Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

genetique 

všechny recenze uživatele

Vôbec by som sa neprekvapil, keby som videl v názve režiséra napísané meno Shyamalan. Skvelo natočený snímok o odsúdení rozsudku smrti, kde chcú hlavní bojovníci za jeho zrušenie dokázať, že tento rozsudok je neefektívny, navyše za cenu života. Do poslednej chvíľky napínavé a záver tak skvelo scenáristicky spracovaný, že celý film sa zvrtne úplne opačnou stranou. 100%. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Film u kterého jsem se nemohla dočkat konce, ale zároveň jsem nechtěla, aby skončil. Od začátku jsem s napětím očekávala každou další scénu, lepila k sobě každý další střípek, který mi Parker nenuceně předhodil. Spacey podává jeden ze svých geniálních minimalistických výkonů, Kate Winslet a Laura Linney mě neuvěřitelně překvapily a nadchly! Tematika kolem morálnosti trestu smrti je navíc stále aktuální a přitažlivá a Parker si s ní pohrává v dost naturalistickém stylu, jehož krutou atmosféru podtrhuje vynikající hudba a zvuk celkově. Pro mě prostě a jednoduše vynikající. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Život Davida Galea sprevádzali rozporuplné recenzie a reakcie, pretože lahôdkové obsadenie a sľubný námet lákalo na oskarovú záležitosť. No a treba povedať, že kritici sa (niekedy:)) nemýlia. Parker mal najskôr myšlienku, na ktorú vymyslel príbeh. Nie naopak, čiže silný príbeh, z ktorého by vyplynulo logické vyústenie so zmysluplnou pointou. Tak mi aspoň trochu za vlasy pritiahnutý dej Davida Galea pripadal. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Alan Parker tak trochu ujel a jeho film by se dal nazvat paskvilem. Drama, které je z jistého úhlu pohledu jen politickou agitkou odpůrců trestu smrti, se až příliš často mění v napínavou kriminálku. Byť snímek jakž takž drží pohromadě, tenhle mišmaš několika žánrů mu moc neprospívá. Bohužel i když jde vyhradně o vážnou záležitost, divák se především v druhé polovině neubrání v některých momentech smíchu. Samotný konec je už kapitolou samou pro sebe, ale je pravda, že ta pointa není až tak průhledná, jak jsem se obávala. Parker se bohužel uchýlil k zpracování, ve kterém je až příliš nadbytečných záběrů a několik rušivých "specialitek", které tu vůbec nemusely být. Touha po originalitě se mu spíše vymstila, naštěstí tím úplně nezabil celkem zajímavý příběh. Pokud je něco na snímku absolutně dokonalé, je to Kevin Spacey - ztvárnil tu další ze svých pozoruhodných postav a opět nemůže být ani zmínka o tom, že by kopíroval sám sebe. Prostě další jeho exceletní a hlavně jedinečný výkon. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Takmer perfektný film, v ktorom zdanlivá (!) agitácia pre/proti trestu smrti hrá len druhé husle...Vynikajúco rozpracovaná psychológia postáv (so všetkými drobnými detailami), motivácia a konanie ktorých môže vyvolávať nechápavé reakcie alebo obdiv... Filozofia, myšlienky, mystériózne a napínavé- všetko akurát poprepletané. Alan Parker opäť nepodáva veci "na tácke" ale pohráva sa s divákovou imagináciou, sugesciou, núti premýšlať, pýtať sa a robí to takmer dokonale. Mimochodom- Kevin Spacey sa definitívne zaradil do mojej top hereckej top 3! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení scény protestu proti trestu smrti v Texas State Capitol bylo krátce přerušeno příjezdem skupiny skutečných protestujících. (becki_tu)
  • Oba synové režiséra Alana Parkera, Alexander a Jake, složili vedlejší hudbu k filmu. Jeho mladší syn Alex složil a nahrál skladbu k závěrečným titulkům. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama