Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (684)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ryana Reynoldsa som nikdy nemusel, ale uznávam, že si vyberá slušné role, navyše má pri ich výbere šťastie. To nemá každý. Free guy je presne ten typ filmu v ktorom akceptujete všetky tie triky, obludné akčné scény a šialené kaskadérske kúsky. Tu to má miesto, toto je svet kde je to ok a aj preto som si film užíval. Bavila ma hravosť, farebnosť, akčnosť i fajn humor. Každý kto rád hraje hry si tu musí nájsť niečo pre seba. Free guy je skvelá odpoveď na tie komiksové sračky, ktoré už nemôžem ani cítiť, česť výnimkám. 80%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V těžkých životních situacích člověk jako já hledá útěchu v největší vášni kterou má a to je film, v tomhle  případě s druhou největší vášní a to jsou hry. Jak mě absolutně minul Spielbergův Ready Player One (občas tu povrchní režii velkého Stevena fakt nedávám) tak mi monumentálně sednul Free Guy. Každou minutu v každém filmovém políčku se něco děje a já se snažil držet neustále oči na všech stranách a rozích, aby mi něco neuteklo. Reynolds je prostě bůh kterého miluju už od Hele kámo kdo tu vaří a opět nezklamal a jede si svojí topku, Všude tři prdele odkazů, výtečná akce, naprosto boží postavičky, dokonalý soundtrack a hlášky ze kterých sem neskutečně uchcával. Naprosto fenomenální jsou vedlejší role, Tatum si roli neskutečně užívá ale hlavním tahounem je záporák Waititi, ten chlap je prostě démon.  Jak mi neskutečně sednul Wirkolův norský Pulp Fiction, tak mi konečně sedla do hodně mizerný aktuální nálady tahle ujetá pocta. Oslava filmu, her a všeho co mám rád. Neskutečná mrda.90%. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před rokem řekl, že se nakonec z Free Guy vyklube jedna z nejoriginálnějších romantických komedií z poslední doby, asi bych se mu vysmál a zeptal se, zdali si nespletl film. Takže jo, funguje to jako loveletter všem pařanům s obří knihovnou na Steamu, ale zároveň ještě i úplně jinak. 7/10 [Disney+] ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Barvy až oči přecházejí, výbuchy a honičky marnotratně velkolepé…., přesto: mizerný film. Nápad na outsidera, co se vypracuje na hrdinu, není nijak objevný (vzpomeňme Lego, které bylo však mnohem inovativnější). Řídký příběh obalili autoři dávkou klišé, sentimentu a osudových zvratů provařených jak staré fusekle. Jakoby ani neměli zájem přijít s vlastní myšlenkou. Všechny dějové zákruty už jsme viděli tisíckrát a líp. Celé je to naivní a dětinské, určené snad pro začínající puberťáky. Sem tam nějaký vtip film nezachrání, protože většina vyzní do prázdna. Jako když se rozběhneš na odrazový můstek, ale místo, abys skočil do dálky, tak jenom zapružíš na místě. Ještě ke všemu je film trapně podbízivý, s evidentní snahou zalíbit se všem, a právě proto je téměř sterilní – bez chuti, bez zápachu, bez něčeho, čím by zaujmul nebo se vymknul z nejtuctovějšího průměru. SHRNUTÍ: Když se staneš hrdinou v nudné počítačové hře. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ohromne mile prekvapenie. Ani vo sne by mi nenapadlo, ze takto prijemny a zabavny film dodaju prave Levy s Reynoldsom. Obaja sa nastastie prekonali a Free Guy je perfektna rodinna zalezitost, ktorej skodi akurat trochu vacsia dlzka a malo povodnosti (vlastne je to obrovsky zlepenec asi tuctu filmov, ktore boli lepsie). 8/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (32)

  • Hláška: „Get over here,“ kterou zakřičí Mouser (Utkarsh Ambudkar) na Guye (Ryan Reynolds), je ikonická pro postavu Scorpiona z herní série „Mortal Kombat“. (NiWi)
  • Krátce poté, co si Guy (Ryan Reynolds) nasadí brýle, můžeme přes jeho rameno vidět power-up předmět na podlaze s označením „Blatant Product Placement“ ve tvaru lahve s ginem. Jedná se o odkaz na Aviation American Gin, ve kterém si Ryan Reynolds udržuje vlastnický podíl. (Kubaaa97)
  • Název herního společnosti Soonami svým názvem a vzhledem loga odkazuje na dvě skutečná herní studia, a to japonské Konami a americký Blizzard Entertainment. (NiWi)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama