Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale, tak tohle bylo docela zklamání. Po televizní upoutávce a zdejších recenzích jsem očekával skvělou westernovou parodii, ovšem tvůrci nakonec zdaleka neproměnili v zisk vše, co jim zásluhou námětu připadlo v sázku. Abahachi a Ranger byli super, hlavní záporák si střihl svůj part také s velkou chutí a bylo tam několik vtípků, kterým se musím smát pokaždé, když si na ně náhodou vzpomenu. Bohužel tam ale byla místa, kdy jsem se podezřele nudil, a také pár vtipů, které se úplně minuly účinkem a nastavenou laťku srážely na mnohem nižší úroveň. Přesto ale klobouk dolů za to, že i někdo jiný než bratři Zuckerové a Mel Brooks dokáže natočit velmi příjemnou a svižnou parodii, která má sice k dokonalosti hodně daleko, ale ty světlé momenty problýskávají výrazně častěji než ty špatné. 65% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela zdařilá parodie na mayovky ztrácí zhruba v půlce svůj náboj, a zatímco v první půlce připadal zhruba jeden trapný vtip na čtyři skvělé, tak v druhé půlce se ten poměr obrátil. Je to škoda. Ale i tak se jedná o dobrou komedii, u které se dá zasmát a která dokazuje, že i v Německu se trochu humoru dá najít ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že mě naprosto rozseká německá (rozumíte? NĚMECKÁ!!!) parodie, tak mu řeknu, že je blbec. A po shlédnutí tohoto bych šel, klekl si před něj, posypal si hlavu popelem, případně pomazal obličej čímkoliv by si přál, a pokorně bych se mu omluvil. Tohle je naprostý masakrální nářez, od kterého by se měli učit soudobí hollywoodští tvůrci parodií. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Paródia na filmy môjho detstva ktorú som už dávnejšie videl ale rozhodol sa ohodnotiť až po opätovnom zhliadnutí. V roku 2001 si film mohol uťahovať z homosexuálne orientovaného brata náčelníka Apačov a táto pointa príbehu tvorí takmer 25% všetkých najvtipnejších momentov. A nie je to urážlivé, je to vtipné. Ďalej film pochopiteľne ako paródia ťaží z momentov dôležitých pre sériu príbehov o Winnetuovi a Old Shatterhandovi k čomu sa pridá celkom zaujímavý príbeh a tak Manituova topánka podobne ako Scary Movie nesklama ani po tak dlhej dobe ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na Germánský komedie jsem si nikdy moc nepotrpěl, ale tahle parodie (nejen na Mayovky) se fakt povedla. Ústřední dvojice dobře zparodovala pokrevní bratry a záporák Santa Maria je totální king až jsem mu přál aby vykydlil všechny hrdiny i svoji bandu a fouknul s pokladem. Jinak do půlky to je na plnej počet kadence vtipů vražedná a i když sem tam je nějakej uhozenej, tak ho vzápětí jinej ultimátní přebije. Jenom ke konci už to trochu ztrácí dech, ale délka je naštěstí velmi přijatelná takže tak. My mít velký zájem o váš drsný kůň!!! 80% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)

Reklama

Reklama