Reklama

Reklama

Díky svým produktům z ovesných vloček se stal dr. Kellog na začátku 20. století multimilionářem a jeho jméno se stalo všeobecně známým pojmem. Doktorovi ale všechny tyto okolnosti byly prakticky lhostejné. Přestože se kolem jeho osoby po tisících rojili podvodníci, šarlatáni a dobrodruzi, jeho zajímal výhradně zdravý způsob životosprávy. Boháči si za každou cenu chtěli zajistit hospitalizaci v doktorově neslýchaně drahém sanatoriu, které vyvinulo na péči o tělo i duši vpravdě originální metody. Žádný sex, zato nesmírně mnoho klystýrů. Denně studená sprcha. A nečisté touhy se dají v určitých případech jednou provždy odstranit jedině operací. (AMC Czech)

(více)

Recenze (47)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Alan Parker se soustředí hlavně na náročnější podívané (Křídla, Hořící Mississippi) ale v tomto případě natočil takřka až bláznivou komedii o bizarním sanatoriu, kterému šéfuje ještě bizarnější doktor v neskutečném provedení Anthony Hopkinse se stylovými králičími zuby. Možná kdyby nebyl film tak zbytečně rozcapený a přeplácaný postavami, měl by větší švih a pobavil by více ale přesto se jedná o komedii, která se nedá přirovnat k ničemu co jsem doposud viděl. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Divná úchyláčina o telesných tekutinách, bez telesných tekutín (a to je výčitka, tomuto by slušili Pythoni). Zasmial som sa raz; Pani si len prišla vypočuť niečo o vegetariánstve - ten vtip mi pripomenul Manhattan. “Shitsville” sa celý tiahne v hrobovej atmosfére, kde charakteroví herci prenášajú suché, papierové vtipy v nekonečnej stopáži, a potom bezcharakterne nechajú umrieť najnežnejšiu postavu, mimo reči. Prakticky rovnaký fail ako Spielbergove 1941, ale tam  mali aspoň Belushiho. ()

Reklama

Herráček 

všechny recenze uživatele

Svou atmosférou, hudbou a pojetím vše nasvědčovalo legraci velkého stylu, ale pro mě většina vtípků vyzněla naprázdno... Dozajista, některé věci jako klystýr a poté střih na nalévání tmavého piva jsou věci, které budu mít v hlavě dlouho, ale takovéto momenty tam byly asi dva... Když se přidají hlášky dr. Kellogga, číslo se mírně navýší, ale to je tak celé... Coby historický film to celé ušlo, neboť zasazením to vše pasovalo... Ale nějak mi to nesedlo... Asi jsem čekal výbornou taškařici a dostalo se mi jen dobré... ()

IdaHutt odpad!

všechny recenze uživatele

Navzdory nadšeným komentářům ostatních uživatelů prohlašuji tento film za totální zvěrstvo. A to mi skutečně nechybí smysl pro humor různého kalibru a druhu. Zde však nejde o humor, nejde o sžíravý sarkasmus, nejde o grotesku, nýbrž o specifickou americkou křeč, těžkou střevní koliku, která v posledních asi dvaceti letech vytvořila zvláštní, bezkonkurenčně stupidní žánr zvaný fekál. Možná by bylo dobré, kdyby se autoři podobných zhovadilostí zkusili alespoň trochu teoreticky poučit např. u M. Bachtina, jenž dokonale vysvětlil, v čem spočívá "veselost" spodku. To je ale - jak zřejmo - zcela nad jejich kulturní a intelektuální možnosti. Nemohu uvěřit, že tuhle sračku (terminus technicus!) natočil stejný režisér, který je podepsán pod vynikajícími filmy, jako Střílejte na měsíc, Navštivte ráj či Andělin popel. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nechutné. Nechutné. Přisprostlé. Naprosto nevtipné. Film, u kterého se asi dobře nenajíte. Klystýry od rána do večera, nebo aspoň povídání o nich. Pár nahatých záběrů (Lara Flynn Boyle, Traci Lind a hlavně Bridget Fonda), ale taky pár tlustic. Hopkins hrozný, scénář nikam nevede, a divák netuší, jestli bude moct někomu fandit. Velká výprava, to jo. Viděno v českém dabingu, ach jo. Doporučuji originál. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama