Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 1 (2019) (série)


Kapitola 4: Útočiště (S01E04)

(epizoda)
  • USA Chapter 4: Sanctuary (více)

VOD (1)

Mandalorian spojí síly s bývalou výsadkářkou a brání farmáře proti nájezdníkům. (Disney+)

Recenze (100)

Skratik 

všechny recenze uživatele

Určitě so far nejslabší díl. Dva stateční ze světa Star Wars proti no name zloduchům lehce bolelo v kontrastu se skvělými minulými epizodami, ale i tak jsem se bavil. Scénář je vesměs neoriginální, ale díky skvělému vizuálu a akci mi to ani nevadilo. Rozhodně jsem se nenudil, což nemůžu o mnoha současných seriálech říct. Super. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S takovou dostane mimi Yoda spin-off. Koncepčně to začíná připomínat Firefly. Létat sem a tam, řešit problémy ve westernovském stylu. Čtvrtá epizoda cituje ze Sedmi statečných, samozřejmě. Skvělá akce s AT-ST, cvičení bojovníků, vtipné mezihry s mimčem, fungují na jedničku. Pro Star Wars je hračička Favreau doslova požehnáním. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zveriť režisérske kreslo dcére režiséra Rona Howarda, t. j. Bryce Dallas bol podľa mňa jeden poriadne veľký omyl, lebo jednak zničila vysokú úroveň seriálu, ktorú si doteraz prechovával, alebo je to tak strašne amatérsky zrežírované, otrasné, že som si normálne v kútiku duše myslel, akoby som sledoval mix Siedmych statočných, či aj Sedem Samurajov podľa Akiru Kurosawu, zmutovaný (skrížený) s Clintom Eastwoodom, a la spaghetti western Sergia Leoneho, keď na záver ešte dodám, že pevne verím tomu, aby ona už nikdy viac v živote čokoľvek režírovala, ba ani 30 sec. reklamu na žrádlo pre Dunčov, pretože to ešte nič neznamená, že jej Otec-Ron vytvoril trebárs 4. oscarovú Čistú dušu, čiže dá sa celkom poznamenať to, že akým-takým režisérskym potenciálom, skrátka srší, ale dcérenka zrovna sršať nemusí, nepodedila žiadny takýto talent, a nemyslím si, že má na to byť úspešnou režisérkou, keď nie je ani bohvieakou herečkou ! Pozrite sa ešte na syna Clinta Eastwooda, Scotta, síce sa podobajú, ako vajce-vajcu, ale to je tak asi všetko, lebo mladý je tak neuveriteľne mizerný herec, že to horšie byť ani nemôže ! A takýchto príkladov je neúrekom... ()

PaulCZE odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál by mohl sloužit ve filmových školách za vzor jak to nedělat :) Aneb herci z papundeklových pohádek v papundeklových kulisách s retardovaným scénářem. Žena se akčně prodírá davem dvou lidí (3x střih), aby zachránila své dítě před zlými piráty, kteří přišli ukrást modrý raky. Dokonalý :D Dále přichází originální záběr z hospody ve kterém nesmí chybět žena s chapadlama místo uší aneb když máme kompars o deseti lidech a jednu maskérku. Nechybí ani Alzák, kterému do celkové otravnosti chybí už jen Tůmův hlas. Dal jsem asi 8 minut, jsem hrdina :) ()

diccon odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po trech dobrej dilech totalni odpad. Bohuzel. Slaboduchej nelogickej scenar naprosto nekonzistentni s dejem prvnich tri epizod. A ne, neni to pocta Sedmi statecnym/Sedmi samurajum a ne, nezachranuje to roztomilej baby-yoda. Je to slaboducha limonadova vykradacka, ktera by pusobila blbe i v tisickrat vyvareny Stargate. Kazdou chvili jsem cekal, kdy zacne Mandalorian na baby-yodu pokrikovat:"Shlomo!". Sroubovany dialogy, debilni dej - schovam se na planete, kde nic neni a kde me nikdo nenajde jen proto, abych se pri prvni prilezitosti zapletl to boje proti nadstandardne vybavenymu gangu a jen tak mimochodem se po ty prdeli necham tahat ve voziku s oslikem a ouplne zapomenu na svoji vesmirnou lod. A zapomenu na ni i tehdy, kdyz na me banditi vytahnou chodici tank, kterej bych teda tou lodi rozstrilel bez problemu na hadry. Takze smula a budu muset jako MacGyver spichnout pomoci sichrhajsky a park klaciku past na mamuta. Ty pyyyy*o. Je to smutnej obrazek zdejsich milenialskejch kritiku, kterejm nic z toho nevadi a ani nejsou schopny si toho vsimnout/priznat si to. Hlavne, ze je tam roztomilej zelenej panaca a feminazi mlaticka, ktera zrakvi typka v neprustrelnym brneni holejma pestma. Tak urcite... Svym zpusobem to vysvetluje, proc je tahle generace tak podelana z hrozby povinny maturity z matematiky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Bounty Hunters (2010) zo seriálu Star Wars: Clone Wars. (Piri)
  • Režisérka Bryce Dallas Howard prozradila, že během natáčení této epizody ani jednou nepracovala přímo na place s představitelem Mandaloriana Pedro Pascalem. Důvodem byla jeho vytíženost na Broadwayi. Jeho scény proto odehráli doubléři a hlas byl přidán v postprodukci. [Zdroj: Filmozrouti.cz] (Kinofil)
  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)

Reklama

Reklama