Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman slouží na žižkovském obvodním oddělení VB. Navštíví ho tu Žitný a chce, aby objasnil nevyřešený případ jedné rodinné tragédie. Zeman se soukromě pustí do pátrání, na jeho konci je zdárné vyřešení případu. Za to je znovu jmenován náčelníkem pražské kriminálky a Stejskal je odvolán... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

:o) na doporučení Valenťáka (není to komouš, takže v klidu) sem si vyhledal tenhle československej skvost a přímo tenhle díl. Prej takový, ty vole, esis neviděl Majora Zemana, tak si pusť tenhle díl, to je pecka :o). A když sou teď ty Vánoce, tak sem do toho šel. A sem spokojenej. Sice teda škatulky: Krimi / Drama / Dobrodružný / Akční, sou teda hodně odvážný tvrzení, ale je to prča. Nikdy sem k tomuhle seroši nepřičuchnul, naši to doma taky nepouštěli, páč u nás patří slovo komunismus mezi ty nejsprostější. Chápu, že doba byla zlá a tenhle Zeman byl blízko lidem. To je další věc, proč k tomuhle seroši mám odpor, že se to jmenuje jako ten náš dutej žabák na prameni :o). Snad se ty vole ten hůlkař nestane znova prezidentem, to už bych asi těžko vydejchal. Poprvý sem to sice nepochopil, ale budiš, ale jestli si ho ten náš supermoderní a vzkétající národ zvolí znova, tak je to v hajzlu. Asi bych i přestal věřit na ježíška :o). Jo, ale to sem trochu odbočil od tohodle seriálu, kterým tímto dávám sbohem. Jeden díl stačil, abych si udělal obrázek a jestli zrovna tenhle byl z těch lepších, tak by byla sledovačka tohodle seriálu jen ztrátou času. To sem se zase rozkecal sakryš :o) ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šaráda pokračuje. Na jednu stranu tu sice je legendární starý Brůna a děsivá scéna na konci doplněná sugestivním projevem Jiřího Zahajského dabujícího Josefa Kubíčka ("K večeru pak strýc odešel A MMYY JSME ZŮSTALII SAMMIIII..." "Nad ní stál otec se sekerou v ruce..."), na tu druhou je tohle vlastně Poučení z krizového vývoje ve filmovém podání. Mluví se tu o tom, že v šedesátém osmém (ten rok se pořád zdůrazňuje) se všechno zbláznilo, málem se věšeli komunisti, a že teď je třeba dát ten bordel do pořádku. Dokonce zazní věta: "Kdo ví, co by se se mnou stalo, kdyby v tom osmašedesátým nepřijeli." Takže za to by si tenhle díl zasloužil naprostý odpad. Ale je tu Brůna, je tu sekera, je tu studna, je tu opravdové napětí a je tu vtipný holič. Takže tentokrát budu hodnej, oddělím politickou a kriminální stránku a aspoň ty tři hvězdičky tomuhle dílu dám. ()

Reklama

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší a nejznámější díl ze všech třiceti. Hororový, s temnou atmosférou a podle posledních zjištění to neproběhlo tak, jak je v tomhle díle ukázáno. Vrahem byl synek (tohle dokonce vyplynulo z poznámek porkurátora ve době šetření), ale na kvalitě dílu to nemá žádný vliv. Morálně pochybyvší Stejskal z řad statečných příslušníků SNB/STB definitivně mizí, ale díky téhle roli mizí v jeho profesním životě omezení za jeho ne vždy loajalní vztah k tehdejšímu režimu, i když na rozdíl od třeba Michala Pavlaty z televize nezmizel na čas úplně. A Honza se k potěšení všech svých příznivců vrací a Mrkvičku definitivně nahrazuje slovenský pošuk Emil Horváth ml., připomínající Blbce z Penemuende herce Váslava Sloupa. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Tak otec se toho večera sice kýval solidně, ale moje očekávání ohledně „legendárního hororového případu“ byla výrazně větší. V neskutečně nabobtnalé stopáži se vyšetřuje minimálně, Zeman se prostě věci dozví, když ho lidi vezmou za svého, nebo nedozví, když je ještě za Pražáka. Vesnice vydrbaná až do blba a filmografie stejná, jak v dětských filmech té doby. Budování hutné atmosféry co chvíli utne nějaký bodrý soudruh kydáním špíny na bližní. A ani ta památná věta tam nezazní! Herdek už! Flashback k případu je to jediné, co stojí za to vidět a tímto Zemana odsouvám ze svého radaru. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že do této krimi namočili šedesátejosmej, dost neohrabaně a hodně na sílu. Studna sice není(navzdory obecnému mínění) nejlepší ani nejstrašidelnější díl, nicméně pan Crha alias starý Brůna je skutečně panoptikální úkaz a slušně nám dětem tenkrát roztáhl zornice. Stromový střelec Hyneček z Hříšných lidí....získal brášku na pokoj v pomyslné Hall of fame největších psychozjevů. 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Český divák měl možnost v televizi vidět jen sestříhanou verzi tohoto dílu, která je ochuzena o ty nejdrastičtější scény. Nesestříhaná verze byla prodána pouze do Japonska, kde se jim moc líbila. (raininface)
  • Domek Brůnovic rodiny byl postaven v exteriérech studia Barrandov jen pro potřeby natáčení a neexistuje. (sator)

Reklama

Reklama