Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že by aspoň pro mě film splnil svůj úkol: pobavit!! To určitě ne! Viděl sem jen partu chlápků, který umí dobře gymnastiku a sou gumoví... + efekty... Do toho zasazený příběh nepříběh o záchraně mladého kluka, aby se ukázalo "velké dobré srdce" halvních hrdinů... Nic pro mě, možná pro nějaký skejťáky... Pro mě tohle neni film!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To, že jsou frantíci excelentní akrobati, to už sem zjistil v 13tým okresku, kde David Belle předváděl fakt neskutečný kousky a tady je to hned v několikerým provedení a musim říct, že mě tim svým sportem fakt nakazili a kdybych si nebyl 100% jistej, že bych si při prvním skoku urval koleno a mohl si prohlídnou svojí holení kost, tak bych to taky chtěl provozovat. Oddychovka fakt parádní, svižná a být to ještě akčnější a s nadupanějším hudebním doprovodem, tak pětihvězdičková. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Parkour je fajn, ale filmy o parkouru už ani moc ne. Povětšinou se jedná vždy o prvoplánově natočené filmy které toho moc neřeknou. Jasně fintičky jsou na oko líbivé ale příběhově to drhne. Nějak jsem nepochytil ani ten motiv hlavních hrdinů kdy jsou ochotni se prostě a jednoduše nechat zastřelit když to šlo všechno zařídit úplně jinak. Mimochodem stupidnější policisty než jsou v tomto filmu se hledá dost obtížně. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Jako netvrdím, že začátek nebyl fajn. Ten záběr jak lezou na panelák byl super a další některé kousky vypadaly dobře. Jenže pro mne je to málo. To, že je ve filmu trochu parkouru neznamená, že to spasí celej film. Nějakou jinou akci by jste ve filmu hledali marně. Sice příběh je hraný na city a celkově film působí odlehčenou formou, ale to je vše. Dokonce ani toho parkouru není zas úplně tolik a v některých pasážích film nudí. Bohužel, ale zatím Okrsek 13 zdaleka nenašel vhodnýho soupeře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je film pre nenáročných divákov, ktorí majú radi tvorbu EuropaCorp (nevyšla náhodou odtiaľ? Neviem) a v súčasnosti majú radi európske filmy Jasona Stathama. Yamakasi je vcelku originálny mainstreamový počin, ktorý som videl preto, že mi ho niekto napálil na dvd a inak by som sa samozrejme k nemu nijako nedopracoval. O nič by som neprišiel. Keď tak teraz čítam jeho obsah, bol som pri ňom duševne niekde inde. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama