Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film inspirovaný činností pracovníků kontrarozvědky: Jan Prokop hraje při každé příležitosti šachy. Mimoto pracuje se svým týmem na odhalení rezidentské sítě, která se pokouší získávat domácí odborníky pro práci v zahraničí. (oficiální text distributora)

Recenze (108)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kam tak všichni pospíchají ??" - "V Mikulově ?? To je ale hloupá otázka !!" ;) Otázka naivní a hloupá to skutečně je, naprosto symbolicky, podobně totiž vyznívá celá tahle Olmerova nepříliš známá kriminálka, nicméně vůbec ne špatná režisérovou vinou.. Právě Vít Olmer spolu s parádním Karlem Heřmánkem - No, on ani ten náš Kníže pekel špatně zahrát neumí !! - zachraňují co se dá, takže se jeden chvílemi i velmi dobře baví, jinak totiž Druhý tah pěšcem není nic víc než typická špatně napsaná dietlovina.. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

O ničem, nebo jsem to opět nepochápal. Jak tam pan Pavelka předvádí brilantní úvahu /21/, tak to jsem skutečně řval smíchy - jízdenka do Tábora, má vztah k Táboru... Ono to možná vcelku vyjde na nějaký závěr, děj, či akci, ale neměl jsem tu nervy na to čumět do konce. Vždyť se tam jenom plácá a pořád blbě. Děkuji, nemusím a nebudu. 171120113000/7622/7649s.u. (Nova) ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne vlazny kriminalni film, bez vetsi akce a zvratu. Zaujme tak jen Stanislava Bartosova v hotelu a Karel Hermanek jako sympaticky kriminalista, ktery ma plne kapsy stovek, jezdi si v Renaultu a lepi se na nej kazda sukne ( takovy policajt bych chtel byt taky, pokud bych byl v prvni polovine osmdesatych let pubertak:-) ). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Američani si mozky kupujou a on je strká do sklepa." To byly krásné časy, když kontrarozvědka chránila můj klidný socialistický spánek před všemi kapitalistickými agenty a rezidenty. Ti mi totiž taky chtěli ukrást mozek, ale nepodařilo se jim to jen proto, že ho nikdy nepoužívám. Ale zpět ke snímku, který je trošku jalový, míchá detektivní činnost s podrazy na pracovišti a rodinnými vztahy, ale atmosféru své doby to rozhodně má. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Co tu čtu ty komentáře, je mi trochu smutno. "Jaroslav Dietl byl naprosto příšerný scénárista", "Tak tohle bylo záživný asi jako tankovaní benzinu.", "trapný pokus o špionážní drama", "Naivní, hloupé a laciné" ...píše Douglas. Atd. atd... Co si myslíte, že se dalo natočit za špionážní krimi v roce 1985 v ČSSR?? Dietl nebyl příšerný scénárista, film měl svojí nepopsatelnou atmosféru, hudba O. Soukupa (jeho první počin v soundtracku) nebyla vůbec špatná... Asi nejvíc otravné bylo věčné kouření cigaret Heřmánka i na nemožných místech. Tak trochu jsem díky tomu ten film chvilkama "neviděl". Jinak typický osmdesátý léta. Dobře v tomto filmu popsal tu dobu věčně kritizovaný V. Olmer! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Když Libor (Ondřej Pavelka) odchází naštvaně z baru poté, co prohlásí, že nesnáší práci, která k ničemu není, nechá na stole cigarety i se zápalkami. (gug)
  • Údajně se chystala další pokračování. Ta však už zůstala jen v tvůrčích plánech. (Warden75)
  • Když jde Jan Prokop (Karel Heřmánek) na sekretariát, aby řekl řediteli, že jede do Mikulova, na levé straně ve vitrníně/obraze před dveřmi sekretariátu je odraz člena štábu. (gug)

Reklama

Reklama