Reklama

Reklama

Avanpost

(festivalový název)
  • Rusko Avanpost (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se cosi přihodilo. Spojení mez většinou měst na Zemi se přerušilo. Kosmonauti objevili na území východní Evropy malou kruhovitou oblast, která stále žije. Co armáda nalezne za hranicemi této oblasti šokuje všechny. V obchodech, v automobilech, na silnicích, v budovách nemocnic a nádraží, všude jsou stopy boje. Kdo nebo co likviduje všechno živé? A jak dlouho vydrží poslední základna lidstva? (Týden ruského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sci-fi o invázii mimozemšťanov na zem. Prvú hodinu to hrá na atmosféru a tak zvyšok ľudí, ktorí prežili prvú vlnu, skúma čo sa vlastne stalo a prečo je jedna oblasť odrezaná od zbytku sveta. Po pol hodine to už bola riadna nuda. Po hodine sa konečne zjaví mimozemšťan, ktorý sa predstaví ako boh (čím ma film skoro nadobro stratil) a nastane asi 20 minútová vysvetľovačka zámerov mimozemšťanov a to jak ich chcú dosiahnuť, ktorá je nezáživnejšia ako filozofické kecy v druhom a treťom Matrixe dokopy. Ľudskú civilizáciu samozrejme znova prirovnajú k vírusu, ktorý všetko len zabíja. A finálna likvidácia mimozemšťanov je tak rýchla a ľahká, že to je až komické. Po trikovej stránke to je síce celkom pôsobivý film, ale akcia za nič nestojí. Mal som pocit, že pozerám nejakú vojenskú prehliadku. Ťažká technika sa presúvala z jedného miesta na druhé a keď dosiahla svoju pozíciu, tak začala vo veľkom páliť a to bolo všetko. Buď absolútne nič netrafili, prípadne ak áno, tak aj tak nám prakticky nič iné ako zábery na strieľajúcu techniku neukázali. To fakt nechápem. Až vo finále sa dočkáme aj trochu deštrukcie, ale je to také umelé a hrozne CGI, že ma to vôbec nebavilo. Takže akcia o ničom, postavy sa neraz správajú debilne, plán mimozemšťanov WTF, kritika spoločnosti otravná, záver úsmevný. Proste slabota. 4/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ti nevim Vlastičko. Námět je fajn, celkem hluboký. Má to aj solidní kameru a hezké efekty. Jenže co naplat když je to marně napsané, herecky takové jak kdyby to bylo režisérovi úplně jedno a emočně to vůbec nefakčí? Navíc je to akční celkem dost, ale totálně bez nápadu! Jen nemilosrdná nonstop palba na všechny strany aby nám Putinovy svěřenci ukázali, že oni rozhodně na střelbu nepotřebují ani ty náboje! :D Kamarádi, něco tu smrdí, já ty dvě hoďky cítil jak tři! ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Military sci-fi moc není, takže jsem vděčný za každou alespoň trochu kvalitní. Avanpost se k nim určitě řadí, protože disponuje slušnou akcí, neurážejícími efekty a napínavým dějem. Moskva vypadá jako z Blade Runnera, přestřelky jako ze zombie filmů a SPECNAZ budoucnosti působí velice schopně. Škoda jen té ujeté mytologie. Chtělo se to víc držet při zemi a trochu prostříhat přehnanou stopáž, a možná bych si upravoval svou soukromou top 20 military sci-fi. Jak říkám, moc jich není. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Váhám, jestli to bude guilty pleasure nebo opravdu povedené ruské scífko z blízké budoucnosti. Protože mi tam mraky věcí bylo opravdu na výši a povedených, třeba robo pes od Boston Dynamics nebo exoskeletony. Vůbec, jestli má někdo rád military scifi, tak si užije. Jinak to dějově plácá páté přes deváté, občas povedeně, občas ne. Ale jedno je jasné, je to určitě povedenější, než Prometheus který to hlavně ke konci hodně vykrádá. Asi bych se o tom s nikým do krve nehádal, ale užil jsem si to. 8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak blbí mimozemšťania s modulovaným hlasom prišli konečne aj do Ruska. Ksichty bez nosa alebo úst sme tu mali už v Star Treku, to sa nám boľševici veľmi nepochlapili. Neprehľadná streľba je tu prerušovaná dialógmi o ničom. V závere sa silná vojínka pýta: "Takže pre vás sú ľudia len čísla?" No ja by som povedal, že aj pre mocných tohto sveta boli ostatní ľudia vždy len čísla. Viď Stalin: „Keď zomrie jeden človek, je to tragédia, keď ich zomrú milióny, je to štatistika.“ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Ústřední píseň k filmu s názvem „Fine“ napsal a nazpíval rapper a člen kapely Linkin Park Mike Shinoda. (NiWi)
  • Filmaři používali skutečné vojenské vybavení. (Leopard105)
  • Režisér Egor Baranov prohlásil, že film je spíše anti-válečný, protože se snaží neukázat sílu armády, tak jako to bývá ve filmech jako Transformers (2007), Top Gun (1986) a v dalších hollywoodských filmech. (Leopard105)

Reklama

Reklama