Reklama

Reklama

Velké dobrodružství Čtyřlístku

  • angličtina Great Adventure of the Lucky Four (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Na kraji Třeskoprsk, v malém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín u táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce. Každý z hrdinů vypráví příběh, který považuje za úplně nejlepší. S Pinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, s Myšpulínem napínavé pátrání po ukrutném Vlkodlakovi, s Bobíkem fantastickou cestu do vesmíru a s Fifinkou vánoční návštěvu u malých čertíků. Čí příběh bude nejkrásnější? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl teenager, přečetl jsem asi stovku úžasných časopisových Čtyřlístků. Ovšem zde je komiksová legenda zacílena na mnohem mladší děti, takže dospělého diváka lačnícího po nostalgii nezaujme. I přes průměrnou animaci je to však přijatelnější než většina amerických akčních superhrdinských komiksů. 60 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Žádné dobrodružství jsem v tomto filmu nenašel. Příběhy, ze kterých se film skládá, jsou snad všechny nezajímavé, nebo spíše nezajímavě podané. Zaujalo mě jen silné výchovné zaměření příběhů - ovšem dosti naivní - a úvodní průvodce po Máchově kraji. Největší gól je ale vyprávění si příběhů, které všichni společně prožili. Musím ovšem podotknout, že se dívám dospělýma očima, zatímco našemu prckovi se film líbil. Mně se líbily kreslené příběhy mého mládí, toto za povedené dílo nepovažuji. Minulý film se mi líbil více, i když kvituji potlačení toho strašného PP. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Štěstí nosí čtyřlístek, zbaví nás všech bolístek". Tenhle filmový Čtyřlistek tedy určitě nějaké ty bolístky má. Tou první je dost nesourodý děj filmu složený ze čtyř krátkých příběhů dosti odlišného zaměření, které propojuje jen málo uvěřitelný rámec. Moc nechápu, proč si jako jednotlivé postavy mají sami vyprávět u táboroveho ohně příběhy, co předtím sami zažily. Ty příhody (ač mají moderní kulisy - navigace, internet apod.) přitom nejsou tak nápaditě, jak bych si představoval. Malé dítě, jako moje Julca, možná létající domek či podvodní stroj na čištění dna rybníků zaujmou. Mě však ty různé Myšpulínovy vynálezy přišly takové bez invence. Tu jsem postrádal i u hudby, která byla hodně "dětská". Asi i dabing bych si uměl představit zajímavější. Tak 3 hvězdičky ve finále za klasické výtvarné zpracování a úsměv na tváři mě dcery... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na ty čtyři hvězdy to asi úplně není, ale dal jsem je i prvnímu filmu a tenhle je lepší a na pět to taky není, takže jinak to nejde. Klasická animace, ve které je prostě to největší kouzlo Čtyřlístku, se rozhodně vpylatila, protože ten film vypadá fakt hezky. Nelíbil se mi příběh s čištěním vesmíru a vůbec jsem nepochopil, proč si ty příběhy vyprávějí jen sami mezi sebou, ale jinak s tím vlastně nemám problém, protože se mi to vážně líbilo (víc než Čtyřlístek ve službách krále) a užil jsem si to. A překvapivě docela hodně. A navíc je v jednom příběhu i Zádrhel, takže je všechno v pořádku. Dalšímu filmu v tomhle stylu bych se vůbec nebránil, ale spíše bych uvítal, kdyby zfilmovali geniální Poklad kapitána Kida, Nebezpečný ostrov nebo Trosečníky pouště. A seriál by taky nebyl špatný, tahle forma celovečerního filmu v tomhle formátu je fakt trošku zbytečná. Ale jinak je to krásné. 70%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to. Už jak jsem zjistil, že ten film nebude mít žádný jednotný příběh, ale že se bude jednat o čtyři příběhy v jednom, jsem tušil, že to bude nic moc. A ejhle, ono taky jo. Přemýšlím, jestli to hodnotit po příbězích nebo celý film zhodnotit jako celek. Já to shrnu rychle - Příběh č.1. nic moc, místy docela nudný, ale zase ten robot (ten robot, ne ten robotický pes) byl fajn, ale celkově nefungoval zrovna nejlíp. Příběh č.2. - Nejlepší, s nějakým zajímavým příběhem a i jako jediného mi přišlo, že držel celkem pohromadě a neskřípalo to u něj ani ve scénáři a ani v dialozích. Příběh č.3. - Ekonuda, jednoznačně nejslabší, jelikož to tady i dost skřípalo ve scénáři a celá ta část ve vesmíru byla moc absurdní i na mě. Proti poselství nic nemám, já s ním i souhlasím, ale to nic nemění na tom, že tu bylo hodně, hodně slabé. Neřeknu špatné jenom proto, že Čtyřlístek je moje srdcovka z dětství. Příběh č.4. - Sice se tu objevil Zádrhel, ale většinou mi tady celkem vadil, jinak to ale celkem šlo. Celkově jsem z toho filmu opravdu zklamán, příběhy jsou při nejlepším průměrné a musím říct, že se mi ostatní filmy o Čtyřlístku líbily víc, jak ty krátké z devadesátek, tak i Čtyřlístek ve službách krále, i přes to, že animace byla jak z nějaké starší počítačové hry a product placement tam přímo byl do očí, ale hlavně to mělo příběh na celovečerní stopáž, co byl zajímavý a celkem i napínavý. Tohle se moc nepovedlo. 2* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Tento film vychází z povídky Ďáblův palec, která byla samostatně uvedena na Zlín Film Festivalu. (NinadeL)

Reklama

Reklama