Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Keď som videl obsadenie v hlavnej úlohe s Madonnou a v popise muzikál, pomyslel som si to bude čistý odpad. A čuduj sa svete pozerám pozerám chytľavé pesničky, krásne scenérie, zaujímavý dej a dokonca mi ani tá Madonna tam nevadila. Občas boli vo filme nudné chvíľky, no dali sa zniesť a klady zdrtily zápory. Neostáva mi nič iné len dať ****. Don´t cry for me Argentina!... Jeden z najlepších muzikálov čo som videl (nebolo ich však veľa). PS: Banderas vie spievať? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 5/10/// +moderní hudba, zpívající Antonio Banderas, má to spád, texty písní dávají smysl -slabší charakteristika (vedlejších) postav, horší srozumitelnost časového obdobý/// Hodně mě to bavilo. Hlavně díky soundtracku a faktu, že ve filmu se neustále zpívá. Mluvených dialogů je minimum. Film sice nenabídne žadnou muzikálovou choreografii, přesto jako muzikál vyniká a díky Madonně a jejím písním se na film dá dívat vícekrát. Navíc mi ty písničky přišli povědomé./// Celkem 73%/// ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nelíbí. A nepomohla tomu ani poctivá režie a vizuál, protože chyba je už v předloze. "Evita" kulhá všude tam, kde "Jesus Christ Superstar" exceloval - postrádá čitelný příběh a psychologický vývoj postav, nemá klíčové písně s dramatickým nábojem, místo melodií často nastupují mdlé recitativy. Webber a Rice to prostě odflákli, a tomu tleskat nebudu. I don't have to love you. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Madonna příjemně překvapila a kromě skvělého zpěvu přihodila i pěknou porci slušného herectví. Když si vzpomenu na ty silné protesty ze strany argentinců, když se dozvěděli že jejich zbožňovanou „první“ dámu bude hrát tahle kontroverzní sexuální bohyně, přijde mi to docela zábavné. Argentinci jsou zkrátka tupci, kdyby měla Madonna hrát Lívii, pochybuju, že by se to nějakýmu čechovi nelíbilo! ()

Carbo 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je sice trošku zbytečný ale kdo ho vydrží tak se může těšit na emočně plné zobrazení Evy Peronové. Nemyslel jsem si nikdy že film ve kterém hraje Madonna mě dokáže skoro rozplakat, nemyslel sem si že filmu kde hraje Madonna budu dávat 4 * . Nejsilnějším momentem pro mne bylo když Eva zpívala nemocná "Don´t cry for me Argentina". Proč má jenom 70 procent a je tak moc podhodnocený? Nevím. Možná móda hodnotit Madonnu jako špatnou herečku. Možná všeobecná nechuť pánské části osazenstva Čsfd dávat muzikálům dobré ohodnocení. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (22)

  • První film v historii, který se objevil na DVD. (Elisebah)
  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 48 753 diváků, což znamenalo tržbu 3 745 746 Kč. Snímek se tak stal 3. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)
  • Madonna dlouho před vlastním natáčením absolvovala hodiny s učitelkou zpěvu, díky které prý objevila možnosti vlastního hlasu, o kterých vůbec sama nevěděla. (contrastic)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama