Reklama

Reklama

Díky svým produktům z ovesných vloček se stal dr. Kellog na začátku 20. století multimilionářem a jeho jméno se stalo všeobecně známým pojmem. Doktorovi ale všechny tyto okolnosti byly prakticky lhostejné. Přestože se kolem jeho osoby po tisících rojili podvodníci, šarlatáni a dobrodruzi, jeho zajímal výhradně zdravý způsob životosprávy. Boháči si za každou cenu chtěli zajistit hospitalizaci v doktorově neslýchaně drahém sanatoriu, které vyvinulo na péči o tělo i duši vpravdě originální metody. Žádný sex, zato nesmírně mnoho klystýrů. Denně studená sprcha. A nečisté touhy se dají v určitých případech jednou provždy odstranit jedině operací. (AMC Czech)

(více)

Recenze (47)

ybuko 

všechny recenze uživatele

Nepravem zapomenuty komedialni Parker, ktereho by urcite nemeli vynechat fanousci Anthonyho Hopkinse, jenz je tentokrat v roli fanatickeho propagatora vegetarianstvi, zdraveho zivotniho stylu a cerealii, doktora Kellogga (podobnost s realnym Kellogem a jeho sanatoriem neni ciste nahodna, ale autorska fikcni licence je pry znacna). Do jeho tehdy popularniho strediska, ve kterem je sex a pojidani masa povazovano za zlocin, prijizdi mlada dvojice Fonda - Brodderick, jejichz prostrednictvim divak objevuje Kellogovy leckdy bizarni lecebne metody. Kdo ma Hopkinse zafixovaneho jako chladneho britskeho gentlemana, toho jeho silne bryle, falesny chrup ala Alec Guinness z filmu http://www.csfd.cz/film/19774-pet-lupicu-a-stara-dama-ladykillers-the/ a komedialni herecka poloha nejspis docela prekvapi. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Asi opět velká a problematická otázka vkusu, hodnotit tento film. Řemeslně dobře provedené, herecky výborně zahrané, ovšem koncept a zejména humor, na kterém je snímek vystavěn, mi chvílemi až bohužel vadil. Nemám rád humor nucený, humor za každou cenu. On už to poté ani žádný opravdový humor není. Humor se nedá dělat cíleně, neboť humor je vnitřní esenciální šťáva nějaké spíše nečekané zábavné komické situace a funguje tedy jako její vedlejší produkt. Chyběl už jen předtočený smích. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Hodně velký úlet. Před mnoha a mnoha lety... pouštěli v jedné dětské ozdravovně za odměnu film o Marušce Kudeříkové a pak ještě sovětsko – mongolskou pohádku, kde se vyskytovala čarodějná zombie, tudíž jsem si myslela, že mě již nic nemůže překvapit. Inu, mýlila jsem se :). Nutno sledovat v původním znění a speciální náladě. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Vskutku stylová sranda z puritánství. Do této ozdravovny, v níž je sex více než hříchem zkrátka přežitkem a nelogickým plýtváním životních sil podkopávajících nám zdraví spolu s masitou stravou, se sjíždějí všichni ti mladí lidé, aby si nakonec zaprcali jako nikdy předtím a potom. Není třeba se stresovat slečno Lightbodyová, Dr. Spitzvogel je zkušeným lékařem a za zpěvu bavorských lidových písní Vám rytmicky vyšetří dělohu takovým způsobem, že vodcestujete do budoucnosti. Velice zábavné, originální, roztomilé a taky si uvědomíte, kterak je Bridget Fonda nádherná, a proč boubelaté dámy tak rády cestují kolmo. 80% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nechutné. Nechutné. Přisprostlé. Naprosto nevtipné. Film, u kterého se asi dobře nenajíte. Klystýry od rána do večera, nebo aspoň povídání o nich. Pár nahatých záběrů (Lara Flynn Boyle, Traci Lind a hlavně Bridget Fonda), ale taky pár tlustic. Hopkins hrozný, scénář nikam nevede, a divák netuší, jestli bude moct někomu fandit. Velká výprava, to jo. Viděno v českém dabingu, ach jo. Doporučuji originál. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama