Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celé to jaro pětačtyřicátého roku bylo už zcela naplněno nadějemi na blížící se konec války. Jeho atmosféra povzbudivě zasáhla i všechny hrdiny z Bagounovy ulice, která se nyní měla konečně dočkat svého překřtění na ulici Mikuláše z Husi. Mladý pan domácí vyvěšuje červenomodrobílou vlajku. Jenže zbývá překonat ještě poslední překážky na cestě ke svobodě, osvědčit naposled svou statečnost. A tak vlajka putuje honem znovu do skrýše. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy přijdou zatknout promítače Adolfa (Petr Čepek), sledují diváci v kině černobílý říšský film La Habanera (1937). Píseň, která právě zní, je „Der Wind hat mir ein Lied erzählt“ a zpívá ji Zarah Leander. (ČSFD)
  • Pohřeb dědečka (František Kovářík) Drvotových se odehrává v ulici Vojtěšská, tedy jen 300 metrů od jejich bydliště. (sator)
  • Interiér baru Boccaccio (Boccaccio byl italský renesanční básník) se točil v Paláci Koruna na Václavské náměstí, exteriér pak ve Voršilské 5 na Novém Městě. (sator)
  • Natáčeno v Opatovické ulici (filmový dům v Bagounově ulici), Vojtěšské ulici, Staroměstském náměstí, náměstí Kinských. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Byl jednou jeden dům (1974) (seriál)

  • Zmíněné vynechané scény mají zvláštní osud - původně se dotočily dodatečně, protože poslední díl s názvem Obvaziště Boccaccio se vedení televize zdál málo revoluční. Při první repríze seriálu byl tento díl odvysílán s novými scénami a byl přejmenován na Barikáda ve vedlejší ulici, ale při další, už porevoluční repríze, se opět použila původní epizoda. (Robbi)

Reklama

Reklama