Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey se málokdy objeví ve špatném filmu. Už jen jeho účast se stává jakousi zárukou úspěchu, což se stalo i v případě Života Davida Galea. Spacey exceluje na každém filmovém políčku, tentokráte výborně doplňován Kate Winslet a Laurou Linney. Herecké výkony jsou však jen jednou součástí perfektně namazaného stroje, který se během sto a třiceti minut ani jednou nezadře. Na úroveň hereckých výkonů bych postavil hudební doprovod sourozenců Parkerových, kteří odvedli překvapivě nadprůměrnou práci. Film samozřejmě těží z ožehavého a kontroverzního tématu, avšak ten je tu nakonec jen jako jakási kulisa v pozadí příběhu o životu Davida Galea a o tom, jakou sviní může život býti.. Ještě před několika dny bych na otázku 'Trest smrti ano či ne' odpovědět nedokázal. Po shlédutí Davida Galea a Tance v temnotách říkám: Trest smrti ne. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tak, a to byl život Davida Galea. Nebo lépe řečeno, několik posledních dní jeho života. Jestli bojoval za správnou věc či nikoliv, to už nechám na vás. Jisté je, že za to zaplatil cenu nejvyšší. Ale?! Jakou cenu měl jeho život? ....:-) Dost úvah, radši na to mrkněte a pak dejte vědět, zda-li je vám Dejva líto...třeba...nebo jestli se vám film líbil...nic, jdu si dát palačinky s jahodama a šlehačkou...80% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Výborné formou nehollywoodské drama, s chytrým nápadem i pointou balancující na hranici thrilleru a detektivky. Jedinym problémem je pro mě kevin spacy, ne že by hral špatně, právě naopak, ale díky obvyklým podezřelým a sedm pro mě už navždy zůstane ďábelským zločincem a od začátku jsme ho pedezíral, že vyjde najevo, že vyvraždil celý město, vězení a chystá se zabít i nebohou Kate a přitom je to všechno úplně o něčem jiném... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, u něhož si asi nejvíc cením jeho umělecké výpovědi, abychom nepodléhali rychlým soudům a nedali se strhnout davem a mediálním lynčem, který má o vině předem jasno (na mysl se kupříkladu dere z nedávné doby hojně medializovaný případ zdravotní sestry z Rumburku, u níž média bezprecedentním způsobem porušila pravidlo presumpce neviny). Přijde mi to jako velmi závažné a výsostně aktuální téma (u filmu, který jinak za těch 15 let neobyčejně zastaral), obzvláště je-li zde vztaženo k problematice trestu smrti, který by mnozí i dnes u nás rádi znovu zavedli. Film myslím přesvědčivě ukazuje, proč by se měl všude zrušit - vysoké riziko justičního omylu a popravení nevinného je příliš vysoká cena za potrestání skutečných pachatelů, kteří by si trest nejvyšší očima lidového mínění zasloužili. Bohužel mi však přišlo, že toto sdělení je zde podáno nepříliš zajímavým filmařským způsobem - film má naprosto fádní zpracování, kamera ani herecké výkony nijak nenadchnou, tempo vyprávění je minimálně první hodinu velmi utahané a dlouho trvá, než se tam konečně začne dít něco zajímavého - a samotné závěrečné rozuzlení, jakkoli jsem ho nečekal, pro mě přesto vlastně nijak překvapivé nebylo, protože to prostě do sebe všechno zacvaklo a dávalo to tak smysl, ale dovedu si představit, že pro spoustu lidí mohl ten závěr mít hodně wow efekt. Každopádně za sebe jsem rád, že jsem na tento film narazil, a považuji ho za obohacující. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z fotografií na stene v dome Dustyho Wrighta je slávny záber "Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom v Bratislave na Šafárikovom námestí" od známeho slovenského fotografa Ladislava Bielika z čias okupácie ČSSR sovietskymi vojskami v roku 1968. (cure)
  • Natáčení scény protestu proti trestu smrti v Texas State Capitol bylo krátce přerušeno příjezdem skupiny skutečných protestujících. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama