Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Final (více)
Trailer

VOD (1)

V roce 1879 se Kenšin a jeho spojenci musí postavit zatím nejmocnějšímu nepříteli: Kenšinovu bývalému švagrovi Enišimu Jukiširovi a jeho poskokům, kteří přísahali pomstu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

A přišel konec ve velkém stylu. Na: No, ty krávo! Fakt to bylo dobrý. Bez obav, pokud vám váš status drsňáka zabránil sledovat čtyřku, tak tady se to hezky shrne a to bez toho sentimentu, takže to zvládnete  ;) A co zbytek filmu? Naprostá lahoda. Příběh o pomstě, kde jsou skvěle vysvětlené motivace (i pokud jste nějakým nedopatřením vynechali předchozí díly) a celé je to zakončené moc dobře. Jak v úplném závěru jeden na jednoho, tak závěrečnou cestou, takhle to mám prostě raději. Povedená série  :) ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Chronologicky 5. a poslední díl velkolepé Japonské samurajské ságy. Upřímně jsem zůstal ohromen tím, co jsem právě sledoval. Nevěděl jsem, že by tato filmová série mohla překročit hranice kinematografie ještě výš, než je laťka, kterou nastavily předchozí filmy, ale s radostí musím říct, že se jim to nejen podařilo, ale tímto dílem ji doslova převálcovali a překonali očekávání ve všech aspektech filmu. Souboje byly nadpozemsky ohromující. Líbilo se mi vidět v akci i více vedlejších postav, které také zazářily svými vynikajícími bojovými scénami. Kamera byla úžasná, film opravdu září jako plnohodnotné, dobře propracované akční drama. Dramatickou stránku v tomto díle zvládli dokonale, lépe než v předchozích dílech a rád se na to znovu podívám. Atmosféra byla tak hustá, že se nedala krájet ani katanou a film mě bavil od začátku do konce. Jakkoli jsou předchozí tři filmy skvělé, "Finále" celou sérii krásně zakončilo. Yukishiro Enishi a jeho parta byli tak děsiví a hroziví, že jsem si je oblíbil do posledního detailu. Psaní záporáků bylo prostě perfektně zvládnuté. Eniši a jeho parta jsou přesně takoví, jací chci, aby záporáci byli. Co víc říct, perfektně obsazení a provedení od shora až dolů. Všichni herci a herečky excelovali v každé své roli a vnesli do své postavy novou hloubku. Tenhle film a série je opravdu dokonalost sama a Japonsko v nejlepší formě. To vše podpořeno totálně úchvatnou nakopávací hudbou, která dodává filmu až "epickej feeling"!! To ve finále zatřáslo u mě i prvním "Zátahem" a málem ho sesadilo z TOP 10, ale nakonec jsem si uvědomil, že by to byl nesmysl... Každopádně jedna z TOP řežeb Asie, co jsem kdy viděl. /100% + FILM ROKU/ ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Konec je tím nejlepším z celé série. Nejstylovější a z mého pohledu asi nejvíc připomíná anime, zejména výborní fantasy záporáci se povedli a celý ten do krajních mezí vypilovaný patos by se dal přirovnat k pečlivému  zápisu japonského písma, kde každá linka, každý tah či i přitlačení štětce má svůj význam.  Touhle částí pak mělo vše skončit. Výborné a poprvé i za pět. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu velké finále. Čekala jsem něco úplně jiného, ale jsem ráda, co jsem dostala na oplátku. Sice mi to přišlo, co se příběhu týče, trochu plytké, ale nepochybuju, že poslední část "The Beggining" mi leccos ještě osvětlí. Pokud mám toho brát jako poslední rozloučení s Kenshinem, musím uznat, že jsem byla velmi ráda na této cestě. Užila jsem si ji. Takeru Sató mi přirostl k srdci a už pokukuji po jeho dalších počinech na plátně. Stejně tak i jiné postavy, samozřejmě, ale dlouhou dobu se mi nestalo, abych si skutečně oblíbila hlavní postavu a měla ji ráda po celou dlouhou cestu příběhu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím kladně, že nám tvůrci dopřáli setkání se všemi oblíbenými postavami, moje srdíčko zaplesalo, Takeru Sató už je dospělý mužský a ztratil ten chlapecký šarm, ale pořád stojí za to ho sledovat, jen je prostě jiný.. Pochopitelně mou pozornost zaujal i Enishi (Mackenyu Arata), jehož motivace byla svým způsobem pochopitelná, viděl jako dítě na vlastní oči svou sestru zemřít.. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama