Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Final (více)
Trailer

VOD (1)

V roce 1879 se Kenšin a jeho spojenci musí postavit zatím nejmocnějšímu nepříteli: Kenšinovu bývalému švagrovi Enišimu Jukiširovi a jeho poskokům, kteří přísahali pomstu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

A přišel konec ve velkém stylu. Na: No, ty krávo! Fakt to bylo dobrý. Bez obav, pokud vám váš status drsňáka zabránil sledovat čtyřku, tak tady se to hezky shrne a to bez toho sentimentu, takže to zvládnete  ;) A co zbytek filmu? Naprostá lahoda. Příběh o pomstě, kde jsou skvěle vysvětlené motivace (i pokud jste nějakým nedopatřením vynechali předchozí díly) a celé je to zakončené moc dobře. Jak v úplném závěru jeden na jednoho, tak závěrečnou cestou, takhle to mám prostě raději. Povedená série  :) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

"Finalna" cast, myslim, ze este nejake budu, je uz dost detinska. A to v prvych dvoch tretinach filmu bez nadsadenia.  Niektore postavy z minulej epizody ma v novom Japonsku ine postavenie a dokonca uzatvara spojenectva z predoslymi nepriatelmi. Mozno si vybavite navrat par charakterov z predoslych filmov, ano je tu i "skackajuci" srandista,. A to je dobre, lebo kazdemu je dopriaty duel s nejakym posahanym no-name bojovnikom. Zaverecny preexponovany suboj a i "katarzia" po nom je uz len povinnou jazdou v duchu celej tejto fransizy. Nebyt obcas podarenej choreografii subojov, ani po tom nesiahnem a to som obcas musel dej poposunut, kvoli nude. Fanusikovia vsak budu "chrochtat" blahom. :) "Okoloiducim" neodporucam. 35% ()

Reklama

strikeman 

všechny recenze uživatele

Je to takový hodně dlouhý epilog o katarzi dvou antihrdinů s naprosto elementárním dějem a opět pěknými souboji, které však popáté už nemají moc čím překvapit, i když maličko to po této stránce zachraňuje závěrečný duel. 4* dávám spíš s ohledem na celou ságu, objektivně - kdyby tento díl nevznikl, až tak moc by se nestalo, ale zase nám to umožnilo ještě chvíli pobýt v exoticky přitažlivém prostředí samurajského Japonska... 70% ............ Kdybych teď po zhlédnutí celé série měl seřadit jednotlivé díly od nejlepšího po nejslabší, vypadalo by to asi následovně: Prequel / 2. díl / 3. díl / 1. díl / Poslední díl ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém odkládání jsem se nakonec dokopala i ke shlédnutí Kenshinovského finále a je bohužel přesně takové, jaké jsem se obávala že bude. Což znamená, mimo jiné: dlouhé tragické čumění do blba skrze přerostlou ofinu, soubojové scény zrychlené na Mach 1 aby to bylo co nejvíc kůl, dialogy pojaté pouze jako krátké berličky podpírající chatrný děj, vedlejší postavy z předchozích filmů objevující se deus ex machina, a ta šílená diference mezi reálně historicky pojatými kladnými postavami a wtf komiksovými záporáky je ještě výraznější než kdykoli předtím. Zachraňuje to jen finální souboj, který je skutečně velmi osobní a emocionální. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama