Reklama

Reklama

Bliss

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kreatívna maliarka Dezzy (Dora Madison) zažíva ťažké obdobie, keďže sa jej minuli nápady pre jej obrazy a jej agent potrebuje, aby svoju prácu čo najskôr dokončila. Rozhodne sa pomôcť svojej fantázii zakázanými látkami, ale postupne začína čoraz viac upadať do svojich halucinogénnych snov a prestáva byť schopná rozoznať čo je skutočné a čo nie. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

kingik 

všechny recenze uživatele

Krvavá lázeň s experimentální pěnou. Joe Begos nekompromisně zbavil šatů Doru Madison a vyslal ji vstříc "haluškám" sexuálního a vražedného původu. Umělec, co zaprodá svoji duši i tělo v rámci dokončení svého mistrovského díla, není svým námětem nikterak převratný nápad, nicméně v levném produkčním kabátku to filmu sluší. Vizuál není vůbec ničím oslnivý, dalo by se napsat, že je i hnusný, ovšem nezalekne se být brutálním halucinogenním dobrodružstvím, které se neustále zbavuje účastníků. Levná placená síla je zlitá krví, až to dosáhne patřičného vrcholu. Je zřejmé, že režisér nemá zájem proniknout do širšího povědomí, takže to samé platí i o jeho nadcházejícím počinu. Dokáže se obklopit partou herců, která nemusí zrovna absolvovat školu Shakespeare, je však pro tyto účely plně funkční. Kompetentnost Dory Madison je tím hlavním, co film pohání. Podívaná to určitě není pro každého. Není to jediný film, který operuje s halucinogenními manévry, je záměrně hodně pokleslý a vyžívá se ve své špinavosti. Spojení masakru s uměním, to se vzájemně nevylučuje a ani se to spolu netluče. Begos si to vyzkoušel, a kdo bude mít zájem, může jeho patřičně prapodivnou a intenzivní jízdu na fetu (na vlastní ohrožení duševního zdraví) zhlédnout. 7/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Nesympatická kráva maluje obrazy, které vypadají tak, že mají celé pozadí rudé a někde uprostřed je věž složená z malých, světle červených panáčků. Jenže je maluje jedině, když je sjetá, až pak je "kreativní". Tak celou první polovinu filmu sledujeme tu krávu, jak fetuje a potkává se s lidmi, kteří jsou nesympatičtí stejně jako ona. Do toho všeho neustále bliká kamera, laděné je to do neonových barev a taky tam hraje otravná hudba, sem tam nějaký metal. V druhé polovině té krávě dojde, že s ní něco evidentně je, tak tam pobíhá, fetuje a zabíjí lidi, co potkala v první polovině. Jo, a snaží se dokončit ten obraz. Všechno, co se tam děje, absolutně nedává smysl a korunu tomu nasadí satanistické finále. Do toho bliká kamera, sem tam se zahraje metal a je to laděné do neonových barev. Bum, konec. A teď mi řekněte, co v tom proboha vidíte za umění? Že kamera zabírá divné úhly a co chvíli problikává, to už prosím pěkně dělal dřív Gaspar Noé, vlastně to dělá dodnes, ale jeho filmy o něčem jsou a mají i příběh, co dává smysl. Co má Bliss? Jednoduchou upírskou historku, co by bez kamery a blikání nestála za nic. Nejhorší je, že si to strašně hraje na velké umění, přitom je celé to "umění" v tom, co bytostně nesnáším - forma totálně přebíjí (zde nulový) obsah. Chtěl mi ten film něco říct, něco sdělit, něco předat? Ne. Možná mě nařknete z toho, že jsem musel vědět, do čeho jdu, tak si nemám stěžovat. Jo, já věděl moc dobře, do čeho jdu, ale po všech těch srovnáních s povedeným Climaxem jsem si řekl, že to za pokus snad stojí. Jenže nestálo, byla to neskutečná nuda, atmosféru to nemělo, napětí to ani mít nemohlo, když jsem si přál, aby všechny postavy co nejdřív chcíply a vizuál mě tolik neohromil, už jsem ho viděl jinde a líp zpracovaný. Za pozitivní zmínku stojí snad jenom gore, ani herecký výkon hlavní herečky nemůžu ocenit, když skoro celý film jenom křičí (když zrovna nefetuje). Ještě mi můžete vyčítat, že Climax byl taky o hovnu, ale na to bych oponoval tím, že Climax je vlastně protidrogový film, který naturalisticky ukáže, co s člověkem může udělat (tady konkrétně) LSD. A Climax je opravdu drogovou noční můrou, která je ale podmanivá, má i sympatické postavy a funguje. Tohle nefunguje, aspoň v mém případě. A už dost dlouho mě žádný film takhle nenaštval. Ne kvůli tomu, že by mě "pohoršil", ale kvůli tomu, že to byla naprostá a totální ztráta času. Nedalo mi to nic, absolutně nic, po čem bych si řekl aspoň "tak i když to bylo blbý, jsem rád, že jsem to mohl vidět". Když budu chtít vidět scény drogových tripů, mám od toho Noého. Bliss je zbytečný a nepovedený. 1* ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dost slabý.. S Begosem prostě asi kámoši nebudeme. Je to sice asi nejlepší co zatím vyplodil, ale zase a znova je to diletantské cosi co nedokázalo naplnit potenciál výchozího motivu.. On totiž ten příběh samotný by nebyl vůbec špatný. K zahození není ani ta vize skrz kterou chtěl Begos tenhle příběh odvyprávět. Průser je ale v tom, že Begos není Gaspar Noe a už vůbec není Panos Cosmatos, takže svůj příjemný pocit v prdeli nedokáže přenést na plátno. Ve výsledku je až zarážející jak film, jehož ústředním motivem je tvorba, je vlastně neimaginativní a neinvenční.. Vrcholem kreativity jsou zde provokativní barevné filtry a zoufalou bezradností smrdící střihové montáže. Celková stylizace je něco co by mě zaujalo asi kdyby mi bylo zase 17náct a fičel bych si na takové té přiblble naivní cool dark/goth maškarádě. Vždyť už jen ten centrální obraz, kolem kterého se všechno točí, jasně dokazuje, že Begos nemá vkus, nebo snad cit pro hloubku. Tohle je prostě ze všech úhlů pohledu málo. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Od začátku o konce neskutečná jízda, která nejenže nemá ani jedno hluchý místo, ale dokonce zvládá celých osmdesát minut ustavičně nabírat na tempu. Příběh možná nijak převratný, zato podání neskutečně podmanivé. Vizuální stránka – barvy, tripové stavy, atd. – vynikající. Asi to nebyl cíl, nicméně jsem dostal hroznou chuť koupit tempery a něco si šlehnout. (PS: kdybych si pouštěl znovu, nedívat se na to pod vlivem, protože bych se z tý rozjařený kamery zaručeně poblil.) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o maliarke feťáčke, ktorá dokáže maľovať iba vtedy, keď si poriadne šľahne. A keď sa tak stane, krv strieka na všetky strany a ja skáčem od radosti. Zatiaľ najkrvavejší horor tohto roka, a pravdepodobne aj ťažko prekonateľný. Tu sa v mojich očiach môže skryť aj taký preceňovaný Climax, ktorý mi sem tam behal po rozume - akurát, zatiaľ čo ten oblboval iba tanečkami, tento sa brutalitky nebojí. Pre mnohých to bude sračka pre duševne chorých, pre mňa istý článok do tohtoročnej TOP 10 (aj keby sa to ocitlo v čiernych číslach). ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama