Reklama

Reklama

Přednosta

  • Česko Station Agent (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Povolání z titulu filmu odkazuje k ranému období americké železnice a kdysi patřilo přednostovi stanice a výpravčímu v jedné osobě, jenž zároveň provozoval v téže budově i obchod či holičství. Třicátník Fin McBride (Peter Dinklage) je samotář a nade vše miluje vlaky. Kdysi dávno se dobrovolně izoloval od okolí, které, zdá se, zajímá pouze jeho trpasličí vzrůst. Ovšem jen do okamžiku, kdy Finovi zcela změní život nečekané dědictví v podobě mechem obrostlé budovy léta nepoužívané železniční zastávky na newjerseyském venkově. Finův svět osamělých procházek a čekání na projíždějící vlaky, tak vzdálený povaze titulního zaměstnání, „naruší“ hned dva noví lidé, upovídaný majitel pojízdné kavárny Joe (Bobby Cannavale) a roztržitá malířka Olivie (Patricia Clarksonová). O tom, že „samota je snesitelnější, když jsou na ni tři“, vypráví se suchým humorem a neokázalou citlivostí jeden z divácky nejúspěšnějších nezávislých snímků roku 2003. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Terva 

všechny recenze uživatele

Klíčník z Pevnosti Boyard Peter Dinklage si zahrál profesora a spolumajitele prodejny železničních modelů. CITÁT - Seš Prófa nebo Šmudla?....... Posléze Fin (Peter Dinklage) zdědí nepoužívanou vlakovou stanici. Příběh může začít. A protože Fin chodí velmi rád pěšky, vydá se po svých až do....své stanice. Na scénu přichází Olivie a kubánec Joe. Olivie je Boží a až uvidíte, co dokáže na silnici s autem, budete ji fandit. CITÁT - Jste v bezpečí, nemám tady auto........jmenuju se Olivie Harrisonová...... Vedle Finovo železniční stanice prodává kafe Joe a ten si Fina hodně oblíbí. Začnou spolu chodit - spolu chodit "po trati". A mluvit, ikdyž Fin je nemluva. DIALOG: JOE - Je to dobrá kniha, co čteš? FIN - Říkal jsi, že nebudeš mluvit. JOE - Mlčel jsem dvacet minut??!! FIN (Podívá se na cibulové hodiny, které neustále nosí) a povídá - devět minut. JOE - Ty to měříš??!!....... 66 minuta je klíčová - někdy tu chuť mám také. Konec příběhu mě dostal, už dlouho jsem neviděl tak poetický a nádherný konec.CITÁT - Kup jí brýle........ ()

predators 

všechny recenze uživatele

V zapadákově někde v New Jersey se odehrává příběh malého člověka s velkou láskou k mašinkám na kolejích. Mimochodem, ty mu sahají skoro po kolena. :-) A přesně jak říká jeden člověk "V Jersey nic není, vůbec nic", tak má v tomto pravdu, ale tento film je nějakým zvláštním způsobem zajímavý a zábavný. 70% ()

Reklama

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pokud vybíráte, jaký film si pustíte zrovna v ten večer, kdy si chcete odpočinout od všeho, na chvíli utéci a přijít na jiné, příjemnější myšlenky, určitě si pusťte právě tenhle film. Všechno je v něm krásně a lehce pospojováno, všechno má svoje místo, svůj řád a jako celek to působí přirozeně a vyváženě. Nemohl jsem si pomoci, ale ve filmu se mi chtělo za Fina pořád mluvit. Tak nějak jsem ho z pohodlí domácího křesla popoháněl k nějakým souvislejším a delším větám, než bylo jeho ano, jistě a ne.... P.S. Film byl pro mě o to zajímavější, protože mezi mnou a Finem je rozdíl přesně 56cm :) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Malý velký film s malým velkým Peterem Dinklagem alias Tyronem Lanistrem v hlavní roli. Musím se přiznat, že už mě tak dlouho žádnej snímek nedostal. Ono se toho moc neděje, žádná vražda, rvačka, sex, jak to člověk vidí v ostatních filmech, ale možná proto se mi to tak líbilo. Život o outsiderovi, kterému až nečekané dědictví zcela změní život a hlavně po létech izolace, kdy nemá skoro žádné přátele, ty správné najde, i když na místě, kde by to asi v životě nečekal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oceňuji výkon Petera Dinklagea, který si v podstatě zahrál sám sebe. Scénář byl na tělo připraven všem zúčastněným a vznikl tak z toho takový příjemný, odlehčený film, který si nebere za cíl nic jiného, než potěšení diváka. Na zlepšení nálady tento nezávislý snímek funguje dokonale, chce to jen vypnout a vychutnávat si vesměs jednoduché, o to více však kouzelné, dialogy. Problémem snad může být vnímán jen příběh, který se vyvíjí jen velice okrajově a končí velice záhy. Záměr tvůrce však víceméně kvituji a jsem rád, že můžu sledovat něco netradičně pojatého...70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • V nemocnici na konci filmu čte Joe autobiografii Roberta Evanse "The Kid Stays in the Picture" (Kulmon)
  • Všechny výtvarné práce, které jsou v Oliviině domě byly namalovány a poskytnuty herečkou Jessalyn Gilsig, přítelkyní režiséra McCartyho (Kulmon)
  • Vlakové nádraží, kde se natáčelo se, nachází v Newfoundland v New Jersey v USA. Dále se filmovalo v lokalitách Lake Hopatcong, Dover, Hibernia, Rockaway Township, Rockaway Borough nebo Hoboken v Pennsylvanii. (Terva)

Reklama

Reklama