Reklama

Reklama

Pavarotti

  • Velká Británie Pavarotti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rozmáchlý i intimní filmový pohled na život, práci a osobu operní legendy Luciana Pavarottiho přinese do kin dokument s jednoduchým názvem Pavarotti. Jeho životní příběh, který emocemi, zvraty a velkolepostí sám o sobě připomíná operu, vypráví režisér Ron Howard, držitel Oscara za film Čistá duše. Pavarotti se z chudého italského chlapce stal v podstatě mezinárodní rockovou hvězdou. Vedle veřejných záběrů využili tvůrci množství soukromých videozáběrů od Pavarottiho přátel, spolupracovníků, rodiny a manželky. Většina z nich dosud nespatřila světlo světa, Pavarotti je na nich mezi svými nejbližšími otevřený a upřímný. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (33)

nascendi

všechny recenze uživatele

Nebol to prvý film, ktorý som o živote Luciana Pavarottiho videl, ale určite bol najlepší. U životopisných filmov najviac oceňujem komplexnosť bez zbytočného a často chybného zdôrazňovania nejakej vlastnosti alebo okolnosti, ktoré v konečnom dôsledku vôbec nemajú tú dôležitosť, ktorú im tvorca dokumentu pripisuje. Na mojom celkovom dojme sa vôbec neprejavilo, že k opere mám rezervovaný vzťah, pretože zásluhou Pavarottiho došlo k istému zblíženiu klasickej a populárnej hudby. ()

Iono 

všechny recenze uživatele

Opera je nejen zpěv, ale i herectví a Pavarotti rozhodně uměl obojí dokonale. Zpíval božsky a své role uměl prožívat také (árie z opery Pagliacci je pro mě jednou z nezapomenutelných chvil filmu). Trochu jsem se bál toho, že dokument půjde jen po povrchu, ale povedlo se alespoň trochu dotknout se i kontroverzních témat. Pro mě jako člověka, který klasickou hudbu miluje, je dokument optimistickou vzpomínkou na hvězdu opery, která dělala vše pro to, aby hudbu přiblížila lidem i na to, jak výjimečný to byl zpěvák (a podle všeho i člověk). Musím se přiznat, že některé jeho mimooperní kroky úplně umělecky ani ideově nechápu, konkrétně stačí zmínit Miss Sarajevo ve spolupráci s U2 či megashow s pop hvězdami své doby. To ale samozřejmě nebrání v tom uznat obdiv nad celkovým Pavarottiho odhodláním jít si za svým bez ohledu na "kritiky", kteří mu nebyli vždy nakloněni, protože věřím tomu, že většinou dělal to, co považoval za správné. Doporučuji krátkou recenzi F. Fuky na kinoboxu, která film dobře vystihuje https://www.kinobox.cz/clanek/16725-recenze-pavarotti-opera . ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,600,249Tržby Celosvetovo $7,623,852▐ Dosť obsiahli a hlavne strhujúci dokument, Pavarottiho poznám len okrajovo, nesledujem operu ale toto je výborné, pútavo vyskladané, má to silu, pri niektorých operných ódach naskakujú zimomriavky. /videl v kine: 90%/ ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Docela svižný dokument o průletu hvězdy. Zachráněné nahrávky z ruční videokamery (bože, jak rychle odcházejí a jak málo kvalitní byly....) poskytují snad ještě dojemnější obraz pomíjivosti lidské slávy. V mixu se sarkastickými a životně poučenými komentáři první manželky: “kdyby chtěl mléko ze slepic, tak mu ho seženou” a záběry z vrcholů jejich (3 Tenoři) vystoupení v Diokleciánových lázních v Římě, dodává dokument potvrzení, že ten hlas a život byl pro nás mnoho po světě pravým Božským hlasem génia. V srpnu 2019 jsem si prošel v Modeně románský chrám, kde proběhlo poslední rozloučení. Duch je pryč zůstává pamět a filmové a hudební nahrávky. Arivederci Maestro!! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nemožno pochybovať o kvalite tohto dokumentu, hlavne od takého režiséra, akým Ron Howard určite je. Pavarottiho život bol príkladom cnosti, odhodlania a lásky a snímok to aj pekne zobrazuje so zaujímavými dobovými a domácimi zábermi, ktoré sme doteraz nevideli. Mňa to až tak nezaujalo len z toho dôvodu, že opera nie je šálkom mojej kávy a nestrhlo ma to, ale jeho život je určite výnimočný a pre jeho fanúšikov je toto povinnosť. 65 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • The Pavarotti International Voice Competition, ktorú Luciano založil vo Philadelphii, začala kariéru mnohým spevákom a speváčkam opery, ktorí vystupujú dodnes. (dwdb)

Reklama

Reklama