Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nejlepší dokument o životě nejzajímavějších tvorů, kteří kdy chodily na planetě Zemi. Prvotřídní filmařská práce s cílem co nejvěrohodněji informovat širokou veřejnost o životě legendárních dinosaurů. Z celé série mě nejvíce zaujal díl Duchové polárního lesa odehrávající se na dřívě ještě nezamrzlé Antarktidě. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost, které nedokážu vytknout jediný střípek. Přesně tak, jako malý kluk jsem dinosaury miloval a v televizi jsem měl nad všemi pořady a filmy dva krále. Tím prvním byl fascinující Jurský park a tím druhým právě Putování s dinosaury . Prostředí druhohor je krásné, zvířata a jejich příběhy mi vyrážejí dech ještě dnes ve svých sedmnácti. Prostě nemám více co bych dodal, jen totální nadšení. - 10/10 - ()

Reklama

Nethar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů před lety, nedávno jsem pořídil DVD s kompletní sérií a podíval se na ni znovu v angličtině. Stále stejně zábavné. Ano, samozřejmě dneska by to vypadalo ještě mnohem lépe (viz třeba na letošek chystaný rodinný film na stejné téma ve 3D). Počítačové animace z dálky jsou v pohodě, ale záběry na modely v detailu vypadají dost strnule a ne zcela přirozeně, vyhýbají se pochopitelně nějakým složitějším pohybovým kreacím, ale to je jenom drobná vada na kráse. Série provede ve zkratce dlouhou historií dinosaurů na zemi, kteří zde vládli mnohem déle než nějací lidé. Materiál k zamyšlení, poučení i prostě na pokoukání, tohle v ZOO neuvidíte. Více takových dokumentů. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejoblíbenější pořad. Každou z epizod jsem viděl nejméně 10x a to bez legrace, beru to jako oddechovku, kulisu ale i dost věrohodný zdroj informací. Úchvatně a realisticky zpracovaný život tak pozoruhodných tvorů u kterých často lituji, že již nejsou mezi námi. (Nejoblíbenější epizoda - Kruté moře, nejoblíbenější potvorák - Liopleurodon) 100% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

OK, je mi jasné, že z kostí dinosaurů se dá vyčíst, jak byli velcí a jak vypadali. Ale to, jak nám tvůrci s naprostou suverenitou předkládají chování a zvyky dinosaurů, už je moc. Připomíná mi to seriály typu Kriminálka Las Vegas, kde z bláta na botě určí, co měl dotyčný na večeři a jak rychle to sousto kousal. Kdyby se to aspoň neprezentovalo jako dokument, ale pouze jako příběhy o dinosaurech..... Jedna hvězdička za triky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama