Reklama

Reklama

Svět je v budoucnosti téměř vyhuben smrtícím virem a zabijáckými roboty, které stvořili lidé. Vědec, který je za tyto události odpovědný, projde při vědeckém projektu časovou smyčkou, kterou se dostává do válkou zničené budoucnosti. Postupně si vše uvědomuje a zkouší tuto smrtící zkázu zastavit. (Chupacabre)

Recenze (16)

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouho před TERMINATOR: SALVATION se nám temnou terminátorovskou budoucnost rozhodl ukázat céčkař Phillip J. Roth a nějakým omylem to tahle jeho simandlovina u nás dotáhla až do kin a Fuka ji v Cinemě celkem po zásluze oprocentil dvacítkou. A.P.E.X neboli Advanced Prototype EXploration unit jsou výzkumní a kdovíproč těžce vyzbrojení androidi, kteří naštěstí pro hrdiny neumí moc mířit a vypadají jakoby vypadli ze "STRÁŽCů VESMÍRU". Vědátor Sinclair je v rámci výzkumu cestování v čase (které nápadně připomíná HVĚZDNOU BRÁNU z téhož roku) posílá z roku 2073 do roku 1973, přičemž se mu zadaří časový paradox, který promění jinak zřejmě pohodový svět budoucnosti (uvidíme z něj jen Sinclairovu ložnici a laboratoř) v ruiny, v nichž zbytky lidstva decimuje smrtící virus a desítky A.P.E.X.ů. Aby vše uvedl do pořádku, vydává se Sinclair se skupinkou vojáků napříč pustinou do své bývalé laboratoře a tady vidím kámen úrazu - časové skoky jsou jen na začátku a na konci filmu a zdlouhavý prostředek pojednává jen o cestě pouští a o přestřelkách s androidy, přičemž přestřelkami jsou míněny opravdu masívní pyrotechnické orgie. Za ně a za tu hroznou chuť natočit si taky něco o cestování časem, která mě přitom posedla, ty dvě hvězdy dám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Už jen ten úvod - milující a strachující se manželka s hlavním hrdinou v ložnici po ránu. To klišé, jež vás napadne, samozřejmě bude, včetně těhotenského bříška. A následují další klišé, jedno za druhým (šéfe, ňák nám to nefunguje, skočím tam a všechny zachráním, a co bude s tím naším světem?, obětuji se pro vás...). Superdokonalí roboti by netrefili svými superzbraněmi ani stodolu nebo mamuta, kdyby stáli před nimi. Jedině zajímavé jsou triky sešlé laboratoře zvenku a posléze návrat do „normálu“. Časem je to neustálé bum, prásk, puf taková nuda, až je to směšné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Variace na tradiční schéma akčního vědecko-fantastického filmu s oblíbenou časovou smyčkou...... Scénář : Phillip J. Roth a Ronald Schmidt. Kamera : Mark W. Gray. Hudba : Jim Goodwin ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Post apo, ktoré vsádza na množstvo explózií a lacné herecké výkony. Muselo byť potešením, sledovať tento snímok pred vyše 25timi rokmi v kinách, kedy ( naši ) diváci neboli až tak náročný a mohla to byť aj poprípade príjemná skúsenosť. Dnes niečo také už nezapôsobí, ale ukáže, že aj céčko niečo dokázalo. Vtedy. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný "béčko" něco ve stylu Terminátora, ale poněkud laciný. Někdy na pozdější noc je to ideální, když nemůžete usnout. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu prekombinovaná zápletka cestovania časom, ale inak celkom fajn sci-fíčko, ktoré kombinuje prvky budúcnosti, cestovanie časom, útočné robotické sondy (aj keď tí mali dobrú iba visáž, zbytok nie) s post-apokalyptickým svetom. Postavy sympatické, sem-tam hláškujúce a sexi čiernovláska Lisa Ann Russell. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin : „obšlehnout“ hlavní myšlenku a téma z Terminátora a děj podobně zasadit do blízké budoucnosti, kdy to s lidstvem nevypadá ani trochu dobře. To si totiž jednoho dne vědci trošičku „zablbli“ a poslali do minulosti konce 20. století po zuby ozbrojeného robota. Chyba ovšem byla na místě, když se z čista jasna na scéně objevili civilisti. Takže hlavní vědec projektu Sinclair cestuje časem pomoci civilistům, jenže během vytvořeného paradoxu se budou neustále posílat časem vražední roboti, kteří mají v merku vyhlazení lidstva. Sinclair se bude muset hodně zapotit, aby napravil svou chybu… Dnes jistě nezajímavý snímek, ale z nostalgie a vztahu k podobným filmům tehdejší doby si A.P.E.X i dnes šanci zaslouží a minimálně dobře pobaví. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Už jenom z toho názvu mi naskakuje husí kůže. Ve stejnojmenném prostředí jsem strávil dny při vytváření databázové aplikace, od té doby je pro některé Apex synonymem pro peklo. Proto byla povinnost vidět tento film, i když s A.P.E.X. má s Apexem málo společného. Například není to peklo, ale dobré Sci-Fi. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Bez některých scén bych se klidně obešel, neměl jsem dojem, že jsou pro film důležité. Ale celkový nápad a myšlenka mi přišly skvělé. Ztvárnění postapokalyptické budoucnosti už tady několikrát bylo a pořád bude, je to celkem vděčné téma. Ale tady je to navíc doplněno o možnost vše zvrátit - tedy o cestování časem. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Toto bol prúser už vo svojej dobe a nieto ešte v súčasnosti pri opakovanej projekcii čisto z nostalgie. Žiaľ totálna absencia rozumného príbehu a scenára ako takého degradovala film na úroveň tesne nad odpadom. Technické spracovanie klasika VHSiek raných deväťdesiatych rokov, takže to som čakal, ale že to bolo takto o ničom, na to som už úplne zabudol, takže ani nostalgia nepomohla k lepšiemu hodnoteniu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Dodnes som nejako nepobral tú zápletku, asi vážne nedáva zmysel. Že vedci vysielajú naspäť časom na prieskum po zuby ozbrojených robotov naprogramovaných zničiť všetko čo im príde pod kanón je proste hovadina, takisto ako úvodná reč o sterilizácii obyvateľstva v oblasti výskytu časových paradoxov. Nie úplne prehľadné zauzlovanie časovej kontinuity dodáva ale na druhej strane filmu istú atmosféru a deju dovoľuje ozvláštňujúce scifácke klikyháky, ako náhle miznutie ľudí v rámci čistenia paradoxu. Inak je to typické 90-kové béčko, kde drsňáci v postapo budúcnosti bojujú proti vraždiacim plechovkám trpiacim tzv. syndrómom Starwarsovského stormtroopera. Proste trafiť čokoľvek pre nich znamená vypáliť najprv tak sto rán niekam do riti. Našťastie je ten film plný efektných výbuchov a nenudí ani v neakčných scénach, takže sa dá pozrieť aj dnes ()

wray 

všechny recenze uživatele

plastovi roboti, vybuchy ako kreslene animacie, herecke vykony hodne reklamy, a vyspela pocitacova technika v roku 2073 je zobrazena... no - je to lepsie ako ked sa na zobrazenie hitech pouzivali osciloskopy v starych ruskych filmoch. dej krasne jednoduchy, ze vobec nevadi ak mi ako divakovi 10, 20, 30 minut ujde, nechyba laska, dobro zvitazi nad zlom - Becko ako sa patri a mne to staci :) Dalsiu hviezdicku pridavam z nostalgie - preto som si ten film pozrel po dlhom case znova. Ked som mal asi 15, tak to slo na VTV, vela som si z toho nepamatal ale viem ze mi to prislo "namakane" scifi, a ze hlavny hrdina (ten co som si myslel ze je hlavny hrdina) bol mohutne vyzerajuci vojak s blond vlasmi a marinackym strihom. Proste namakane... ()

Reklama

Reklama