

Recenze (8)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad s cestováním v čase je sice dost otřepaný, ale to téhle epizodě vůbec neubírá. Promyšlený příběh s mnoha působivými momenty (vzkříšení zmrzlého profesora, které se nečekaně zvrtlo) se výborně sledoval. Jen bych uvítal delší rozvedení toho, proč bylo tak nutné změnit historii, jak přesně ten vynález ovlivnil budoucnost světa. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti Mulder a Scullyová tentokrát riešia prípad muža obvineného z toho, že svojmu priateľovi pomohol pri páde pod kolesá autobusu. Toho však nato, čo sa stane upozornil starší muž. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli mě paměť neklame, tak se jedná o jediný případ, kdy Akta X zamířila do vod jednoho z klasických témat sci-fi žánru - cestování v čase ("Trojúhelník" z 6. série nepočítám, to není úplně normální díl). A celkem se to povedlo, je to dobrá epizoda. Už úvodní teaser je super a dokáže diváka správně navnadit. Děj se sice nevyhne určitým žánrovým klišé a některé součásti příběhu by potřebovaly trochu doladit (vysvětlení toho, jak zničilo cestování časem budoucnost, je poněkud nejasné a neuspokojivé), ale díky působivým scénám zmrazení/vzplanutí dokážu jistou scenáristickou nedostatečnost odpustit. Přes co se však nemohu přenést, jsou velmi slabé postavy s extrémně plochými charaktery. Starý dědek není zrovna dvakrát strhujícím záporákem (i když...je to vlastně zaporák?) a herci v rolích vědců nejsou moc dobří (televizní herci béčkových kvalit). Ale jako celek je epizoda povedená, baví mě. Kdyby trochu vypilovali scénář a sehnali lepší epizodní herce, mohlo by to možná dosáhnout i na vyšší hodnocení. Takhle jen hezké 4*. Každopádně u tohoto dílu nečekejte, že se budete bát, toto je klasické sci-fi, ne hororová Akta X. Z těch ryze sci-fi samostatně stojících epizod určitě patří "Synchrony" k tomu lepšímu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Think about it, Scully. If Lucas Menand never gets hit by that bus, his complaint gets heard before the grand committee, Jason Nichols loses his funding and he never gets to collaborate on his research with Dr. Yonechi. Therefore, this photograph never gets taken because this celebration never happens." ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama