Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nehrdinský hrdina příběhu, čtyřicetiletý Bohouš Burda, je věčný idealista, který je nespokojen s tím, jak žije. Manželství nestojí za nic, jeho žena žije zcela v zajetí počítačů a nemá pochopení ani pro jeho recesní vtípky. Život ve velkoměstě ho otravuje doslova i v přeneseném smyslu, touží po rodné hájence v čisté přírodě. Radost ze života chce hledat jinde než v technickém pokroku a vyjádření tohoto názoru mu vynese dokonce i několik dobře mířených ran pěstí. A tak přichází vzpoura - proti všemu a proti všem. Do cesty se mu navíc připlete i mladá půvabná dívka Terezka, která má podobné názory jako on. A tak Burda končí v horách s pojízdnou zubní ordinací a s dívkou, která chce žít jen s ním. Zdá se, že idylka může začít. Jenže... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (173)

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem před pětadvaceti lety tenhle film považoval za mrazivě aktuální, tak dnes to platí dvojnásob. Možná je to dobou, možná tím, že jsem starší. Každopádně mě hořce úsměvný příběh frustrovaného chlápka, který má všeho plné zuby a marně se pokouší uniknout, nejen baví, ale současně také silně oslovuje a dokonce dojímá. Může za to výborný scénář a ještě lepší Zdeněk Svěrák, díky němuž se dokážu vctít do každého pocitu, každé myšlenky, jeho Bohouše. A jako bonus několik výborných hlášek, skvělých scén a především neskutečně působivá atmosféra, která prostupuje každým okamžikem. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Podařený snímek o hledání svého místa ve světě. Zdeněk Svěrák jako stárnoucí idealista hledá svoje místo v „moderní“ společnosti a přetechnizovaném světě, který reprezentuje jeho manželka. Podstoupí rozvod, najde si mladou ženu, která mu je podobná a odstěhuje se na venkov, ale i tam jej nakonec „moderní“ doba dostihne a místo jeho vysněné chaloupky na samotě ho čeká bydlení v „paneláku“. Mírně deprimující, přesto úsměvný pohled na život jednoho obyčejného člověka, milovníka starých časů, a jeho „běžných“ problémů v 80. letech 20. století. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Film z hlubokého socializmu, u nějž by člověk očekával, že bude postupně zvětrávat až do nekoukatelnosti, ale pravdou je pravý opak. Patrně zejména Svěrákově osobnosti a jeho osobnímu charisma, v čase zraje a zdá se mi, že právě s odstupem let je na něj příjemnější pohledění než v době vzniku, kdy tak trochu snad i právem zapadl. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, jak dobré filmy dokázal kdysi Olmer dělat. Jeho schopnosti jaksi s přibývajícími léty vyvanuly. Ale tady máme čest s nefalšovanou krizí středního věku jednoho zubaře, který má pocit, že má život za sebou a nic si neužil. V takové chvíli obvykle do života takového chlapa vstoupí mladá holka plná očekávání a ideálů, která staříkovi naslouchá a považuje ho za moudrého a zkušeného. No a krize je zažehnána. Heslo: Rodinný rozvrat. Pán se rozvede a může třeba začít nový život, jinak a lépe. Návratem k přírodě a lidem. Jako tady náš pan doktor. Nesmíme ovšem zapomínat, že život je kruh, vše se opakuje a jenom neustálá touha po změně to nevyřeší....80% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Skoro bych neřekl, že tento film mohl režírovat Vít Olmer. I když jeho rukopis je znát v sondě do pracovních poměrů v továrně. Rozhodně podle mě jeho nejlepší film. Smutná komedie o životních ideálech, kterých se člověk stejně nakonec musel vzdát. Na rozdíl od pohádek. Potěšila mě účast dalších "cimrmanů", i když se ve fimu spíš mihli. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama